GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

BMW od 2021. izbacuje 50 posto modela s klasičnim pogonom

BMW od 2021. izbacuje 50 posto modela s klasičnim pogonom
STRATEŠKI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.03.2020 / 21:48
Autor: SEEbiz
MUNCHEN - Izvjesno je da je kompanija BMW Group spremna svoju ponudu automobila i motocikala potpuno izmijeniti i radikalno uvesti hibridna i potpuno električna vozila, dok će modeli s motorima s unutarnjim sagorijevanjem ostati tek dio ponude.

BMW je objavio mnoštvo financijskih informacija, označivši kraj svoje financijske 2019. godine vijestima da je zarada rasla. Prihodi za ovu grupu koja uključuje i BMW motocikle kao i Mini i Rolls-Royce premašili su 100 milijardi eura prvi put u povijesti.

Ipak u dugačkoj objavi najzanimljivija informacija je vrlo šturo spomenuta. Naime, BMW spominje da uskoro stiže promjena pogona na polovini trenutnih vozila BMW Grupe, a potpuna revolucija počinje već sljedeće godine.

U objavi stoji što se tiče automobila, do 50 posto tradicionalnih verzija pogonskih sklopova bit će eliminirano od 2021. nadalje na prijelazu u stvaranje poboljšanih, inteligentnih arhitektura vozila u korist dodatnih elektrificiranih pogonskih sklopova.

U najavi se ne navode detalji o određenim modelima, ali prelazak na elektrifikaciju je jasan. Počevši od 2021. godine, BMW će poduzeti veće korake u prijelazu s pogonskog sistema sa unutrašnjim sagorijevanjem na hibridne i električne sisteme.

To ne znači da će polovina BMW-ovih trenutnih modela nestati u narednim godinama, mada je vjerojatno izvjesno provjetravanje ponude. Treba napomenuti da se to odnosi na cijelu BMW Group, a ne samo na BMW.

Tagovi: BMW, BMW Group, hibrodni pogon
PROČITAJ I OVO
GM poboljšao prognoze za cijelu godinu nakon snažnog rasta u prvom kvartalu
BOLJE PROGNOZE
GM poboljšao prognoze za cijelu godinu nakon snažnog rasta u prvom kvartalu
DETROIT - General Motors (GM) zadržao je zamah dobiti sa snažnim rezultatima u prvom tromjesečju što je dovelo do toga da je proizvođač automobila poboljšao svoje smjernice za cijelu godinu.
Renault godinu započeo s većim prihodima
BLAGI RAST
Renault godinu započeo s većim prihodima
PARIZ - Francuska automobilska grupa Renault, u prvom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježila 11,7 milijardi eura prihoda od prodaje, što je 1,8 posto više nego u istom razdoblju lani.
Sve manje dizelaša na europskim cestama
TRENDOVI
Sve manje dizelaša na europskim cestama
BRUXELLES - U ožujku je tržišni udio električnih vozila pao s 13,9 posto u 2023. na 13 posto. Tržišni udio prodanih hibridnih i plug-in hibridnih vozila porastao je s 24,4 na 29 posto.
Dionice Tesle ususret objavi rezultata pale najniže u 15 mjeseci
PAD
Dionice Tesle ususret objavi rezultata pale najniže u 15 mjeseci
NEW YORK - Dionice Tesle pale su sedmi dan zaredom, dosegnuvši najnižu razinu od siječnja 2023., budući da su daljnja sniženja cijena tijekom vikenda povećala zabrinutost zbog objavljivanja izvješća o zaradi za prvo tromjesečje tvrtke u utorak.
Što donosi nova EU regulativa cyber sigurnosti za automobile?
REGULATIVA
Što donosi nova EU regulativa cyber sigurnosti za automobile?
BERLIN - Na ljeto u Europskoj uniji stupaju na snagu novi propisi o kibernetičkoj sigurnosti automobila. Više proizvođača zato obustavlja proizvodnju nekih modela. Preskupo bi bilo prilagoditi ih novim pravilima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE