GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

BMW pokreće globalni opoziv gotovo 372.000 vozila zbog greške u sustavu kočenja

BMW pokreće globalni opoziv gotovo 372.000 vozila zbog greške u sustavu kočenja
OPOZIV
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.05.2024 / 21:39
Autor: SEEbiz
MUNCHEN - Prema pismu poslanom njemačkom kupcu, BMW je pokrenuo globalni opoziv koji se odnosi na 371.756 vozila zbog greške u njihovom integriranom sustavu kočenja.

Ovaj opoziv obuhvaća širok niz BMW-ovih serija modela, uključujući sve od kompaktne klase 2 serije Active Tourer i X1, preko robusnih SUV linija kao što su X3, X4, X5, X6 i X7, do high-end 5 i limuzine serije 7, kao i njihove M modele visokih performansi i električna vozila poput iX1, i5 i i7, piše BMWblog.

Prema pismu poslanom njemačkom kupcu, BMW je pokrenuo globalni opoziv koji se odnosi na 371.756 vozila zbog greške u njihovom integriranom sustavu kočenja. Ovaj opoziv obuhvaća širok niz BMW-ovih serija modela, uključujući sve od kompaktne klase 2 serije Active Tourer i X1, preko robusnih SUV linija kao što su X3, X4, X5, X6 i X7, do high-end 5 i limuzine serije 7, kao i njihove M modele visokih performansi i električna vozila poput iX1, i5 i i7. Vlasnici vozila pogođeni ovim opozivom obaviješteni su pismima u kojima ih se poziva da zakažu posjet svojim lokalnim BMW radionicama. Samo u Njemačkoj kontaktirano je gotovo 47.000 vlasnika vozila.

Problem se, prema proizvođaču automobila, očituje kroz posebno upozorenje na zaslonu u kokpitu vozila, savjetujući vozače da je možda potrebna veća sila na papučici i da izbjegavaju nagla kočenja. Glavni uzrok kvara je pronađen u mogućem poremećaju signala u senzoru položaja motora, što može dovesti do kvara u podršci sile hidrauličkog kočenja. Kao lijek, BMW se obvezao na zamjenu integriranog kočionog sustava u svim pogođenim vozilima. Ovaj opoziv iz predostrožnosti pokriva niz modela proizvedenih između 2022. i 2024., pokazujući BMW-ov proaktivan stav u osiguravanju sigurnosti i pouzdanosti svoje flote, unatoč logističkim i tehničkim izazovima koje tako opsežan opoziv podrazumijeva.

Tagovi: BMW, KOČENJE, POVLAČENJE
PROČITAJ I OVO
Merkur i Plenitude postavljaju 62 punionice za električna vozila
PUNIONICE
Merkur i Plenitude postavljaju 62 punionice za električna vozila
LJUBLJANA - Tvrtke Merkur i Plenitude sklopile su strateško partnerstvo za postavljanje 62 punionice za električna vozila ispred Merkurovih trgovačkih centara diljem Slovenije.
Njemačka: Udjel kineskih električnih automobila snažno raste
TRENDOVI
Njemačka: Udjel kineskih električnih automobila snažno raste
BERLIN - Udio Kine u uvozu isključivo električnih vozila u Njemačku porastao je na 40,9% u prva četiri mjeseca ove godine, iako je broj takvih uvezenih vozila pao za 15,7%, izvijestio je u utorak Savezni ured za statistiku (Destatis).
Fisker podnio zahtjev za stečaj
AGONIJA
Fisker podnio zahtjev za stečaj
NEW YORK - Američki proizvođač električnih automobila Fisker podnio je u ponedjeljak zahtjev za zaštitu vjerovnika, javlja francuska novinska agencija AFP.
Toyotini dioničari izglasali reizbor predsjednika
OČEKIVANO
Toyotini dioničari izglasali reizbor predsjednika
TOKIO - Dioničari Toyote Motor podržali su u utorak predsjednika Akia Toyodu i devet drugih članova odbora proizvođača automobila, unatoč zabrinutostima oko upravljanja koje su izrazila dva vodeća opunomoćena savjetnika.
Tesla tuži bivšeg dobavljača Matthewsa zbog krađe poslovnih tajni
TUŽBA
Tesla tuži bivšeg dobavljača Matthewsa zbog krađe poslovnih tajni
SAN FRANCISCO - Tesla je tužila svog bivšeg dobavljača Matthews International na saveznom sudu u Kaliforniji zbog navodne krađe poslovnih tajni povezanih s Teslinim procesom proizvodnje baterija i njihovog dijeljenja s konkurencijom diva električnih vozila.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE