GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bosch odaslao upozorenje za proizvođače automobila

Bosch odaslao upozorenje za proizvođače automobila
UPOZORENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.09.2022 / 08:25
Autor: SEEbiz
BERLIN - Globalno tržište automobila ubrzano ide prema potpunoj elektrifikaciji, a mnoga električna vozila imat će tehnička rješenja iz Boscha.

Međutim, multinacionalni dobavljač autodijelova ističe nedostatak prirodnog plina u Europi kao primjer opasnosti pretjeranog oslanjanja na samo jedan izvor goriva.

Od početka sukoba u Ukrajini cijene prirodnog plina vrtoglavo su porasle, a situacija je postala još teža u posljednjih nekoliko tjedana, jer je Rusija, koja svojim plinom opskrbljuje veći dio Europe, zatvorila plinovod Sjeverni tok 1.

"Trenutno vidimo posljedice nestašice plina za Njemačku i Europu jer smo pripremili premalo alternativa." U automobilskoj industriji, trebali bismo iskoristiti ovu priliku da se zapitamo što možemo učiniti ako ikada bude premalo baterijskih ćelija," rekao je Markus Heyn, direktor mobilnosti u Boschu.

Kina je trenutačno najveći svjetski dobavljač baterija i minerala koji se koriste za izradu baterija za električne automobile, a mnogi proizvođači automobila traže alternative. Heyn je rekao da automobilska industrija i vlade moraju razmotriti druge čiste alternative motorima s unutarnjim izgaranjem, kao što je vodik, jer infrastruktura goriva koja se trenutno razvija za kamione također je pogodna za automobile.

Ovo nije prvo upozorenje iz Boscha u vezi ubrzane elektrifikacije. Kako smo već pisali na našem portalu, prošle je godine predsjednik Uprave tvrtke Volkmar Denner kritizirao namjeru političara da zabrane motore s unutarnjim izgaranjem. Drugi član Boschovog upravnog odbora rekao je da će tvrtka nastaviti ulagati u tehnologiju unutarnjeg izgaranja u sljedećih 20 do 30 godina, navodi Auto Klub.

Tagovi: Bosch, električni automobili, plin, ruski plin, sjeverni tok 1
PROČITAJ I OVO
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
PODRŠKA
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
BERLIN - Njemački kancelar Olaf Scholz podržao je proširenje tvornice Tesla u blizini Berlina. U Greenheideu je jedina europska tvornica američkog proizvođača električnih automobila.
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
KARIJERE
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
BEOGRAD - Darko Lukić će od 1. jula ove godine biti novi izvršni direktor Nelt grupe, saopštila je danas ta kompanija.
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
AFERE
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
BERLIN - Proizvođač automobila Mercedes-Benz svjesno je ugrađivao softver koji dovodi u zabludu u dizelska vozila, zaključio je danas njemački sud, otvarajući vrata vlasnicima vozila da tuže za naknadu štete.
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
RAT CIJENAMA
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
PEKING - Kineska tvrtka za pametne telefone Xiaomi priopćila je u četvrtak da će prodavati svoj prvi automobil za puno manje od Teslinog Modela 3, dok se ratovi cijena zahuktavaju na kineskom žestoko konkurentnom tržištu električnih automobila.
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
ODLAZE U POVIJEST
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
STOKCHOLM - Volvo Cars se oprostio od dizelskih automobila nakon što je SUV XC90 sišao s proizvodne trake u tvornici Torslanda u Švedskoj u utorak navečer kao posljednji dizelski model švedskog proizvođača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE