GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bugatti Bolide stiže u samo 40 primjeraka

Bugatti Bolide stiže u samo 40 primjeraka
NOVITETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.08.2021 / 08:04
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Kada je prošle jeseni Bugatti prikazao svoj koncept Bolide, o spajanju s Rimac Automobilima tek se govorilo u kuloarima i špekuliralo u medijima.

Tada je Bugatti objavio da su razvili koncept i izradili prototip nečega što bi trebao biti ultimativni sportski automobil Bugatti Bolide snage gotovo 1850 KS. Kao pogon zacrtali su W16 motor s četiri turbopunjača razvijen posebno za ovaj model.

U tada obavljenim simulacijama Bolide je stazu Nordschleife prelazio za 5 minuta i 23 sekunde, a Le Mans za 3 minute i 7 sekundi, odnosno 7 sekundi brže od bilo kojeg vozila te klase ikada. Najviša brzina u najavama je išla i preko 500 km/h, piše autonet.

Od tada je prošlo gotovo godinu dana, prvi čovjek Bugattija danas je Mate Rimac, a spajanje u tvrtku Bugatti-Rimac je već u tijeku. Jedan od prvih poteza nakon ovog, za Hrvatsku povijesnog, posla u autoindustriji bila je i potvrda da će Bugatti zaista i proizvesti ograničenu količinu Bolidea. Iz tvrtke su najavili da će Bugatti Bolide biti proizveden u 40 primjeraka.

Prve isporuke budućim kupcima zakazane su za 2024. godinu, a cijena – kao što možete pretpostaviti – nije malena. Bugatti Bolide koštat će između 4 i 5 milijuna eura.

Spomenuti W16 motor, prema sada dostupnim informacijama, neće imati “pomoć” u obliku elektromotora, što znači da će ovaj automobil biti potpuno pogonjen fosilnim gorivima. No, kako će u budućnosti Bugatti-Rimac zasigurno raditi na elektrifikaciji, lako je moguće da ova jurilica namijenjena primarno utrkivanju i vožnji po trkaćim stazama bude posljednji potpuno “fosilni” model Bugattija. Prilikom objave spajanja s Rimčevom tvrtkom, vodeći ljudi Porschea, Bugattija i sam Mate Rimac potvrdili su da je budućnost Bugattija prvo u hibridnim, a kasnije i potpuno električnim super- i hiperautomobilima.

Tagovi: Bugatti Bolide, Bugatti, Rimac Automobili, Mate Rimac
PROČITAJ I OVO
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
RAT CIJENAMA
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
PEKING - Kineska tvrtka za pametne telefone Xiaomi priopćila je u četvrtak da će prodavati svoj prvi automobil za puno manje od Teslinog Modela 3, dok se ratovi cijena zahuktavaju na kineskom žestoko konkurentnom tržištu električnih automobila.
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
ODLAZE U POVIJEST
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
STOKCHOLM - Volvo Cars se oprostio od dizelskih automobila nakon što je SUV XC90 sišao s proizvodne trake u tvornici Torslanda u Švedskoj u utorak navečer kao posljednji dizelski model švedskog proizvođača.
Slovačka tehnologija letećih automobila prodana kineskoj kompaniji
PRODAJA
Slovačka tehnologija letećih automobila prodana kineskoj kompaniji
ZAGREB - Slovačku tehnologiju koja stoji iza AirCara, letećeg automobila koji je izvorno razvijen i uspješno testiran u Europi, kupila je kineska tvrtka.
Kineski BYD prošle godine s rekordnom dobiti
REKORDI
Kineski BYD prošle godine s rekordnom dobiti
PEKING - Kineski proizvođač električnih vozila BYD lani je zabilježio rekordnih 30 milijardi juana (3,8 milijardi eura) neto dobiti, što je gotovo 81 posto više nego prethodne godine.
Audi zaustavio proizvodnju još jednog poznatog modela
POTEZI
Audi zaustavio proizvodnju još jednog poznatog modela
INGOLSTADT - Audi je zaustavio proizvodnju TT-a 10. studenog prošle godine, dok je R8 trebao biti umirovljen ubrzo nakon toga. Međutim, tada se to nije dogodilo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE