GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bugatti u srijedu predstavlja novi model

Bugatti u srijedu predstavlja novi model
NOVITETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.10.2020 / 22:27
Autor: SEEbiz
MILANO - Bugatti priprema lansiranje novog modela, a sada imamo potvrdu da će se događaj održati u srijedu, 28. listopada.

Francuski proizvođač hiperautomobila je iznimno tajnovit kada je riječ o skidanju vela s novog modela automobila. Jedini službeni prikaz je onaj stražnjeg dijela, gdje možemo vidjeti LED trake u „X“ formi, što je svjetlosni potpis drugačiji u odnosu na Chironov ili njegovih derivata kao što je Divo.

Drugi „teaser“ je poslan medijima danas a otrkiva još manje, jer je riječ o frazi „Što ako…?“, nakon brojeva „0,67“. Nema oznake marke ili nečega što bi moglo sugerirati o čemu se radi, pišu Vrelegume.

Međutim, sasvim bi moglo biti vjerodostojno da bi ova brojka mogla predstavljati odnos snage i težine (kW/kg), što znači da bi automobil od 2.000 kilograma trebao raspolagati s 1.340 kW, što je oko 1.820 konjskih snaga. Korištenje kilovata kao mjerne jedinice bi također moglo sugerirati da se radi o čisto električnom modelu.

Ono što je interesantno je da ove brojke nisu predaleko od „kralja“ u segmentu, Rimca C Two, električnog hiperautomobila s 1.915 konja. Iako je ovaj model predstavljen 2018., prve isporuke kupcima neće početi prije početka sljedeće godine.

Povezivanje s Rimcem je važno jer izvještaji iz Njemačke prošlog mjeseca sugeriraju da Volkswagen grupa razmatra prodaju Bugattija Rimac Automobilima, povećavši Porscheov udjel u hrvatskoj kompaniji s 15,5 na 49 posto.

Ipak, spekulira se da bi novi Bugatti mogao biti prvi električni model kompanije, koji bi kao osnovu koristio Rimčev pogonski sklop. Još jedna teorija kaže da bi se moglo raditi o primjerku rezerviranom za trkačku stazu, s dizajnom inspiriranim Vision Le Mans studijom, koja koristi „stari dobri“ 8,0-litarski W16.

Tagovi: Bugatti, Rimac Automobili, Volkswagen, Porsche
PROČITAJ I OVO
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
TESTIRANJE
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
BERLIN - Njemački proizvođač teških vozila MAN u četvrtak će početi testirati kamione bez vozača na njemačkim autocestama.
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
REZOVI
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
BERLIN - Tesla kaže da smanjuje broj privremenih radnika u svojoj jedinoj europskoj tvornici u blizini Berlina, nakon što je najavio planove za smanjenje 10% globalne radne snage.
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
PLAĆA
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
NEW YORK - Tesla je u srijedu zatražio od svojih dioničara da još jednom odobre rekordnu plaću izvršnog direktora Elona Muska od 56 milijardi dolara koja je određena 2018., ali ju je sutkinja u Delawareu odbila u siječnju.
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
SOLIDNO
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
STOCKHOLM - Švedski proizvođač kamiona, autobusa i hardvera Volvo Group u prvom je ovogodišnjem kvartalu zabilježio 14,1 milijardu švedskih kruna (120,4 milijuna eura) neto dobiti, što je 9,9 posto više nego u istom razdoblju lani.
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
AUTO TRŽIŠTE
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
ZAGREB - U Hrvatskoj je prošle godine bilo 2.554.524 registriranih cestovnih vozila što je četiri posto više u odnosu na 2022., podaci su Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE