GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Čelnik Toyote: Veliki problemi zbog brze tranzicije na električne automobile

Čelnik Toyote: Veliki problemi zbog brze tranzicije na električne automobile
UPOZORENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.12.2020 / 08:41
Autor: SEEbiz
TOKIO - Čelnik Toyota Motor Corp-a kritizirao je ono što je opisao kao pretjeranu buku oko električnih vozila, rekavši da zagovornici nisu uzeli u obzir ugljik koji se emitira proizvodnjom električne energije i troškove tranzicije na električna vozila.

Predsjednik Toyote Akio Toyoda, unuk osnivača proizvođača automobila Kiichiro Toyode, rekao je da će Japan ostati bez struje na ljeto ako svi automobili budu radili na električnu energiju.

Infrastruktura potrebna za podršku floti koja se u cijelosti sastoji od električnih vozila koštala bi Japan između 14 bilijuna i 37 bilijuna funti, što je ekvivalent od 135 do 358 milijardi dolara, rekao je.

- Kad političari vani govore: Riješimo se svih automobila koji koriste benzin, razumiju li to?" upitao se Toyoda na konferenciji za novinare na kraju godine u svojstvu predsjedatelja Japanskog udruženja proizvođača automobila.

Naveo je da će se, ako Japan bude prenagao u zabrani automobila na benzinski pogon, "trenutni poslovni model automobilske industrije urušiti", uzrokujući gubitak milijuna radnih mjesta.

Izvještaji lokalnih vijesti početkom prosinca rekli su da će japanska vlada najaviti zabranu prodaje novih automobila na benzinski pogon počevši od 2035. godine, dok će i dalje dopuštati hibridne plinsko-električne automobile. Takva zabrana slijedila bi državu Kaliforniju i zemlje poput Ujedinjenog Kraljevstva.

U zemlji kao što je Japan koja većinu električne energije dobiva izgaranjem ugljena i prirodnog plina, električna vozila ne pomažu okolišu, rekao je Toyoda.

- Što više EV napravimo, ugljični dioksid postaje gori, rekao je.

Upozorio je da se boji da će vladini propisi od automobila stvoriti "cvijet na visokom vrhu" - nedostižne za prosječnu osobu.

Toyota je lider u hibridnim plinsko-električnim automobilima, što će i dalje biti dopušteno prema vladinom planu. No, tvrtka još uvijek nema potpuno električno vozilo za masovno tržište. Tokom Toyotinog predstavljanja poslovnog rezultata u trećem tromjesečju prošlog mjeseca, Toyoda je velikodušno pohvalio Teslino vodstvo u sektoru baterija, rekavši kako njegova tvrtka može puno naučiti od Elona Muska.
Ipak, uvjeren je da će Toyota dugoročno pobijediti svojom robusnom i raznolikom kombinacijom proizvoda-

Tagovi: Toyota, električni automobili, Akio Toyoda
PROČITAJ I OVO
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
FRANKFURT - Njemački automobilski div Volkswagen (VW) očekuje da će sljedeće dvije godine na visoko konkurentnom kineskom tržištu automobila biti teške.
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
BOLJE OD OČEKIVANJA
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
PEKING — Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi prodaje svoje nove električno vozilo bolje od očekivanog, što ga dovodi bliže rentabilnosti unatoč nižim cijenama od Tesle Model 3.
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
UZLET
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
NEW YORK - Tesla je u utorak izvijestila o padu prihoda od 9% u prvom tromjesečju, najvećem padu od 2012. godine, što je iznevjerilo procjene analitičara, dok se tvrtka za električna vozila suočava s posljedicama stalnih rezova cijena.
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
RAST
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
STOCKHOLM - Švedski proizvođač automobila Volvo Cars u srijedu je izvijestio o porastu osnovne operativne dobiti u prvom tromjesečju potaknutom snažnom prodajom na malo.
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
REZOVI
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
BERLIN - Val otpuštanja u pogonima američkog proizvođača električnih automobila Tesla zahvatit će i jedinu tvornicu u Europi, u blizini Berlina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE