GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dacia iskoračila u luksuzni segment

Dacia iskoračila u luksuzni segment
SUV
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.01.2021 / 08:14
Autor: SEEbiz
BUKUREŠT - Rumunjski proizvođač automobila Dacia predstavio je luksuzniji SUV, nazvan Bigster, signalizirajući pomak u strategiji.

Dacia, u vlasništvu francuske Renault Grupe, predstavila je novi vodeći SUV model, pod nazivom Bigster, dizajniran da bude iznad trenutnog Dustera u postavi te tvrtke kao "buduća figura Dacia asortimana".

Duster, nešto manji SUV od Bigstera, trenutno je drugi najpopularniji automobil u Europi.

U sklopu šireg strateškog pomaka Renault Grupe, koji je nazvala Renaulution, Dacia i druga marka Renaulta, Lada, udružit će se kako bi stvorili novo poslovanje s ciljem poboljšanja učinkovitosti i širenja na nova automobilska tržišta.

- Dacia će ostati Dacia, uvijek pametnim kupcima nudeći pouzdan, autentičan prijedlog s najboljom vrijednosti za novac, kaže Denis Le Vot, izvršni direktor Dacije i Lade.

Dvije marke zajednički će raditi na inženjeringu i proizvodnji, za što Renault kaže da će ciljati tehnološku podršku i povećati potencijal za sinergiju i prijenos.

- Stvaranjem poslovne jedinice Dacia-Lada pojačat ćemo našu učinkovitost i dodatno povećati konkurentnost, kvalitetu i atraktivnost naših proizvoda. Imat ćemo sve što je potrebno da dovedemo marke u više zemalja, a prednjači Bigster Concept, dodaje Le Vot.

Marka Dacia jedna je od rijetkih priča o poslovnom uspjehu u posljednja dva desetljeća u Europi u usponu, te postala simbol rumunjskog nacionalnog ponosa.

Otkako ga je 1999. preuzeo Renault, prodaja Dacie povećavala se gotovo svake godine, a marka sada čini 3,7 posto svih novih automobila prodanih u Europi.

Tagovi: Dacia, Dacia Bigster, Renault
PROČITAJ I OVO
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
TESTIRANJE
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
BERLIN - Njemački proizvođač teških vozila MAN u četvrtak će početi testirati kamione bez vozača na njemačkim autocestama.
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
REZOVI
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
BERLIN - Tesla kaže da smanjuje broj privremenih radnika u svojoj jedinoj europskoj tvornici u blizini Berlina, nakon što je najavio planove za smanjenje 10% globalne radne snage.
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
PLAĆA
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
NEW YORK - Tesla je u srijedu zatražio od svojih dioničara da još jednom odobre rekordnu plaću izvršnog direktora Elona Muska od 56 milijardi dolara koja je određena 2018., ali ju je sutkinja u Delawareu odbila u siječnju.
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
SOLIDNO
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
STOCKHOLM - Švedski proizvođač kamiona, autobusa i hardvera Volvo Group u prvom je ovogodišnjem kvartalu zabilježio 14,1 milijardu švedskih kruna (120,4 milijuna eura) neto dobiti, što je 9,9 posto više nego u istom razdoblju lani.
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
AUTO TRŽIŠTE
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
ZAGREB - U Hrvatskoj je prošle godine bilo 2.554.524 registriranih cestovnih vozila što je četiri posto više u odnosu na 2022., podaci su Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE