GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dionice BYD-a potonule nakon što je Buffett smanjio udjel

Dionice BYD-a potonule nakon što je Buffett smanjio udjel
POTONUĆE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.08.2022 / 07:27
Autor: SEEbiz
HONG KONG - Dionice BYD-a uvrštene na burzu u Hong Kongu pale su u srijedu nakon što je Berkshire Hathaway Warrena Buffetta smanjio svoj udio u kineskom proizvođaču električnih automobila - a jedan fond menadžer rekao je da bi to mogao biti znak upozorenja da će biti još sličnih poteza.

Buffettov konglomerat je neznatno smanjio svoje udjele s 20,04 posto na 19,92 posto, prema podnesku objavljenom na burzi u Hong Kongu. Berkshire je prodao 1,33 milijuna dionica BYD-a za oko 47 milijuna dolara — konglomerat sada posjeduje 218,7 milijuna dionica.

"Ovo je uobičajeni trend za ulagače koji počinju povlačiti gotovinu s tržišta", rekao je Yang Liu, predsjednik Atlantis Investmenta i glavni direktor za ulaganja, u srijedu za CNBC.

“Možda ćemo vidjeti još takvih poteza.”

Dionice BYD-a pale su više od 12% tijekom trgovine u srijedu u Hong Kongu i bile su najlošije na Hang Seng indeksu, prema podacima Refinitiva. Dionice su skočile više od 600% u posljednjih deset godina.

Ranije ovog tjedna, kompanija je izvijestila o snažnim brojevima za prvu polovicu 2020. sa svojim neto prihodom za to razdoblje od ukupno 3,6 milijardi juana (521 milijun dolara), što je utrostručenje u odnosu na godinu ranije.

Na pitanje što to znači za kinesko tržište električnih vozila, Liu je rekao da bi najnoviji potez Berkshirea mogao biti "znak upozorenja da tržište [dolazi] do velike korekcije."

"Ima previše neizvjesnosti i mislim da je [Buffett] postao malo nervozan", rekao je. "Možda ova recesija koja je pred nama za gospodarstvo SAD-a i također slabija kineska potrošnja sveukupno smanjuju povjerenje ulagača u većoj mjeri."

Gledajući nadolazeći kineski Nacionalni narodni kongres u listopadu, Liu je rekao da Kina ima prostora za dodatne vladine poticajne mjere i rekao da trenutni paket "nije dovoljan".

Prošlog tjedna kinesko Državno vijeće najavilo je niz poticajnih mjera vrijednih desetke milijardi dolara, dok zemlja nastoji potaknuti svoje gospodarstvo koje je pogođeno izolacijom zbog Covida i krizom na tržištu nekretnina.

Tagovi: kompanija BYD, Warren Buffett, električni automobili, Berkshire Hathaway
PROČITAJ I OVO
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
PODRŠKA
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
BERLIN - Njemački kancelar Olaf Scholz podržao je proširenje tvornice Tesla u blizini Berlina. U Greenheideu je jedina europska tvornica američkog proizvođača električnih automobila.
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
KARIJERE
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
BEOGRAD - Darko Lukić će od 1. jula ove godine biti novi izvršni direktor Nelt grupe, saopštila je danas ta kompanija.
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
AFERE
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
BERLIN - Proizvođač automobila Mercedes-Benz svjesno je ugrađivao softver koji dovodi u zabludu u dizelska vozila, zaključio je danas njemački sud, otvarajući vrata vlasnicima vozila da tuže za naknadu štete.
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
RAT CIJENAMA
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
PEKING - Kineska tvrtka za pametne telefone Xiaomi priopćila je u četvrtak da će prodavati svoj prvi automobil za puno manje od Teslinog Modela 3, dok se ratovi cijena zahuktavaju na kineskom žestoko konkurentnom tržištu električnih automobila.
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
ODLAZE U POVIJEST
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
STOKCHOLM - Volvo Cars se oprostio od dizelskih automobila nakon što je SUV XC90 sišao s proizvodne trake u tvornici Torslanda u Švedskoj u utorak navečer kao posljednji dizelski model švedskog proizvođača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE