GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dugotrajne baterije za električne automobile: Znanstvenici s Harvarda napravili veliki iskorak

Dugotrajne baterije za električne automobile: Znanstvenici s Harvarda napravili veliki iskorak
RJEŠENJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.05.2021 / 09:26
Autor: SEEbiz / vidi.hr
ZAGREB - Dugotrajne baterije s brzim punjenjem ključne su za širenje tržišta električnih vozila, ali današnje litij-ionske baterije ne ispunjavaju ono što je potrebno - preteške su, preskupe i predugo se pune.

Desetljećima su istraživači pokušavali iskoristiti potencijal čvrstih litij-metalnih baterija koje drže znatno više energije u istom volumenu i napune se u djeliću vremena u usporedbi s tradicionalnim litij-ionskim baterijama, piše Vidi.

"Litij-metalna baterija smatra se svetim gralom za kemiju baterija zbog svog velikog kapaciteta i gustoće energije", rekao je Xin Li, izvanredni profesor znanosti o materijalima na Harvard John A. Paulson School of Engineering and Applied Science (SEAS).

"Ali stabilnost ovih baterija uvijek je bila loša."

Sada su Li i njegov tim dizajnirali stabilnu, litij-metalnu, solid-state bateriju koja se može puniti i prazniti najmanje 10.000 puta pri velikoj gustoći energije. Istraživači su novi dizajn uparili s komercijalnim katodnim materijalom visoke gustoće energije i kažu da bi ova tehnologija baterija mogla znatno povećati životni vijek električnih vozila da budu usporedivi s benzincima, na 10 do 15 godina bez potrebe za zamjenom baterije. Sa svojom velikom gustoćom energije, baterija bi mogla utrti put električnim vozilima koja se mogu potpuno napuniti u roku od 10 do 20 minuta.

Veliki izazov s litij-metalnim baterijama uvijek je bila kemija. Litijeve baterije tijekom punjenja premještaju litijeve ione s katode na anodu. Kada je anoda izrađena od litij-metala, na površini se stvaraju iglene strukture nazvane dendriti. Te strukture rastu poput korijena u elektrolit i probijaju barijeru koja razdvaja anodu i katodu, uzrokujući da baterija dođe u kratki spoj ili da se čak zapali.

Kako bi prevladali taj izazov, Li i njegov tim dizajnirali su višeslojnu bateriju koja postavlja sendviče u materijale različite stabilnosti između anode i katode. Ova višeslojna, višesmjerna baterija sprečava prodor litijevih dendrita, ne zaustavljanjem, nego njihovim nadzorom i zadržavanjem.

"Zamislite bateriju kao sendvič. Prvo dolazi kruh - litijeva metalna anoda - a slijedi salata - prevlaka od grafita. Dalje, sloj rajčice - prvi elektrolit - i sloj slanine - drugi elektrolit. Završite s drugim slojem rajčice i posljednjim komadom kruha - katodom", navodi Li i dodaje kako se nova baterija također i samoiscjeljuje jer joj njezina kemija omogućuje zatvaranje rupa stvorenih dendritima.

Li ističe da je ovo tek dokaz koncepta i da će proizvodnja takvih baterija na velikoj skalo predstavljati veliki izazov, no on vjeruje da će se i to riješiti u skoroj budućnosti kada će naši električni auti voziti na pogon baterija koje nećemo trebati nikada mijenjati i koje će se puniti koliko danas punimo klasične aute benzinom.

Tagovi: baterije za električne automobile, Harvard, litij-ionske baterije
PROČITAJ I OVO
Od četvrtka ponovno primanje prijava za sufinanciranje el. vozila; ostalo 1,8 milijuna kuna
SUBVENCIJE
Od četvrtka ponovno primanje prijava za sufinanciranje el. vozila; ostalo 1,8 milijuna kuna
ZAGREB - Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) će od četvrtka ujutro ponovno krenuti sa zaprimanjem prijava za sufinanciranje električnih vozila, jer je neutrošeno ostalo još oko 1,8 milijuna kuna, najavili su u ponedjeljak iz Fonda, koji je taj javni poziv privremeno zatvorio 10. lipnja.
Porsche ulaže u proizvodnju baterija
INVESTICIJE
Porsche ulaže u proizvodnju baterija
STUTTGART - Njemački proizvođač automobila Porsche najavio je da će u suradnji s proizvođačem specijaliziranih litij-ionskih baterijskih ćelija Customcellsom izgraditi tvornicu u kojoj će serijski proizvoditi baterije za posebne modele električnih automobila.
Svi novi automobili u EU morat će imati crnu kutiju
REGULATIVA
Svi novi automobili u EU morat će imati crnu kutiju
BRUXELLES - Iako je posljednjih godina zabilježen trend smanjenja broja prometnih nesreća, pa i poginulih i ozlijeđenih na našim cestama, ovogodišnji podaci ponovno zabrinjavaju. Samo u prvih pet mjeseci na prometnicama je poginula 91 osoba.
Renault postigao dogovor sa sindikatima o hibridnom radu
DOGOVOR
Renault postigao dogovor sa sindikatima o hibridnom radu
PARIZ - Francuski proizvođač automobila Renault postigao je dogovor sa sindikatima o hibridnom radu.
Audi prestaje proizvoditi dizelske i benzinske automobile već 2026.
ODLUKE
Audi prestaje proizvoditi dizelske i benzinske automobile već 2026.
INGOLSTADT - Većina automobilskih marki već odavno je počela s elektrifikacijom i postupnim isključivanjem iz ponude motora s unutarnjim sagorijevanjem. Ipak, čini se da će Audi napraviti najbrži prijelaz i ponuditi isključivo električne modele.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE