GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Električni Renault Twingo stigao u Hrvatsku

Električni Renault Twingo stigao u Hrvatsku
ELEKTRIČNA VOZILA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.07.2020 / 19:58
Autor: SEEbiz / autonet
ZAGREB - Nakon tri generacije i gotovo četiri milijuna prodanih vozila u 25 zemalja, Renault Twingo je otvorio novu perspektivu predstavljanjem posve električne inačice Twingo Z.E., a koji se sada može naručiti i u domaćim prodajnim salonima, dok bi prve isporuke trebale početi tijekom listopada.

Ovih dana ponovno su aktualni poticaji za kupnju električnih automobila pa je ovo lansiranje napravljeno u najboljem mogućem trenutku, piše Autonet.

Zahvaljujući bogatoj stručnosti u segmentu malih gradskih automobila, Renault je razvio automobil koji se svojim voznim osobinama, dometom i značajkama savršeno prilagođava potrebama gradske vožnje. Konstruirana na platformi za električna vozila, inačica Z.E. još snažnije ističe performanse i užitak u vožnji koje su proslavile model Twingo. Dobro znamo i kako Renault s modelom Zoe ima dugogodišnje iskustvo u razvoju i proizvodnji električnih automobila, a što omogućava širenje i na ostatak proizvodne palete modela. Twingo Z.E. zadržava zabavan dizajn modela Twingo, privlačnu osobnost i opcije za personalizaciju kombinirane sa značajkama električnog vozila. Sukladno tome, i električne se verzije, poput benzinskih, mogu individualizirati prema željama vlasnika, a kombinacije su dosta široke.

Kada je riječ o udobnosti i užitku u vožnji, Twingo Z.E., baš kao i inačica s konvencionalnim motorom, može se pohvaliti najmanjim krugom okretanja u klasi. Električni stražnji pogon i brojni načini rada čine ga još zabavnijim u vožnji. Twingo Z.E. pokreće motor snage 60 kW (82 KS) s trenutačno dostupnim okretnim momentom od 160 Nm. Vozači će uživati u snažnom i tihom ubrzanju čak i pri nižim okretajima. Motor ubrzava do 50 km/h u samo četiri sekunde, dok njegova maksimalna brzina od 135 km/h omogućuje i vožnju autocestom, dakako ne na neke dulje staze.

Za napajanje elektromotora zadužena je visokonaponska (400 V) baterija kapaciteta 21,3 kWh. Ukupna masa litij-ionske baterije je 165 kilograma, a za prijenos snage motora na kotače zadužen je automatski mjenjač s reduktorom. Bateriju čine litij-ionske ćelije razvijene u suradnji s tvrtkom LG Chem. Ugradnja ove baterije nije utjecala na prostranost i obujam prtljažnika. Toplinsko upravljanje baterijom temelji se na sustavu hlađenja vodom, što je novost u ponudi Renaulta Z.E. Zahvaljujući punjaču Caméléon koji je Renault razvio za model Zoe, bateriju je moguće puniti na svim punionicama izmjeničnom strujom (AC) snage do 21,3 kW. Aluminijske pregrade, u potpunosti integrirane u strukturu paketa baterija, dodatno jačaju njezinu izdržljivost u slučaju sudar.

Pogonski sklop inačice Z.E. (motor, redukcijski mjenjač i ugrađeni punjač) preuzet je iz modela Zoe te je, kao i ostali električni motori Renault grupacije i njezinih partnera, proizveden u tvornici Cléon na zapadu Francuske. Zahvaljujući njemu, ovaj mali gradski automobil odlikuje se prvoklasnom energetskom učinkovitošću.

Twingo Z.E. ima način rada B koji vozačima omogućuje da odaberu između tri stupnja regenerativnog kočenja čim otpuste pritisak s papučice gasa. Odabirom intenzivnog prikupljanja energije kočenja vozilo značajno usporava. Rezultat toga je brzo punjenje baterije, smanjena potreba za kočenjem i jednostavnija gradska vožnja. Nasuprot tome, način rada kontinuiranog kretanja omogućuje mu da se nastavi kretati kao da je u praznom hodu.

Zahvaljujući bateriji kapaciteta 21,3 kWh, Twingo Z.E. ostvaruje domet od oko 250 km u gradskoj vožnji i 180 km u mješovitoj vožnji. Način rada Eco aktivira se pritiskom na gumb smješten na središnjoj konzoli. Ovaj način rada regulira ubrzavanje i maksimalnu brzinu na autocesti kako bi omogućio domet od oko 225 km u mješovitoj vožnji.

Twingo Z.E. opremljen je Renaultovim punjačem Caméléon s pomoću kojega ga možete puniti kod kuće, na poslu ili na punionicama izmjeničnom strujom (AC) snage do 22 kW. Ova se tehnologija prilagođava snazi punionica da biste iskoristili prednosti postojeće infrastrukture, posebice u gradovima. Time je osigurano optimalno trajanje punjenja Twinga Z.E., neovisno gdje ga punili. Punjenje na običnim javnim punionicama četiri je puta brže nego kod konkurenata. Nakon samo 30 minuta punjenja na punionici snage 22 kW, moći ćete uživati u dodatnih 80 km mješovite vožnje.

Tagovi: Renault Twingo, Renault, električni automobili, Revoz
PROČITAJ I OVO
Dionice Tesle potonule nakon informacije da će otpustiti više od 10% globalne radne snage
POTONUĆE
Dionice Tesle potonule nakon informacije da će otpustiti više od 10% globalne radne snage
SAN FRANCISCO - Dionice Tesla pale su za više od 1% u pretprodaji u ponedjeljak zbog medijskih izvješća da će proizvođač automobila otpustiti više od 10% svoje globalne radne snage.
Njemački proizvođači automobila protive se kaznenim carinama na kineske e-automobile
PROTIVLJENJE
Njemački proizvođači automobila protive se kaznenim carinama na kineske e-automobile
BERLIN - Njemački proizvođači automobila protive se mogućim europskim kaznenim carinama na uvoz električnih automobila iz Kine.
German carmakers oppose punitive tariffs on Chinese e-cars
OPPOSITION
German carmakers oppose punitive tariffs on Chinese e-cars
BERLIN - German car manufacturers are against the possible European punitive tariffs on the import of electric cars from China.
Mercedes-Benz povukao 341.000 vozila zbog opasnosti od požara
POVLAČENJE
Mercedes-Benz povukao 341.000 vozila zbog opasnosti od požara
LJUBLJANA - Njemački proizvođač automobila i kamiona Mercedes-Benz opozvao je 341.000 vozila modela GLE i GLS, proizvedenih od 2017. do 2023. godine, zbog opasnosti od požara. Opoziv se odnosi i na 109 njihovih vozila u Sloveniji.
Stellantis na meti kritika talijanske vlade
KRITIKE
Stellantis na meti kritika talijanske vlade
MILANO - Stellantis je odlukom o proizvodnji prvog potpuno električnog Alfa Romea u inozemstvu prekršio talijanske zakone, ustvrdio je ministar industrije Adolfo Urso.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE