GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Evo što donosi novi Peugeot 5008

Evo što donosi novi Peugeot 5008
NOVITETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.09.2020 / 08:21
Autor: SEEbiz / autonet
PARIZ - SUV Peugeot 5008, s više od 300.000 proizvedenih vozila od lansiranja 2017., postigao je izvrsne komercijalne rezultate kako u Europi tako i u svijetu. Peugeot sada predstavlja njegovu osvježenu verziju koja donosi razna poboljšanja i manji redizajn iznutra i izvana.

Obnovljeni 5008 ističe se redizajniranim prednjim krajem, novim stražnjim Full LED svjetlima, novim bojama karoserije i novom opcijom “Black Pack”. Tu su i nova instrument ploča visoke kvalitete, novi dodirni zaslon visoke rezolucije dijagonale 10” kao i najnoviji sustavi za pomoć u vožnji. Od sada, novi SUV Peugeot 5008 ima 7 sjedala u serijskoj opremi od prve razine opremljenosti, piše Autonet.

Nova prednja maska bez okvira i vrh poklopca motora redizajnirani su u skladu s ostatkom aktualne Peugeotove game. Razine GT / GT Pack dolaze sa specifičnom maskom s promjenjivim dizajnerskim uzorkom.

Prednja svjetla također su redizajnirana kako bi bila agresivnija i još više se odvojila od trenutnih dizajnerskih kodova. Ona uključuju LED dnevna svjetla od prve razine opremljenosti i produžena su s kromiranim umetkom u obliku očnjaka, u skladu s trenutačnim dizajnom marke Peugeot.

Iz Peugeota ističu i funkciju “Foggy Mode” koja je zamijenila svjetla za maglu. Integrirana je u Full LED svjetla i uključuje kratka svjetla sa smanjenim intenzitetom kada su aktivirana stražnja svjetla za maglu. Straga, nova nadograđena svjetla uključuju Full LED tehnologiju (uključuju svjetla za vožnju unatrag), prikazujući 3D “pandže” kao svjetlosni potpis.

U novom Peugeotu 5008, i-Cockpit se promijenio kako bi se približio premium segmentu. Prije svega ističu se instrument ploča u visini očiju visoke rezolucije od 12,3” te novi središnji dodirni zaslon od 10”.

Kad je riječ o konfiguraciji sjedala, u drugom redu se nalaze tri zasebna neovisna sjedala koja su podesiva po duljini i nagibu te sklopiva, u trećem redu su dva zasebna i sklopiva sjedala koja se mogu izvaditi, a tu je i mogućnost sklapanja prednjeg suvozačevog sjedala.

Novi Peugeot 5008 dostupan je s motorima s unutarnjim izgaranjem. Ovi pogonski sklopovi udovoljavaju normama €6 i homologirani su prema WLTP protokolu.

Benzinski dolaze kao 3-cilindrični 1.2l motori PureTech 130 S&S BVM6 i PureTech 130 S&S EAT8. 4-cilindrični 1.6l motor u ponudi je PureTech 180 EAT8. Od dizela dostupni su 4-cilindrični 1.5l motori BlueHDi 130 S&S EAT8 te BlueHDi 130 S&S EAT8.

Novi Peugeot 5008 stiže na hrvatsko tržište krajem 2020. Proizvodi se u Francuskoj, u Sochauxu i Rennesu.

Tagovi: Peugeot 5008, PSA Peugeot Citroen
PROČITAJ I OVO
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
FRANKFURT - Njemački automobilski div Volkswagen (VW) očekuje da će sljedeće dvije godine na visoko konkurentnom kineskom tržištu automobila biti teške.
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
BOLJE OD OČEKIVANJA
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
PEKING — Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi prodaje svoje nove električno vozilo bolje od očekivanog, što ga dovodi bliže rentabilnosti unatoč nižim cijenama od Tesle Model 3.
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
UZLET
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
NEW YORK - Tesla je u utorak izvijestila o padu prihoda od 9% u prvom tromjesečju, najvećem padu od 2012. godine, što je iznevjerilo procjene analitičara, dok se tvrtka za električna vozila suočava s posljedicama stalnih rezova cijena.
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
RAST
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
STOCKHOLM - Švedski proizvođač automobila Volvo Cars u srijedu je izvijestio o porastu osnovne operativne dobiti u prvom tromjesečju potaknutom snažnom prodajom na malo.
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
REZOVI
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
BERLIN - Val otpuštanja u pogonima američkog proizvođača električnih automobila Tesla zahvatit će i jedinu tvornicu u Europi, u blizini Berlina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE