GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ferrari predstavlja novi 6-cilindrični superautomobil

Ferrari predstavlja novi 6-cilindrični superautomobil
SUPERAUTOMOBIL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.06.2021 / 21:35
Autor: SEEbiz /Klix
MARANELLO - Kompanija Ferrari namjerava 24. juna predstaviti novi superautomobil. Radi se o modelu koji će postati prvi cestovni atuomobil sa 6-cilindričnim motorom još od modela Dino 246 GT iz 1974. godine.

Model razvijen pod kodnim imenom F171 će omogućiti kompaniji iz Maranella da ima rivala za nadolazeći McLaren Artura, koji će biti pozicioniran kao novi osnovni model ispod modela F8 Tributo.
Detalji o Ferrariju F171 su još uvijek pod velom tajne, ali se zna da su stručnjaci iz Maranella dugo radili na 6-cilindričnom hibridnom motoru.
"Naša filozofija je da pokušamo biti spremni s različitim tehnologijama kako bismo ih mogli koristiti u neophodnoj evoluciji. Zbog toga imamo niz motora, V12, V8 i buduće V6 motore", izjavio je šef Ferrarijevog marketinga Enrico Galliera.
Tehničkih specifikacija zasad nema, ali se špekuliše da se radi od 3,0-litarskom motoru s turbopunjačem i nekom vrstom elektrificirane asistencije, sistemom sličnim onom u modelu Artura.
Kako bi ponudio dostojnog rivala, Ferrari mora izvući oko 680 KS iz novog hibridnog sistema, snagu sličnu onoj koju ima 3,9-litarski V8 motor u odlazećem modelu 488 GTB kojeg F171 zapravo zamjenjuje.
Za razliku od Ferrarijevog hibridnog modela SF90 Stradale, F171 neće imati električni motor na prednjoj osobini, nego će se dodatni obrtni moment hibridnog sistema prenositi na stražnje točkove.
Čini se da novi model ima manje dimenzije u odnosu na F8 Tributo, a točkovi su pomaknuti naprijed u uglove što bi trebalo rezultirati boljom upravljivošću i držanjem na cesti.
Ferrarijevom novom superautomobilu i nadolazećem električnom modelu će se pridružiti SUV Purosangue u naredne četiri godine. Sva tri automobila će biti stubovi strategije elektrifikacije italijanske kompanije, a Purosangue bi mogao koristiti isti hibridni V6 motor kao i F171.
Godine 2025. će im se pridružiti prvi Ferrarijev potpuno električni automobil koji će biti rival Lotusu Eviji i Teslinom Roadsteru.

Tagovi: Ferrari, superautomobil, hibridni automobili
PROČITAJ I OVO
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
ODLAZE U POVIJEST
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
STOKCHOLM - Volvo Cars se oprostio od dizelskih automobila nakon što je SUV XC90 sišao s proizvodne trake u tvornici Torslanda u Švedskoj u utorak navečer kao posljednji dizelski model švedskog proizvođača.
Slovačka tehnologija letećih automobila prodana kineskoj kompaniji
PRODAJA
Slovačka tehnologija letećih automobila prodana kineskoj kompaniji
ZAGREB - Slovačku tehnologiju koja stoji iza AirCara, letećeg automobila koji je izvorno razvijen i uspješno testiran u Europi, kupila je kineska tvrtka.
Kineski BYD prošle godine s rekordnom dobiti
REKORDI
Kineski BYD prošle godine s rekordnom dobiti
PEKING - Kineski proizvođač električnih vozila BYD lani je zabilježio rekordnih 30 milijardi juana (3,8 milijardi eura) neto dobiti, što je gotovo 81 posto više nego prethodne godine.
Audi zaustavio proizvodnju još jednog poznatog modela
POTEZI
Audi zaustavio proizvodnju još jednog poznatog modela
INGOLSTADT - Audi je zaustavio proizvodnju TT-a 10. studenog prošle godine, dok je R8 trebao biti umirovljen ubrzo nakon toga. Međutim, tada se to nije dogodilo.
Razgovori o spašavanju Fiskera propali, zaustavljeno trgovanje dionicama
AGONIJA
Razgovori o spašavanju Fiskera propali, zaustavljeno trgovanje dionicama
NEW YORK - Fiskerovi pregovori s velikim proizvođačem automobila o potencijalnom dogovoru propali su, rečeno je u ponedjeljak usred rastuće neizvjesnosti za novoosnovano poduzeće koje je prošlog tjedna pauziralo proizvodnju električnih vozila.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE