GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ford će otpustiti 3.200 radnika u Europi

Ford će otpustiti 3.200 radnika u Europi
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.01.2023 / 12:53
Autor: SEEbiz
ESSEN - Američki proizvođač automobila Ford Motor navodno planira otpustiti 3200 radnih mjesta u Europi, pišu strani mediji pozivajući se na njemački sindikat IG Metall. Rečeno je da će otpuštanja posebno utjecati na Njemačku.

Planirano ukidanje radnih mjesta dio je nastojanja tvrtke da smanji troškove kako bi se nosila s trenutnom gospodarskom klimom usred straha od recesije, navodi njemačka novinska agencija dpa.

Veliki problem za Ford navodno predstavlja sve veća cijena materijala za baterije za električna vozila. Zapravo, tvrtka si je postavila cilj da će do 2030. polovica svjetske prodaje biti električna vozila. Tvrtka je nedavno ocijenila da će morati biti konkurentniji u prelasku na električna vozila te da prelazak na proizvodnju takvih vozila zahtijeva strukturne promjene.

Prema Reutersu, Ford planira ukinuti 2500 radnih mjesta u razvoju proizvoda i daljnjih 700 radnih mjesta u menadžmentu, uglavnom u Njemačkoj. Američki proizvođač automobila planira preseliti razvoj nekih proizvoda u Sjedinjene Države.

Ford je radnike svoje tvornice u Kölnu, koja zapošljava oko 14.000 ljudi, obavijestio o svojim planovima na sastanku radničkog vijeća. Proizvođač automobila o tome raspravlja s njemačkim radničkim vijećima. U međuvremenu, sindikat IG Metall rekao je da planira poduzeti mjere ako Ford nastavi s predloženim ukidanjem radnih mjesta.

"Ako pregovori između radničkog vijeća i uprave u idućim tjednima ne budu jamčili budućnost radnika, uključit ćemo se u proces", naglasili su u IG Metallu, koji se smatra jednim od najvećih sindikata u Njemačkoj. Ne isključuju mjere koje bi mogle ozbiljno utjecati na tvrtku ne samo u Njemačkoj, nego i u Europi, prenosi dpa.

Tagovi: Ford, Ford Motor, IG Metall
PROČITAJ I OVO
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
TESTIRANJE
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
BERLIN - Njemački proizvođač teških vozila MAN u četvrtak će početi testirati kamione bez vozača na njemačkim autocestama.
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
REZOVI
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
BERLIN - Tesla kaže da smanjuje broj privremenih radnika u svojoj jedinoj europskoj tvornici u blizini Berlina, nakon što je najavio planove za smanjenje 10% globalne radne snage.
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
PLAĆA
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
NEW YORK - Tesla je u srijedu zatražio od svojih dioničara da još jednom odobre rekordnu plaću izvršnog direktora Elona Muska od 56 milijardi dolara koja je određena 2018., ali ju je sutkinja u Delawareu odbila u siječnju.
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
SOLIDNO
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
STOCKHOLM - Švedski proizvođač kamiona, autobusa i hardvera Volvo Group u prvom je ovogodišnjem kvartalu zabilježio 14,1 milijardu švedskih kruna (120,4 milijuna eura) neto dobiti, što je 9,9 posto više nego u istom razdoblju lani.
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
AUTO TRŽIŠTE
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
ZAGREB - U Hrvatskoj je prošle godine bilo 2.554.524 registriranih cestovnih vozila što je četiri posto više u odnosu na 2022., podaci su Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE