GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ford i BMW među investitorima u Solid Power

Ford i BMW među investitorima u Solid Power
BATERIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.05.2021 / 22:47
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Ford Motor Co i BMW AG predvode financiranje u iznosu od 130 milijuna USD u startup Solid Power, doznaje Reuters.

Događa se to u trenutku dok proizvođači automobila nastoje smanjiti troškove električnih vozila ulažući u razvoj pristupačnih, ali snažnih punjivih baterija.

Runda ulaganja u seriju B, koja uključuje tvrtku s rizičnim kapitalom Volta Energy Technologies, a koja omogućuje Solid Poweru da proširi vlastite proizvodne mogućnosti i postavi proizvođača baterija da eventualno opskrbi buduća električna vozila, vjerojatno do kraja desetljeća, prema riječima šefa tehnologije baterijskih ćelija BMW-a Petera Lampa. Solid Power odbio je reći na kojoj razini financiranje vrednuje tvrtku.

"Partnerstva i kapital koji dolazi zajedno s nama doista će nas staviti na dobre temelje za izvršenje na našoj karti, koja jednostavno govoreći, kvalificira ovu tehnologiju za upotrebu vozila i uvodi je u vozila u ne tako dalekoj udaljenosti budućnost ", rekao je u intervjuu izvršni direktor i suosnivač Solid Power.

Proizvođači automobila utrkuju se u razvoju električnih vozila usred pooštravanja standarda emisije CO2 u Europi i Kini.

Tehnologija čvrstih baterija uključuje uređaj za pohranu energije velikog kapaciteta koji poboljšava litij-ionske baterije, zamjenjujući tekući ili gel-elektrolit čvrstim, provodljivim materijalom. Između ostalih prednosti, nova tehnologija nudi veću gustoću energije i bolju sigurnost zbog nedostatka zapaljivih komponenata. Solid Power tvrdi da njegova tehnologija može isporučiti 50% veću gustoću energije od trenutnih litij-ionskih baterija.

Solid Power, sa sjedištem u blizini Denvera, početkom ove godine primio je investiciju od pet milijuna dolara u konvertibilnim obveznicama BMW iVenturesa. Njegovo partnerstvo s njemačkim proizvođačem automobila započelo je 2016. godine.

Nakon najnovijih ulaganja, Ford i BMW posjedovat će jednake, neidentificirane udjele u Solid Poweru, koji je osnovan 2012. godine kao izdvajanje iz Sveučilišta Colorado Boulder.

Tagovi: Ford, BMW, Solid Power, Volta Energy Technologies, baterije za električne automobile
PROČITAJ I OVO
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
TESTIRANJE
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
BERLIN - Njemački proizvođač teških vozila MAN u četvrtak će početi testirati kamione bez vozača na njemačkim autocestama.
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
REZOVI
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
BERLIN - Tesla kaže da smanjuje broj privremenih radnika u svojoj jedinoj europskoj tvornici u blizini Berlina, nakon što je najavio planove za smanjenje 10% globalne radne snage.
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
PLAĆA
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
NEW YORK - Tesla je u srijedu zatražio od svojih dioničara da još jednom odobre rekordnu plaću izvršnog direktora Elona Muska od 56 milijardi dolara koja je određena 2018., ali ju je sutkinja u Delawareu odbila u siječnju.
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
SOLIDNO
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
STOCKHOLM - Švedski proizvođač kamiona, autobusa i hardvera Volvo Group u prvom je ovogodišnjem kvartalu zabilježio 14,1 milijardu švedskih kruna (120,4 milijuna eura) neto dobiti, što je 9,9 posto više nego u istom razdoblju lani.
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
AUTO TRŽIŠTE
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
ZAGREB - U Hrvatskoj je prošle godine bilo 2.554.524 registriranih cestovnih vozila što je četiri posto više u odnosu na 2022., podaci su Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE