GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ford nadmašio očekivanja, ali i servirao vrlo oprezne prognoze

Ford nadmašio očekivanja, ali i servirao vrlo oprezne prognoze
AUTO DIVOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.10.2022 / 22:30
Autor: SEEbiz
DETROIT – Ford Motor nadmašio je prigušena očekivanja Wall Streeta tijekom trećeg tromjesečja i doveo se do najniže granice svoje prethodno prognozirane dobiti za godinu.

Evo kako je Ford prošao, u usporedbi s procjenama analitičara koje je sastavio Refinitiv:

Prilagođena zarada po dionici: 0,30 USD Adj. u odnosu na procijenjenih 0,27 USD
Prihod od automobilske industrije: 37,2 milijarde dolara u odnosu na procijenjenih 36,25 milijardi dolara

Ford je prošlog mjeseca postavio očekivanja ulagača za treće tromjesečje djelomično unaprijed objavivši svoje rezultate, uključujući projiciranu prilagođenu zaradu prije kamata i poreza u rasponu od 1,4 do 1,7 milijardi dolara. Neki analitičari očekivali su kvartalnu dobit bližu 3 milijarde dolara.

Tvrtka je u srijedu izvijestila o prilagođenoj zaradi od 1,8 milijardi dolara za ovo tromjesečje, neznatno premašivši vlastita prethodno objavljena očekivanja.

Ford je pripisao niže rezultate od očekivanih nedostatku dijelova koji je utjecao na 40.000 do 50.000 vozila, kao i dodatnu milijardu dolara u neočekivanim troškovima dobavljača tijekom trećeg tromjesečja. U to je vrijeme tvrtka ponovno potvrdila svoje smjernice za cijelu godinu o prilagođenoj zaradi prije kamata i poreza za 2022. između 11,5 i 12,5 milijardi USD.

Ford je u srijedu objavio da su njegove ažurirane smjernice prilagođene zarade za cijelu godinu prije kamata i poreza od oko 11,5 milijardi dolara.

Ulagači pozorno prate zarade i prognoze automobilske industrije tražeći znakove da bi potrošačka potražnja mogla slabiti zbog rastućih kamatnih stopa i prijetećih strahova od recesije.

Tagovi: Ford, Ford Motor, Ford C-Max, Jim Farley
PROČITAJ I OVO
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
ODLAZE U POVIJEST
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
STOKCHOLM - Volvo Cars se oprostio od dizelskih automobila nakon što je SUV XC90 sišao s proizvodne trake u tvornici Torslanda u Švedskoj u utorak navečer kao posljednji dizelski model švedskog proizvođača.
Slovačka tehnologija letećih automobila prodana kineskoj kompaniji
PRODAJA
Slovačka tehnologija letećih automobila prodana kineskoj kompaniji
ZAGREB - Slovačku tehnologiju koja stoji iza AirCara, letećeg automobila koji je izvorno razvijen i uspješno testiran u Europi, kupila je kineska tvrtka.
Kineski BYD prošle godine s rekordnom dobiti
REKORDI
Kineski BYD prošle godine s rekordnom dobiti
PEKING - Kineski proizvođač električnih vozila BYD lani je zabilježio rekordnih 30 milijardi juana (3,8 milijardi eura) neto dobiti, što je gotovo 81 posto više nego prethodne godine.
Audi zaustavio proizvodnju još jednog poznatog modela
POTEZI
Audi zaustavio proizvodnju još jednog poznatog modela
INGOLSTADT - Audi je zaustavio proizvodnju TT-a 10. studenog prošle godine, dok je R8 trebao biti umirovljen ubrzo nakon toga. Međutim, tada se to nije dogodilo.
Razgovori o spašavanju Fiskera propali, zaustavljeno trgovanje dionicama
AGONIJA
Razgovori o spašavanju Fiskera propali, zaustavljeno trgovanje dionicama
NEW YORK - Fiskerovi pregovori s velikim proizvođačem automobila o potencijalnom dogovoru propali su, rečeno je u ponedjeljak usred rastuće neizvjesnosti za novoosnovano poduzeće koje je prošlog tjedna pauziralo proizvodnju električnih vozila.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE