GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ford odgodio ulaganja u Španjolskoj zbog izmijenjenih izgleda za Europu

Ford odgodio ulaganja u Španjolskoj zbog izmijenjenih izgleda za Europu
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.08.2022 / 10:36
Autor: SEEbiz / H
BARCELONA - Američki automobilski div Ford objavio je da će odgoditi ulaganja u Španjolskoj zbog "izmijenjenih izgleda za Europu", poručivši ipak da za sada ne planira ukidati radna mjesta u tvornici električnih vozila u Valenciji.

Kompanija nije navela pojedinosti o izmijenjenim izgledima.

Ford za sada neće ukidati radna mjesta u tvornici u Valenciji, rekao je glasnogovornik španjolskog ogranka, iako su dugo najavljivali restrukturiranje radne snage, budući da za sklapanje električnih automobila treba manje radnih sati.

Najavljena odgoda ulaganja nije pretjerano zabrinula sindikat UGT i španjolsko ministarstvo industrije, budući da, po njihovoj procjeni, neće utjecati na Fordov plan za proizvodnju električnih vozila u Španjolskoj.

Početkom tjedna kompanija je izvijestila da će ukinuti ukupno 3.000 radnih mjesta, najvećim dijelom u Sjevernoj Americi i Indiji.

"Španjolska vlada i dalje je spremna podupirati aktualna i buduća Fordova ulaganja u Španjolskoj", navodi se u priopćenju ministarstva industrije.

Ford je u srijedu poručio i da neće od Španjolske tražiti potporu iz programa za obnovu i oporavak gospodarstva EU-a od koronakrize za ulaganja u električna vozila, ali će surađivati s vlastima kako bi identificirao druge mogućnosti državne potpore za proizvodnju.

Potporu su zatražili u svibnju i dobili 106 milijuna eura, ali su povukli zahtjev u utorak, prije isteka roka za potencijalne promjene, priopćilo je ministarstvo.

Kompanija planira početi proizvoditi električna vozila u Španjolskoj 2025. godine i potpuno 'elektrizirati' ponudu osobnih automobila do 2030.

Tagovi: Ford, Ford Motor, Ford C-Max, Jim Farley
PROČITAJ I OVO
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
TESTIRANJE
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
BERLIN - Njemački proizvođač teških vozila MAN u četvrtak će početi testirati kamione bez vozača na njemačkim autocestama.
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
REZOVI
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
BERLIN - Tesla kaže da smanjuje broj privremenih radnika u svojoj jedinoj europskoj tvornici u blizini Berlina, nakon što je najavio planove za smanjenje 10% globalne radne snage.
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
PLAĆA
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
NEW YORK - Tesla je u srijedu zatražio od svojih dioničara da još jednom odobre rekordnu plaću izvršnog direktora Elona Muska od 56 milijardi dolara koja je određena 2018., ali ju je sutkinja u Delawareu odbila u siječnju.
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
SOLIDNO
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
STOCKHOLM - Švedski proizvođač kamiona, autobusa i hardvera Volvo Group u prvom je ovogodišnjem kvartalu zabilježio 14,1 milijardu švedskih kruna (120,4 milijuna eura) neto dobiti, što je 9,9 posto više nego u istom razdoblju lani.
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
AUTO TRŽIŠTE
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
ZAGREB - U Hrvatskoj je prošle godine bilo 2.554.524 registriranih cestovnih vozila što je četiri posto više u odnosu na 2022., podaci su Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE