GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ford predstavio prvi prototip svojeg električnog Mustanga

Ford predstavio prvi prototip svojeg električnog Mustanga
NOVITETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.07.2020 / 08:56
Autor: SEEbiz / autonet
DETROIT - Ford je predstavio prvi prototip svojeg električnog Mustanga. Izrađen u samo jednom primjerku, ovaj automobil ima za cilj pokazati na što su sve danas električni trkaći automobili spremni, te nastupiti na utrci NASCAR serije.

U suradnji s kompanijom RTR Vehicles Ford je razvio jedinstveni i gotovo nevjerojatni trkaći automobil, nazvan Mustang Mach-E 1400. Ford je već ranije najavio da će legendarnu marku Mustang vratiti u život u električnom obliku, a sada imamo prvu priliku vidjeti kako bi taj novi život mogao izgledati – i nismo razočarani, piše Autonet.

Prvi prikazani prototip električnog Mustanga Mach-E 1400 pokazuje “kako se 1.400 konjskih snaga može dobiti bez korištenja ijedne kapi goriva”. Sami ovaj bolid nazivaju cestovnom raketom. Naziv je svakako opravdan ako znamo da Mustang Mach-E 1400 pogoni čak sedam (!) elektromotora koji pri brzini od 257 km/h stvaraju aerodinamički downforce od čak 1.000 kilograma.

Tri elektromotora smještena su sprijeda, a četiri straga. Snaga se iz njih prenosi na prednji i stražnji diferencijal, što omogućava podešavanje karakteristika prema željama vozača.To znači da je novi Mustang spreman za utrkivanje na NASCAR stazi, u utrkama ubrzanja ili pak za drift izazove. U njegov je razvoj utrošeno 10 tisuća sati rada, kažu iz Forda.

Baterija kapaciteta 56,8 kWh omogućava vrlo brzo pražnjenje, a ima i aktvni sustav hlađenja za vrijeme punjenja. Uz trkaće Brembo kočnice Mustang Mach-E 1400 donosi i elektroničko regenerativno kočenje, te hidrauličnu ručnu kočnicu za driftanje. Ford najavljuje da ćemo ovaj bolid uskoro vidjeti na jednoj NASCAR utrci, a do tada donosimo atraktivan najavni video.

Tagovi: Ford Mustang Mach-E 1400, Ford, električni Ford, električni automobili
PROČITAJ I OVO
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
REZOVI
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
BERLIN - Val otpuštanja u pogonima američkog proizvođača električnih automobila Tesla zahvatit će i jedinu tvornicu u Europi, u blizini Berlina.
GM poboljšao prognoze za cijelu godinu nakon snažnog rasta u prvom kvartalu
BOLJE PROGNOZE
GM poboljšao prognoze za cijelu godinu nakon snažnog rasta u prvom kvartalu
DETROIT - General Motors (GM) zadržao je zamah dobiti sa snažnim rezultatima u prvom tromjesečju što je dovelo do toga da je proizvođač automobila poboljšao svoje smjernice za cijelu godinu.
Renault godinu započeo s većim prihodima
BLAGI RAST
Renault godinu započeo s većim prihodima
PARIZ - Francuska automobilska grupa Renault, u prvom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježila 11,7 milijardi eura prihoda od prodaje, što je 1,8 posto više nego u istom razdoblju lani.
Sve manje dizelaša na europskim cestama
TRENDOVI
Sve manje dizelaša na europskim cestama
BRUXELLES - U ožujku je tržišni udio električnih vozila pao s 13,9 posto u 2023. na 13 posto. Tržišni udio prodanih hibridnih i plug-in hibridnih vozila porastao je s 24,4 na 29 posto.
Dionice Tesle ususret objavi rezultata pale najniže u 15 mjeseci
PAD
Dionice Tesle ususret objavi rezultata pale najniže u 15 mjeseci
NEW YORK - Dionice Tesle pale su sedmi dan zaredom, dosegnuvši najnižu razinu od siječnja 2023., budući da su daljnja sniženja cijena tijekom vikenda povećala zabrinutost zbog objavljivanja izvješća o zaradi za prvo tromjesečje tvrtke u utorak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE