GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ford sklopio ugovor s Teslom, dobiva pristup superpunjačima od 2024.

Ford sklopio ugovor s Teslom, dobiva pristup superpunjačima od 2024.
PUNJAČI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.05.2023 / 07:19
Autor: SEEbiz
DETROIT - Ford Motor Co priopćio je u četvrtak da se dogovorio s tvrtkom Tesla Inc da svojim vlasnicima električnih vozila omogući pristup više od 12.000 Teslinih superpunjača u Sjevernoj Americi početkom 2024.

Veza između rivala čini Ford prvim velikim proizvođačem automobila koji je prihvatio Teslin vlasnički standard punjenja, dajući proizvođaču automobila pristup najvećoj mreži brzih superpunjača u Sjedinjenim Državama.

Pristup stanicama za punjenje smatra se dosad jednom od glavnih prepreka širem prihvaćanju električnih vozila, kažu analitičari.

Tesla je prošlog studenog rekao da će otvoriti svoj vlastiti dizajn punjenja drugim proizvođačima automobila i operaterima mreža za punjenje.

Adapter koji je razvio Tesla omogućit će Fordovim električnim vozilima opremljenim kombiniranim sustavom punjenja (CCS) pristup priključku Teslinim V3 Superchargerima. Ford će opremiti buduća električna vozila Teslinim vlastitim standardom punjenja, uklanjajući potrebu za adapterom za izravan pristup Tesla Superchargerima, počevši od 2025. godine.

"Ideja je da ne želimo da mreža Teslinih superpunjača bude poput ograđenog vrta. Želimo da to bude nešto što podupire elektrifikaciju i održivi transport općenito", rekao je izvršni direktor Tesle Elon Musk tijekom online razgovora na Twitteru. s izvršnim direktorom Forda Jimom Farleyjem.

"Sviđaju nam se lokacije, sviđa nam se pouzdanost, vaš softver za usmjeravanje, jednostavnost korištenja konektora, njegova pouzdanost", rekao je Farley.

"Tesla juri kroz željezničku stanicu poput Shinkansena brzinom od 300 kilometara na sat", rekao je Farley, misleći na japanske brze vlakove. – Puno učimo.

Tesla je imao 17.711 superpunjača, što je činilo oko 60% ukupnih brzih punjača u SAD-u, koji mogu dodati stotine milja dometa vožnje u sat vremena ili manje.

Farley je u četvrtak najavio partnerstvo tijekom razgovora na Twitter Spacesu. Twitter je u vlasništvu Muska.

Događaj se događa samo dan nakon što se Twitter više puta srušio tijekom dugo očekivanog audio chata uživo između Muska i guvernera Floride Rona DeSantisa, unazađujući Muskove napore da promovira tvrtku društvenih medija koju je kupio za 44 milijarde dolara prošle godine.

Tagovi: Ford, tesla, superpunjači, Elon Musk, Jim Farley
PROČITAJ I OVO
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
KARIJERE
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
BEOGRAD - Darko Lukić će od 1. jula ove godine biti novi izvršni direktor Nelt grupe, saopštila je danas ta kompanija.
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
AFERE
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
BERLIN - Proizvođač automobila Mercedes-Benz svjesno je ugrađivao softver koji dovodi u zabludu u dizelska vozila, zaključio je danas njemački sud, otvarajući vrata vlasnicima vozila da tuže za naknadu štete.
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
RAT CIJENAMA
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
PEKING - Kineska tvrtka za pametne telefone Xiaomi priopćila je u četvrtak da će prodavati svoj prvi automobil za puno manje od Teslinog Modela 3, dok se ratovi cijena zahuktavaju na kineskom žestoko konkurentnom tržištu električnih automobila.
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
ODLAZE U POVIJEST
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
STOKCHOLM - Volvo Cars se oprostio od dizelskih automobila nakon što je SUV XC90 sišao s proizvodne trake u tvornici Torslanda u Švedskoj u utorak navečer kao posljednji dizelski model švedskog proizvođača.
Slovačka tehnologija letećih automobila prodana kineskoj kompaniji
PRODAJA
Slovačka tehnologija letećih automobila prodana kineskoj kompaniji
ZAGREB - Slovačku tehnologiju koja stoji iza AirCara, letećeg automobila koji je izvorno razvijen i uspješno testiran u Europi, kupila je kineska tvrtka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE