GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Goodyear u partnerstvu s Voyomotiveom, Ufodriveom i TNO-om

Goodyear u partnerstvu s Voyomotiveom, Ufodriveom i TNO-om
PARTNERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.04.2021 / 11:28
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Goodyear je nedavno sklopio važna partnerstva s trima inovativnim organizacijama s kojima će se zajednički truditi ostvariti održiviju, učinkovitiju, sigurniju i povezaniju mobilnost budućnosti.

Tvrtka Voyomotive, sa sjedištem u San Franciscu, u SAD-u, bavi se tehnologijom pametnih i povezanih vozila, nizozemska istraživačka organizacija TNO usmjerava se na projekte koji potiču održive inovacije, a poduzeće UFODRIVE na naprednoj platformi klijentima omogućuje iznajmljivanje električnih vozila u osam europskih država.

Goodyear surađuje s tvrtkom Voyomotive u pokusnom istraživanju usluge praćenja parametara pametnih guma za pružanje veće sigurnosti i učinkovitosti vozila potrošača ili voznih parkova.

Upravljači telematike tvrtke Voyomotive u realnome vremenu osiguravaju različite podatke o vozilu koje Goodyearov sustav analizira i na osnovi rezultata daje eventualna upozorenja o padu tlaka u gumama. Sporo snižavanje tlaka u gumama primjećuje se već nekoliko dana prije nego što zasvijetli žaruljica vozila TPMS (Tyre Pressure Monitoring System) i nastupe stvarni uvjeti niskoga tlaka u gumama. Upozorenja se korisnicima šalju putem aplikacije Voyomotive, SMS poruke ili neposredno u sustav upravitelja voznoga parka. Omogućeno proaktivno optimalno punjenje guma posljedično povećava izdržljivost guma i učinkovitost njihova djelovanja, a istodobno se smanjuje i potrošnja goriva, što nesumnjivo pridonosi većoj sigurnosti i održivoj mobilnosti.

Goodyear je nedavno sklopio strateško partnerstvo s pionirom e-mobilnosti, poduzećem UFODRIVE, koje na naprednoj platformi klijentima omogućuje iznajmljivanje električnih vozila u osam europskih zemalja. U svrhu optimiranja funkcioniranja električnih voznih parkova, tvrtke će zajedno tražiti mogućnosti za integraciju svojih rješenja za mobilnost.

Glavni naglasak stavit će na razvoj rješenja za optimiranje stope iskorištenosti i održavanja vozila u voznim parkovima koja bi omogućila najučinkovitiju potrošnju energije, najveću uštedu prilikom zamjene guma i najmanji mogući ugljikov otisak voznih parkova. Ključnu ulogu u istraživanjima imat će i Goodyearov pametni sustav za kontrolu guma.

Suradnja je za Goodyear izvrsna prilika da svoju cjelovitu uslugu za vozne parkove Goodyear Total Mobility, koja je ponajprije namijenjena za teretna vozila i autobuse, proširi i na brzo rastuće područje voznih parkova električnih vozila. Trendovi, naime, pokazuju da će potražnja za uslugama iznajmljivanja električnih vozila u idućim godinama rasti, a pritom se prije svega ističu beskontaktni načini iznajmljivanja.

Kompanija Goodyear i nizozemska istraživačka organizacija TNO povezale su se pri proučavanju integracije pametnih guma i kočnih, tzv. ABS-sustava vozila, čija je svrha povećavanje sigurnosti i posljedično smanjenje broja prometnih nesreća.

Povezivanjem Goodyearovih pametnih guma sa sustavom ABS mogu se poboljšati performanse kočenja u danoj situaciji, a ujedno i usavršiti upravljivost vozila. Studije koje je proveo Goodyear pokazuju da se takvom integracijom može smanjiti ispad tijekom zaustavnoga puta za približno 30 posto. Rezultati ove zajedničke studije vjerojatno će biti dostupni početkom iduće godine.

Tagovi: Goodyear, Voyomotive, Goodyear Total Mobility, Ufodrive, TNO
PROČITAJ I OVO
Tesla zaustavlja proizvodnju u Njemačkoj i Kini
PROBLEMI
Tesla zaustavlja proizvodnju u Njemačkoj i Kini
DALLAS - Proizvodnja u Teslinim tvornicama u Berlinu i Šangaju bit će obustavljena u idućem razdoblju, a kao razlog navodi se poboljšanje proizvodnih procesa. No, američka tvrtka ima raznih drugih problema, a jedan od njih je činjenica da je prodaja u drugom kvartalu ove godine bila razočaravajuća.
Slaba prodaja vozila, ali otišli i po jedan Rimac, Bugatti, Ferrari i Bentley
AUTO TRŽIŠTE
Slaba prodaja vozila, ali otišli i po jedan Rimac, Bugatti, Ferrari i Bentley
ZAGREB - U lipnju je u Hrvatskoj prodano 5.116 novih putničkih vozila što je 26,2 posto manje nego u istom mjesecu lanjske godine kada ih je prodano 6.936, dok je u prvoj polovici godine prodano 23.535 novih vozila, uz pad od 9,8 posto u odnosu na isto razdoblje lani, podaci su agencije Promocije Plus.
Iran, Rusija i Turska razmišljaju o zajedničkoj proizvodnji automobila
OPCIJE
Iran, Rusija i Turska razmišljaju o zajedničkoj proizvodnji automobila
TEHERAN - Dužnosnici automobilske industrije iz Irana, Rusije i Turske razmatraju zajednički program dizajniranja i proizvodnje automobila, javlja Radio Slobodna Europa pozivajući se na iranske državne medije.
Rekordna proizvodnja Tesle u lipnju, na kvartalnoj razini ipak pad
SOLIDNO
Rekordna proizvodnja Tesle u lipnju, na kvartalnoj razini ipak pad
DALLAS - Tesla je u lipnju dosegla najvišu razinu proizvodnje u povijesti, iako je ukupno u prvom kvartalu smanjena za 15,3 posto na 258.580 vozila.
Radnici Fiata imaju dve opcije za rad u Slovačkoj
OPCIJE
Radnici Fiata imaju dve opcije za rad u Slovačkoj
KRAGUJEVAC - Fiatovim radnicima je do narednog petka produžen rok za prijavljivanje za odlazak na rad u Slovačkoj po novim uslovima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE