GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grad Poreč nabavlja mini autobus na električni pogon

Grad Poreč nabavlja mini autobus na električni pogon
KUPNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.02.2020 / 11:47
Autor: SEEbiz / Glas Istre
POREČ - Grad Poreč bi, u narednih šest mjeseci, trebao postati vlasnikom mini autobusa na električni pogon.

Naime, jučer je u svečano potpisan ugovor s tvrtkom Auto Market Bus iz Zagreba, koja je ponudila vozilo zahtijevanih tehničkih karakteristika po cijeni od 1.182.000 kuna + PDV. Navedeno je rezultat EU projekta akronima SUTRA, jednog u nizu projekata čijom se implementacijom direktno utječe na ostvarivanje ciljeva europske energetske politike.

- Radi se o projektu koji je bitan za naš grad, njegove stanovnike i posjetitelje. Ovo je pilot projekt za Grad Poreč, u kojem planiramo uvesti jedan mini autobus koji bi trebao povezivati zaleđe grada s njegovim samim centrom, rekao je dogradonačelnik Poreča Elio Štifanić, istaknuvši kako će ovaj projekt zasigurno stvoriti dodatnu vrijednost za grad.

Od Stjepana Šeremeta, prokurista tvrtke Auto market bus, saznajemo kako u susjednim zemljama poput Slovenije ili pak Austrije, takvi autobusi već voze, no Grad Poreč je među prvima u Hrvatskoj koji će implementirati ovakav projekt.

Projekt je usmjeren ka razvoju inovativnog koncepta mobilnosti za prijevoz putnika, kojim bi se u urbanim središtima smanjila prometna zagušenja, poboljšala kvaliteta zraka i lokalno smanjile emisije CO2. U ovom projektu EU-a, čiji je nositelj Grad Caorle, sudjeluju šest talijanskih i četiri hrvatska partnera, među kojima i Grad Poreč, koji će tijekom 30 mjeseci provoditi aktivnosti promicanja ekološki prihvatljivog javnog prijevoza. Glavni rezultati projekta uključuju nove, ekološke usluge javnog prijevoza, jednu novu morsku liniju između Poreča i grada Caorle te jedan zajednički, prekogranični priručnik za integraciju rješenja pametne mobilnosti u priobalnim gradovima.

Pročelnica Upravnog odjela za opću upravu i gospodarstvo, Morena Mičetić-Fabić, ističe kako projekt SUTRA promiče održivu mobilnost na obali i njezinom zaleđu, a njegova je ukupna vrijednost za Grad Poreč 242 tisuće eura, od čega je 85 % sufinancirano sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

- Ovo je jedan u nizu projekata koji se odnose na održivi razvoj u Poreču, a koji Grad provodi uz koordinaciju gradskog trgovačkog društva Parentium. Naročito je važan jer se kroz ovaj projekt potiče i promovira ekološki prihvatljivi javni prijevoz. Ciljevi su prometno rasterećenje, ali i smanjivanje emisija CO2, rekla je pročelnica Mičetić-Fabić.

Tagovi: Grad Poreč, mini autobus, Auto Market Bus, električni autobus
PROČITAJ I OVO
Katastrofalan prvi kvartal za dionice Tesle
POTONUĆE
Katastrofalan prvi kvartal za dionice Tesle
NEW YORK - Proizvođač električnih automobila i član Sedam veličanstvenih Tesla (TSLA) imao je teško prvo tromjesečje, izgubivši gotovo 30% od početka godine do danas.
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
PODRŠKA
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
BERLIN - Njemački kancelar Olaf Scholz podržao je proširenje tvornice Tesla u blizini Berlina. U Greenheideu je jedina europska tvornica američkog proizvođača električnih automobila.
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
KARIJERE
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
BEOGRAD - Darko Lukić će od 1. jula ove godine biti novi izvršni direktor Nelt grupe, saopštila je danas ta kompanija.
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
AFERE
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
BERLIN - Proizvođač automobila Mercedes-Benz svjesno je ugrađivao softver koji dovodi u zabludu u dizelska vozila, zaključio je danas njemački sud, otvarajući vrata vlasnicima vozila da tuže za naknadu štete.
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
RAT CIJENAMA
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
PEKING - Kineska tvrtka za pametne telefone Xiaomi priopćila je u četvrtak da će prodavati svoj prvi automobil za puno manje od Teslinog Modela 3, dok se ratovi cijena zahuktavaju na kineskom žestoko konkurentnom tržištu električnih automobila.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE