GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Greyp Bikes potpuno integriran u Porsche

Greyp Bikes potpuno integriran u Porsche
INTEGRACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.03.2023 / 08:18
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Greyp Bikes, tehnološka tvrtka za razvoj i proizvodnju prvih povezanih električnih bicikala u svijetu koju je osnovao hrvatski poduzetnik Mate Rimac, u potpunosti se integrirala u Porscheov jedinstveni ekosistem Porsche eBike Performance.

Rimac, koji je i osnivač Rimac Automobila, još je 2008. godine pokrenuo tvrtku Podest koja je bila namijenjena dizajniranju i razvoju električnih bicikala. Pet godina kasnije preimenovao ju je u Greyp Bikes i prenamijenio "za proizvodnju električnih dvokotača".

Porsche drži oko deset posto udjela u Greypu preko Porsche Venturesa od 2018. godine. Početni udio stečen je istovremeno s ulaganjem u Rimac Automobile.

U studenome 2021. Porsche je preuzeo većinski udio u tvrtki od 61 posto, dok Mate Rimac, njegov dizajner Adriano Mudri i sama tvrtka kroz Greyp ESOP imaju manjinske udjele.

Prošlo je sedam mjeseci otkako je osnovan Porsche eBike Performance. Jedinice robnih marki FAZUA i Greyp integrirane su pod zajedničkim kišobranom, stvarajući priliku za brušenje svog profila, definiranje sinergija i njihovu uspješnu implementaciju u temeljne projekte, a sada je Greyp službeno promijenio naziv tvrtke u Porsche eBike Performance d.o.o.

Ovime je integracija i službeno završena, a poslovnu strukturu čine njemački Porsche eBike Performance GmbH sa sjedištem u Ottobrunnu u blizini Münchena i hrvatski Porsche eBike Performance d.o.o. sa sjedištem u Svetoj Nedelji, u blizini Zagreba.

To znači da će uz kompaktne pogonske sustave iz FAZUA-e, Porsche eBike Performance GmbH, uz podršku inovativnog softvera i povezivosti iz Greypa, razvijati i proizvoditi posebno snažne pogonske sisteme za eBike pod markom Porsche.

Porsche eBike Performance nastavit će transformirati mobilnost razvojem inovativnih električnih rješenja visokih performansi za tržište e-bicikala i trenutno traže nove talente i aktivno zapošljavaju, izvještava Croatiaweek.

Tagovi: Greyp Bikes, Porsche, Rimac Automobili, Mate Rimac
PROČITAJ I OVO
Mercedes-Benz ispod očekivanja na početku godine
ISPOD OČEKIVANJA
Mercedes-Benz ispod očekivanja na početku godine
STUTTGART - Njemački proizvođač automobila Mercedes-Benz u prvom je kvartalu ostvario 35,9 milijardi eura prihoda, što je 4,4 posto manje nego u istom razdoblju lani.
Prihodi Stellantisa u prvom kvartalu pali 12% zbog tranzicije portfelja
PAD
Prihodi Stellantisa u prvom kvartalu pali 12% zbog tranzicije portfelja
MILANO - Stellantis je u utorak priopćio da su njegovi prihodi pali 12% u prvom tromjesečju godine zbog nižih količina, nepovoljnog asortimana proizvoda i dinamike tečaja, djelomično uravnotežene "čvrstom" cjenovnom moći.
Tesla svladala ključnu prepreku za uvođenje napredne tehnologije za pomoć vozaču u Kini
BLIZU USPJEHA
Tesla svladala ključnu prepreku za uvođenje napredne tehnologije za pomoć vozaču u Kini
NEW YORK - Dionice Tesle snažno su porasle u ponedjeljak, u ritmu svog najboljeg dana od ožujka 2021., nakon što je proizvođač električnih automobila prošao značajnu prekretnicu za uvođenje svoje napredne tehnologije za pomoć vozaču u Kini.
BYD-ov prihod u prvom kvartalu ispod očekivanja
ISPOD OČEKIVANJA
BYD-ov prihod u prvom kvartalu ispod očekivanja
PEKING - Najveći kineski proizvođač električnih automobila BYD ostvario je 125 milijardi juana (16,1 milijardu eura) operativnih prihoda u prvom ovogodišnjem tromjesečju, što je četiri posto više nego u istom razdoblju prošle godine, ali ispod očekivanja analitičara.
Rolls-Royce širi svoju tvornicu kako bi mogao sporije proizvoditi automobile
ŠIRENJE
Rolls-Royce širi svoju tvornicu kako bi mogao sporije proizvoditi automobile
LONDON - Rolls-Royce uvelike proširuje svoju tvornicu u Chichesteru u Engleskoj. Podružnica BMW-a dodaje pet novih zgrada s planiranim početkom izgradnje sljedeće godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE