GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hamilton slavio i u Belgiji te došao na dvije pobjede do Schumachera

Hamilton slavio i u Belgiji te došao na dvije pobjede do Schumachera
FORMULA 1
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.08.2020 / 18:01
Autor: SEEbiz / H
FRANCORCHAMPS - Britanac Lewis Hamilton (Mercedes) po četvrti put u karijeri slavio je na utrci svjetskog prvenstva formule 1 za Veliku nagradu Belgije voženoj u nedjelju na stazi Spa-Francorchamps, što mu je 89. pobjeda u karijeri i samo ga dvije dijele od rekordera Michaela Schumachera.

Drugo mjesto osvojio je Hamiltonov momčadski kolega Finac Valtteri Bottas (+8.448 sekundi), a treći je bio Nizozemac Max Verstappen u Red Bullu (+15.455).

Hamilton je vodio od početka do kraja utrke i nijednog trenutka nije dopuštao suparnicima da mu zaprijete. Konkurenti su mu se približili samo nakon što je u 11. krugu na stazu izašao sigurnosni automobil, zbog sudara u kojem su sudjelovali Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) i George Russell (Williams).

Talijan je izgubio kontrolu nad svojim bolidom i završio u zidu, a Russella je pogodila guma koja se odvojila s Giovinazzijevog vozila. Srećom, obojica su neozlijeđeni izašli iz ovog incidenta.

Hamilton je u završnici utrke imao lagano oštećenje na stražnjem dijelu svog Mercedesa, ali ga to nije usporilo. Lakoćom je zadržao stečenu prednost i došao do pete pobjede u ovoj sezoni.

Najveći gubitnici su dva Ferrarija koji su ostali bez bodova. Sebastian Vettel je završio na 13. mjestu, a Charles Leclerc jednu poziciju iza Nijemca.

U ukupnom redoslijedu vozača Hamilton nakon sedam utrka ima 157 bodova, 47 više od drugoplasiranog Verstappena. Treći je Bottas koji ima 50 bodova manje od vodećeg.

Već za tjedan dana vozači će se boriti za nove bodove na stazi u Monzi, gdje je 6. rujna na rasporedu utrka za Veliku nagradu Italije.

Tagovi: Lewis Hamilton, Formula 1, Michael Schumacher, Valtteri Bottas
PROČITAJ I OVO
Italija: Vlasti pod pritiskom aktivista zaustavile proširenje poligona Porschea
PRITISCI
Italija: Vlasti pod pritiskom aktivista zaustavile proširenje poligona Porschea
RIM - Talijanske vlasti zaustavile su pod pritiskom prosvjeda ekoloških aktivista proširenje probnog poligona proizvođača sportskih vozila Porschea u Apuliji.
Katastrofalan prvi kvartal za dionice Tesle
POTONUĆE
Katastrofalan prvi kvartal za dionice Tesle
NEW YORK - Proizvođač električnih automobila i član Sedam veličanstvenih Tesla (TSLA) imao je teško prvo tromjesečje, izgubivši gotovo 30% od početka godine do danas.
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
PODRŠKA
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
BERLIN - Njemački kancelar Olaf Scholz podržao je proširenje tvornice Tesla u blizini Berlina. U Greenheideu je jedina europska tvornica američkog proizvođača električnih automobila.
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
KARIJERE
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
BEOGRAD - Darko Lukić će od 1. jula ove godine biti novi izvršni direktor Nelt grupe, saopštila je danas ta kompanija.
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
AFERE
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
BERLIN - Proizvođač automobila Mercedes-Benz svjesno je ugrađivao softver koji dovodi u zabludu u dizelska vozila, zaključio je danas njemački sud, otvarajući vrata vlasnicima vozila da tuže za naknadu štete.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE