GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HEP-ov ELEN počinje s naplatom punjenja električnih vozila na autocestama

HEP-ov ELEN počinje s naplatom punjenja električnih vozila na autocestama
PUNJENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.01.2022 / 08:09
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatska elektroprivreda u ponedjeljak 24. siječnja počinje naplaćivati punjenje na javno dostupnim ELEN punionicama na nizu lokacija na autocestama, objavljeno je na stranicama HEP-a, odnosno ELEN-a, HEP-ove mreže javnih punionica.

Naplata počinje na autocesti A1 i to na punionicama Vukova Gorica, Brinje Istok, Brinje Zapad, Janjče Istok, Janjče Zapad, Zir Istok, Zir Zapad, Kozjak Jug, Kozjak Sjever, Nadin Jug, Nadin Sjever, Prokljan Jug, Prokljan Sjever i Rašćane Gornje.

Osim tih dionica punjenje električnih vozila plaćat će se i na autocesti A2 na lokaciji Lepa Bukva, te na autocesti A3 na postajama Spačva, Babina Greda, Dragalić Jug, Gradna Jug, Gradna Sjever, Novska Jug, Novska Sjever, Križ Jug, Križ Sjever, Rastovica, Lučko Jug i Lučko Sjever.

Vlasnike električnih vozila naplata očekuje i na autocesti A4, na postajama Ljubeščica Istok i Ljubeščica Zapad, kao i na autocesti A6 na lokacijama Cernik i Lepenica Sjever.

Punjenje na ostalim lokacijama i dalje se ne naplaćuje, poručuju iz HEP-a.

Cijena za kilovatsat (kWh) u razdoblju više tarife (s PDV-om) na priključcima nazivne snage do 22,1 kW iznosi 2,70 kuna, a u razdobljima niže tarife 2,31 kunu.

Punjenje na priključcima nazivne snage od 22,2 kW do 50 kW stoji 3,50 kn (u razdoblju niže tarife 2,90 kn), a punjenje na priključcima nazivne snage iznad 50 kW 4,95 kn (cijena punjenja u razdoblju niže tarife je 4,45 kuna.

Tijekom zimskog računanja vremena viša tarifa računa se od 7 do 21 sat, a niža tarifa od 21 do 7 sati. Kod ljetnog računanja vremena viša tarifa primjenjuje se od 8 do 22 sata, a niža tarifa od 22 do 8 sati.

Dozvoljeno trajanje punjenja na priključcima nazivne snage do 22,1 kW iznosi 180 minuta, na priključcima nazivne snage od 22,2 kW do 50 kW 60 minuta, a na na priključcima nazivne snage iznad 50 kW 45 minuta.

Prekoračenje dozvoljenog trajanja punjenja na svim priključcima iznosi kunu po minuti (s PDV-om).

HEP-ova ELEN mreža javnih punionica sastoji se od javno dostupnih punionica električnih vozila sa zasebnim mjernim mjestom, jednoznačnim praćenjem potrošnje uz zadovoljavanje svih tehničkih i komunikacijske standarda i protokola.

Ultra-brze DC punionice imaju dva standardizirana DC priključka (ChaDemo i CCS) i vlastitim kabelima za punjenje vozila, a AC/DC punionice su punionice s tri standardizirana priključka (Mode 3 Type 2 za AC punjenje te Chademo i CCS za DC punjenje) i vlastitim kabelima za punjenje vozila.

AC punionice imaju po dva standardizirana Mode 3 Type 2 priključka 22kW za koje korisnik vozila treba imati potreban kabel.

Tagovi: ELEN punionice, Hrvatska elektroprivreda, punionice za električne automobile, električni automobili
PROČITAJ I OVO
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
ODLAZE U POVIJEST
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
STOKCHOLM - Volvo Cars se oprostio od dizelskih automobila nakon što je SUV XC90 sišao s proizvodne trake u tvornici Torslanda u Švedskoj u utorak navečer kao posljednji dizelski model švedskog proizvođača.
Slovačka tehnologija letećih automobila prodana kineskoj kompaniji
PRODAJA
Slovačka tehnologija letećih automobila prodana kineskoj kompaniji
ZAGREB - Slovačku tehnologiju koja stoji iza AirCara, letećeg automobila koji je izvorno razvijen i uspješno testiran u Europi, kupila je kineska tvrtka.
Kineski BYD prošle godine s rekordnom dobiti
REKORDI
Kineski BYD prošle godine s rekordnom dobiti
PEKING - Kineski proizvođač električnih vozila BYD lani je zabilježio rekordnih 30 milijardi juana (3,8 milijardi eura) neto dobiti, što je gotovo 81 posto više nego prethodne godine.
Audi zaustavio proizvodnju još jednog poznatog modela
POTEZI
Audi zaustavio proizvodnju još jednog poznatog modela
INGOLSTADT - Audi je zaustavio proizvodnju TT-a 10. studenog prošle godine, dok je R8 trebao biti umirovljen ubrzo nakon toga. Međutim, tada se to nije dogodilo.
Razgovori o spašavanju Fiskera propali, zaustavljeno trgovanje dionicama
AGONIJA
Razgovori o spašavanju Fiskera propali, zaustavljeno trgovanje dionicama
NEW YORK - Fiskerovi pregovori s velikim proizvođačem automobila o potencijalnom dogovoru propali su, rečeno je u ponedjeljak usred rastuće neizvjesnosti za novoosnovano poduzeće koje je prošlog tjedna pauziralo proizvodnju električnih vozila.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE