GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hertz naručio od Tesle čak 100.000 vozila

Hertz naručio od Tesle čak 100.000 vozila
NARUDŽBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.10.2021 / 18:21
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Američka kompanija za najam vozila Hertz u ponedjeljak je objavila da je od proizvođača električnih automobila Tesle naručila 100.000 vozila za isporuku do kraja iduće godine.

Izvijestila je također da instalira na tisuće punjača diljem svoje mreže. Hertzovi klijenti koji će uzimati u najam Teslin model 3 imat će pristup 3.000 Teslinih stanica za punjenje diljem Sjedinjenih Država i Europe.

Početna cijena najjeftinije Tesline limuzine model 3 iznosi oko 44.000 dolara, što znači da je ovo najveća narudžba Tesli, s obzirom da joj vrijednost dostiže oko 4,4 milijarde dolara.

"Električna vozila sada su mainstream i tek smo počeli bilježiti rastuću globalnu potražnju i interes", izjavio je privremeni izvršni direktor Hertza Mark Fields.

Američki predsjednik Joe Biden postavio je među prioritetima u borbi protiv klimatskih promjena potpore za uvođenje električnih vozila, no nedostatak mrežne infrastrukture za punionice mogao bi ostati ključna prepreka njegovom ambicioznom planu.

Takav potez u smjeru preusmjeravanja voznog parka na električna vozila ta jedna od najpoznatijih svjetskih rent-a-car kompanija objavila je svega nekoliko mjeseci nakon izlaska iz stečaja, podsjeća Reuters.

Hertz je prošle godine podnio zahtjev sudu za zaštitu od stečaja jer je potražnja za putovanjima doživjela kolaps u jeku pandemije, a pregovori s vjerovnicima nisu donijeli olakšanje. Spasila ga je skupina investitora, uključujući Knighthead Capital Management, Certares Opportunities i Apollo Capital Management.

Tagovi: Hertz, Tesla, električni automobili
PROČITAJ I OVO
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
TESTIRANJE
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
BERLIN - Njemački proizvođač teških vozila MAN u četvrtak će početi testirati kamione bez vozača na njemačkim autocestama.
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
REZOVI
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
BERLIN - Tesla kaže da smanjuje broj privremenih radnika u svojoj jedinoj europskoj tvornici u blizini Berlina, nakon što je najavio planove za smanjenje 10% globalne radne snage.
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
PLAĆA
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
NEW YORK - Tesla je u srijedu zatražio od svojih dioničara da još jednom odobre rekordnu plaću izvršnog direktora Elona Muska od 56 milijardi dolara koja je određena 2018., ali ju je sutkinja u Delawareu odbila u siječnju.
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
SOLIDNO
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
STOCKHOLM - Švedski proizvođač kamiona, autobusa i hardvera Volvo Group u prvom je ovogodišnjem kvartalu zabilježio 14,1 milijardu švedskih kruna (120,4 milijuna eura) neto dobiti, što je 9,9 posto više nego u istom razdoblju lani.
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
AUTO TRŽIŠTE
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
ZAGREB - U Hrvatskoj je prošle godine bilo 2.554.524 registriranih cestovnih vozila što je četiri posto više u odnosu na 2022., podaci su Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE