GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hidria zaključila novi posao sa VW-om vrijedan 45 milijuna eura

Hidria zaključila novi posao sa VW-om vrijedan 45 milijuna eura
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.10.2021 / 07:42
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - Slovenska Hidria je zaključila novi posao vrijedan 45 milijuna eura za razvoj i opskrbu ključnih dijelova najnovijeg 48-voltnog hidridnog sistema sa starter generator tehnologijom.

Od 2023. nadalje njemačka grupa Volkswagen koristit će ih u svojim mekohibridnim vozilima, objavila je Hidria.

Najnoviji sistem sa starter generator tehnologijom daje mekohibridnim vozilima dodatnu snagu pri ubrzavanju, a pri kočenju ili vožnji nizbrdo proizvodi električnu energiju i puni baterije potrebne za pokretanje motora s unutarnjim sagorijevanjem i pogonsku električnu pomoć.

- Hidria tako ostaje vodeći strateški dobavljač ključnih dijelova elektromotora navedenog sistema automobilskoj industriji, priopćila je tvrtka sa sjedištem u Donjoj Idriji.

Prema podacima Hidrie, moderna hibridna vozila novim sistemom potrošit će do 30 posto manje goriva zbog rekuperacije energije putem dodatnog vodeno hlađenog akumulatora. Na ovaj će način ova vozila značajno smanjiti emisiju ugljičnog dioksida ispod 92 grama po kilometru prema važećim propisima EU.

Početkom septembra Hidria je postavila kamen temeljac za izgradnju visokotehnološkog centra za razvoj i proizvodnju ključnih dijelova elektromotora za hibridna i električna vozila, koji će početi s radom sredinom 2023. Investicija je vrijedna 40 milijuna eura.

Izgradnja centra je, kako je podsjetila tvrtka, prvi korak u projektu Gemo (Green Mobility), kojim vodeći slovenski proizvođači automobila u partnerstvu sa slovenskom vladom osigurava transformaciju i daljnji rast slovenske industrije dobavljača automobila unutar plana oporavka i otpornosti.

Tagovi: Hidria, Volkawagen
PROČITAJ I OVO
Rekordni kineski izvoz automobila u travnju
REKORDI
Rekordni kineski izvoz automobila u travnju
PEKING - Kineski izvoz automobila porastao je na rekordnu razinu u travnju, pokazuju podaci objavljeni u petak.
Allianz će dopustiti korištenje rabljenih dijelova u popravku automobila
POTEZI
Allianz će dopustiti korištenje rabljenih dijelova u popravku automobila
MUNCHEN - Osiguravajuće društvo Allianz dopustit će popravak automobila u Njemačkoj rabljenim rezervnim dijelovima, priopćio je u petak osiguravajući div sa sjedištem u Münchenu.
Klimatski prosvjednici pokušali provaliti u tvornicu Tesle kod Berlina, više uhićenih
PROSVJED
Klimatski prosvjednici pokušali provaliti u tvornicu Tesle kod Berlina, više uhićenih
BERLIN - Klimatski prosvjednici ljuti zbog Teslinih planova da proširi svoju Gigatvornicu Berlin-Brandenburg u Njemačkoj pokušali su u petak provaliti u tvornicu, navodi se u priopćenju lokalne policije.
Rekordna godišnja dobit Honde
SJAJNE BROJKE
Rekordna godišnja dobit Honde
TOKYO - Japanski proizvođač automobila Honda ostvario je 20,4 trilijuna jena (120 milijardi eura) prihoda od prodaje u fiskalnoj godini koja završava u ožujku, što je 20,8 posto više nego godinu ranije.
Nissan gotovo udvostručio godišnju neto dobit
UZLET
Nissan gotovo udvostručio godišnju neto dobit
TOKYO - Japanski proizvođač automobila Nissan u prošloj je fiskalnoj godini, koja je završila krajem ožujka, ostvario 426,6 milijardi jena (2,55 milijardi eura) čiste dobiti, što je 92,3 posto više nego godinu prije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE