GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hyundai dogovorio s američkim SK On-om opskrbu baterijama za svoje električne automobile

Hyundai dogovorio s američkim SK On-om opskrbu baterijama za svoje električne automobile
DOGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.11.2022 / 18:21
Autor: SEEbiz / H
SEUL - Južnokorejska automobilska grupa Hyundai Motor objavila je da je s američkim proizvođačem SK On-om dogovorila opskrbu baterijama za električne automobile kako bi iskoristili nove američke porezne poticaje.

Partnerstvo je sklopljeno nakon što jer SAD u kolovozu usvojio zakon koji predviđa porezne olakšice za električna vozila ako njihovi proizvođači određeni postotak važnih minerala za baterije nabavljaju u SAD-u ili njegovim partnerima, sa sklopljenim ugovorom o slobodnoj trgovini.

SK On-ov odjel za baterije SK Innovation Ltd. navodi da će od 2025., prema uvjetima memoranduma o razumijevanju, isporučivati baterije u Hyundaijeve tvornice automobila u SAD-u.

Partnerstvo će dvjema tvrtkama omogućiti da ispune uvjete za porezne olakšice u SAD-u, predviđene zakonom o smanjenju inflacije, stoji u priopćenju.

Od iduće godine automobili s najmanje 40 posto vrijednosti ključnih minerala za baterije nabavljenih u SAD-u ili u američkom partneru ‘nosit’ će poreznu olakšicu u visini do 7.500 dolara po vozilu. U 2027. udio će porasti na 80 posto.

Budući da će porezne olakšice biti odobrene samo za električna vozila sklopljena u SAD-u, Hyundai Motor i njegova podružnica Kia, kao i veliki europski proizvođači automobila, zasada ne ispunjavaju uvjete za subvencije.

Južnokorejsko ministarstvo trgovine priopćilo je u utorak da Hyundai Motor razmatra montažu električnih vozila u postojećim tvornicama u SAD-u kako bi se kvalificirao za porezne olakšice.

U listopadu grupa je počela graditi novu tvornicu električnih vozila i baterija u Georgiji, godišnjeg kapaciteta od 300 tisuća vozila. Komercijalna proizvodnja trebala bi krenuti u prvoj polovini 2025.

Tagovi: Hyundai, SK On
PROČITAJ I OVO
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
TESTIRANJE
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
BERLIN - Njemački proizvođač teških vozila MAN u četvrtak će početi testirati kamione bez vozača na njemačkim autocestama.
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
REZOVI
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
BERLIN - Tesla kaže da smanjuje broj privremenih radnika u svojoj jedinoj europskoj tvornici u blizini Berlina, nakon što je najavio planove za smanjenje 10% globalne radne snage.
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
PLAĆA
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
NEW YORK - Tesla je u srijedu zatražio od svojih dioničara da još jednom odobre rekordnu plaću izvršnog direktora Elona Muska od 56 milijardi dolara koja je određena 2018., ali ju je sutkinja u Delawareu odbila u siječnju.
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
SOLIDNO
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
STOCKHOLM - Švedski proizvođač kamiona, autobusa i hardvera Volvo Group u prvom je ovogodišnjem kvartalu zabilježio 14,1 milijardu švedskih kruna (120,4 milijuna eura) neto dobiti, što je 9,9 posto više nego u istom razdoblju lani.
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
AUTO TRŽIŠTE
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
ZAGREB - U Hrvatskoj je prošle godine bilo 2.554.524 registriranih cestovnih vozila što je četiri posto više u odnosu na 2022., podaci su Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE