GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hyundai najavljuje leteće taksije za 2025. godinu

Hyundai najavljuje leteće taksije za 2025. godinu
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.06.2021 / 08:23
Autor: SEEbiz / Klix.ba
LONDON - Kompanija Hyundai napreduje s razvojem letećih automobila te vjeruje da može početi koristiti leteće taksije od sredine ovog desetljeća.

Hrabre prognoze je za Reuters otkrio direktor Hyundaijevih globalnih operacija i Hyundaija za Sjevernu Ameriku Jose Munoz, koji je kazao da bi komercijalni letovi mogli biti uspostavljeni do 2025. godine. To je ranije nego se ranije prognoziralo, što govori da bi Hyundai mogao imati leteće taksije na većim američkim aerodromima do 2028. godine.

Zračni taksiji koje je Hyundai pokazao ranije su zapravo bili kvadrikopteri s baterijama, a kompanija je nedavno najavila investiciju od 7,4 milijarde dolara u SAD-u u svrhu proizvodnje električnih vozila i pametnih rješenja za mobilnost uključujući leteće automobile.

Hyundaijeva baza za operacije vezane za pomenutu tehnologiju trenutno se nalazi u Washingtonu, ali je u planu otvaranje infrastrukture i na drugim mjestima kao što je aerodrom za putničke dronove u Velikoj Britaniji.

Iako neki smatraju da se radi o tehnologiji iz daleke budućnosti, Munoz je kazao da Hyundai ne želi kasniti. Predviđa se da bi tržište urbane gradske zračne mobilnosti moglo vrijediti do bilijun dolara do 2040. godine.

"Kad je riječ o budućoj tehnologiji, nikad nije prerano. Pioniri su pobjednici", jasan je bio Munoz.

Kompanija ne želi samo prodavati leteće taksije, nego vjeruje u poslovni model koji podrazumijeva razvoj usluga te korištenje letećih automobila za transport komercijalnog tereta.

Godine 2019. je Hyundai napravio plan ulaganja 1,5 milijardi dolara u periodu od šest godina u svoj odjel za leteće automobile. I neki drugi proizvođači poput Toyote, Daimlera i Geelyja su također zainteresirani za ova vozila.

Tagovi: Hyundai, leteći taksiji, Jose Munoz, Toyota, Daimler, Geely
PROČITAJ I OVO
Panasonic predstavio prototip baterije za Teslu s pet puta većim kapacitetom
BATERIJA
Panasonic predstavio prototip baterije za Teslu s pet puta većim kapacitetom
TOKIO - Japanski Panasonic u ponedjeljak je predstavio prototip baterije s pet puta većim kapacitetom od trenutnih, a direktor odjela proizvodnje baterija Kazuo Tadanobu rekao je da će to pomoći u produbljivanju poslovnih veza s američkim proizvođačem električnih automobila Teslom.
London proširuje područje naplate ulaska automobila
NAPLATA
London proširuje područje naplate ulaska automobila
LONDON - London je u ponedjeljak proširio područje naplate ulaska starijih vozila s većom emisijom štetnih plinova kako bi poboljšao kvalitetu zraka.
Tesla ugodno iznenadila brojkama
IZNENAĐENJE
Tesla ugodno iznenadila brojkama
DALLAS - Tesla je pozitivno izennadila rezultatima za treći kvartal ove godine.
Liječnici: Ne želimo glumiti policajce i oduzimati pacijentima vozačke
NEZADOVOLJSTVO
Liječnici: Ne želimo glumiti policajce i oduzimati pacijentima vozačke
ZAGREB - Liječnici obiteljske medicine ponovno su nezadovoljni Vladom – uz sve probleme oko korone, sad su još i odbijeni svi njihovi prigovori na zakon po kojem bi svojim pacijentima trebali oduzimati vozačke dozvole zbog zdravstvenog stanja.
Njemački proizvođač solarnih vozila Sono izlazi na Wall Street
IPO
Njemački proizvođač solarnih vozila Sono izlazi na Wall Street
MUENCHEN - Njemačka kompanija za proizvodnju vozila na solarni pogon Sono Motors podnijela je zahtjev za odobrenje inicijalne ponude dionica (IPO) na Wall Streetu, u nastojanju da prikupi kapital od investitora dok vlade diljem svijeta potiču tranziciju ka zelenom transportu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE