GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hyundai predstavio novu Konu i Konu N Line u hibridnoj verziji

Hyundai predstavio novu Konu i Konu N Line u hibridnoj verziji
NOVITETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.09.2020 / 08:27
Autor: SEEbiz / autonet
ZAGREB - Nova Hyundai Kona odlikuje se dorađenim dizajnom, a bit će dostupna i sa sportskim oblogama N Line. Nova linija pogonskih sklopova uključuje i blagu hibridnu tehnologiju od 48 volti koja je sada standardna za sve dizelske motore i opcionalna za 1.0-litreni TGDI motor

Hyundai je najavio svoj novi model popularnog gradskog SUV-a Kona. Osvježen dizajn nove Hyundai Kone po prvi puta donosi opcionalnu sportsku oblogu N Line koja joj daje dinamičan sportski izgled, a poboljšana je i linija pogonskih sklopova s nekim zanimljivim rješenjima, piše Autonet.

Kona je u samo tri godine od predstavljanja postala jedan od najpopularnijih Hyundaijevih modela u Europi, gdje je prodana u više od 228.000 primjeraka. Istodobno igra ključnu ulogu u Hyundaijevoj strategiji elektrifikacije, kombinirajući elektrificirane pogonske sklopove sa stilskim sub-kompaktnim SUV tipom karoserije. Bio je to prvi Hyundai SUV dostupan s nizom elektrificiranih pogonskih sklopova, uključujući hibridnu i potpuno električnu verziju.

U ožujku je Hyundai započeo proizvodnju Kone Electric u svom češkom proizvodnom pogonu, Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC), a sada proširuje elektrifikaciju ovog modela uvođenjem 48-voltne blage hibridne tehnologije na dizelske i benzinske motore. Nova Kona duža je za 40 mm od prethodne verzije.

Kona će biti prvi puta dostupna i kao N Line verzija, kombinirajući zabavu u vožnji i izgled koji pobuđuje emocije. Hyundai Kona N Line ističe se sportskim prednjim i stražnjim dijelom, oblogama u boji karoserije i specifičnim dizajnerskim kotačima.

Prednji kraj Kone N Line karakteriziraju dinamične značajke prednjeg odbojnika, povezane i ujednačene s obradom karoserije obloga luka kotača. Verzija N Line sadrži karakterističnu aerodinamičnu ploču u N-stilu. Interijer je sada dostupan s paketom boja N Line sa sjedištima od tkanine, kože ili antilopa. Uz to, tu su i prepoznatljivi crveni šavovi, metalne papučice te N logotip na mjenjaču.

Novost kod ovog modela je 10,25-inčni digitalni klaster, prvi put viđen u potpuno novom i20. Uz to, nova Kona također dolazi s opcijskim 10,25-inčnim AVN zaslonom, donoseći sa sobom nove značajke povezivanja. Novi AVN zaslon dolazi s funkcijom podijeljenog zaslona i višestrukim Bluetooth vezama.

Uz to dolazi s najnovijom nadogradnjom Bluelinka, koja uključuje korisnički profil, navigaciju, informacije o parkiranju uživo, Hyundaijev navigacijski sustav Connected Routing i slično.

Nova Kona također je opremljena dodatnim značajkama prepoznavanja glasa, pa se na taj način mogu kontrolirati značajke poput klime, grijanje stražnjeg stakla i bočnih zrcala, kao i grijanje upravljača glasovnim naredbama. Standardno je nova Kona opremljena Display Audio sustavom. Također je nadograđena bežičnim Android Auto i Apple Car Playem.

Kad je riječ o motorima, i oni s unutarnjim izgaranjem sada su dobili elektrificirane izvedbe. Nova linija pogonskih sklopova tako uključuje i blagu hibridnu tehnologiju od 48 volti koja je sada standardna za sve dizelske motore Kone te opcionalna za 1.0-litreni TGDI motor.

1.6-litreni GDI motor s dodatkom elektromotora proizvodi ukupno 141 KS. Elektromotor ima snagu od 32 kW, a napaja se iz litij-polimerske baterije kapaciteta 1,56 kWh.

Nova Hyundai Kona u Hrvatskoj se očekuje krajem 2020. godine.

Tagovi: Hyundai Kona, Hyundai Kona N Line, Hyundai Motor Manufacturing Czech, Hyundai, hibridni automobili
PROČITAJ I OVO
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
REZOVI
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
BERLIN - Val otpuštanja u pogonima američkog proizvođača električnih automobila Tesla zahvatit će i jedinu tvornicu u Europi, u blizini Berlina.
GM poboljšao prognoze za cijelu godinu nakon snažnog rasta u prvom kvartalu
BOLJE PROGNOZE
GM poboljšao prognoze za cijelu godinu nakon snažnog rasta u prvom kvartalu
DETROIT - General Motors (GM) zadržao je zamah dobiti sa snažnim rezultatima u prvom tromjesečju što je dovelo do toga da je proizvođač automobila poboljšao svoje smjernice za cijelu godinu.
Renault godinu započeo s većim prihodima
BLAGI RAST
Renault godinu započeo s većim prihodima
PARIZ - Francuska automobilska grupa Renault, u prvom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježila 11,7 milijardi eura prihoda od prodaje, što je 1,8 posto više nego u istom razdoblju lani.
Sve manje dizelaša na europskim cestama
TRENDOVI
Sve manje dizelaša na europskim cestama
BRUXELLES - U ožujku je tržišni udio električnih vozila pao s 13,9 posto u 2023. na 13 posto. Tržišni udio prodanih hibridnih i plug-in hibridnih vozila porastao je s 24,4 na 29 posto.
Dionice Tesle ususret objavi rezultata pale najniže u 15 mjeseci
PAD
Dionice Tesle ususret objavi rezultata pale najniže u 15 mjeseci
NEW YORK - Dionice Tesle pale su sedmi dan zaredom, dosegnuvši najnižu razinu od siječnja 2023., budući da su daljnja sniženja cijena tijekom vikenda povećala zabrinutost zbog objavljivanja izvješća o zaradi za prvo tromjesečje tvrtke u utorak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE