GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Isporuke Tesle u drugom kvartalu nadmašile očekivanja analitičara

Isporuke Tesle u drugom kvartalu nadmašile očekivanja analitičara
DOBRE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.07.2023 / 19:58
Autor: SEEbiz
SAN FRANCISCO - Tesla je u nedjelju objavila podatke o proizvodnji i isporuci za drugo tromjesečje, lako nadmašivši očekivanja jer učinci smanjenja cijena proizvođača električnih vozila, u kombinaciji s federalnim poreznim olakšicama za električna vozila, potiču prodaju.

Za tromjesečje, Tesla je izvijestio o globalnoj proizvodnji od 479.700 jedinica s isporukama od 466.140. Brojka isporuke lako je nadmašila konsenzusne procjene Wall Streeta od 448.599 jedinica, kao i ukupno 422.875 u prethodnom kvartalu. Ukupna proizvodnja i isporuka u drugom kvartalu bili su rekordi svih vremena za Teslu.

Analitičari i investitori više se fokusiraju na ukupne iznose isporuke jer oni najpomnije prate ukupne prodajne iznose, koje Tesla ne objavljuje. Računajući ukupne isporuke, Tesla je isporučila 446.915 Modela 3 i Modela Ys i 19.225 skupljih Modela S i Modela X vozila. Tvrtka je također rekla da 5% njene prodaje podliježe računovodstvu najma.

Teslin pad isporuke u drugom tromjesečju ukazuje na to da smanjenje cijena kompanije nastavlja poticati prodaju u SAD-u i inozemstvu, iako ostaje pitanje koliko će smanjenje dobiti biti duboko. Tesla je također dobio još jedan poticaj od savezne vlade u drugom tromjesečju, budući da su se sve izvedbe limuzine Model 3 kvalificirale za puni savezni porezni kredit od 7500 dolara.

Zasebno, analitičari s Wall Streeta u posljednja su dva tjedna snizili rejting dionica Tesle nakon velikog porasta dionica nakon velikih dobitaka u tehnološkom sektoru. Mnogi analitičari pripisali su to povećanje velikim dobicima koje su ostvarile dionice povezane s umjetnom inteligencijom, a analitičari su upozorili da Tesla nije velika igra s umjetnom inteligencijom u koju mnogi ulagači vjeruju. Analitičari poput Marka Delaneyja iz Goldmana i Adama Jonasa iz Morgan Stanleya smatraju da se dionice trenutno pošteno procjenjuju.

Konačno, Tesla je najavio da će objaviti rezultate zarade za drugo tromjesečje nakon zvona 19. srpnja.

Tagovi: Tesla, autotržište, električni automobili
PROČITAJ I OVO
Aston Martin udvostručio gubitak, dionice potonule
SVE GORE
Aston Martin udvostručio gubitak, dionice potonule
LONDON - Proizvođač luksuznih automobila Aston Martin u srijedu je izvijestio o znatno većim gubicima u prvom tromjesečju, budući da je kompanija zaustavila proizvodnju svojih osnovnih modela prije lansiranja nove serije vozila kasnije ove godine.
Mercedes-Benz ispod očekivanja na početku godine
ISPOD OČEKIVANJA
Mercedes-Benz ispod očekivanja na početku godine
STUTTGART - Njemački proizvođač automobila Mercedes-Benz u prvom je kvartalu ostvario 35,9 milijardi eura prihoda, što je 4,4 posto manje nego u istom razdoblju lani.
Prihodi Stellantisa u prvom kvartalu pali 12% zbog tranzicije portfelja
PAD
Prihodi Stellantisa u prvom kvartalu pali 12% zbog tranzicije portfelja
MILANO - Stellantis je u utorak priopćio da su njegovi prihodi pali 12% u prvom tromjesečju godine zbog nižih količina, nepovoljnog asortimana proizvoda i dinamike tečaja, djelomično uravnotežene "čvrstom" cjenovnom moći.
Tesla svladala ključnu prepreku za uvođenje napredne tehnologije za pomoć vozaču u Kini
BLIZU USPJEHA
Tesla svladala ključnu prepreku za uvođenje napredne tehnologije za pomoć vozaču u Kini
NEW YORK - Dionice Tesle snažno su porasle u ponedjeljak, u ritmu svog najboljeg dana od ožujka 2021., nakon što je proizvođač električnih automobila prošao značajnu prekretnicu za uvođenje svoje napredne tehnologije za pomoć vozaču u Kini.
BYD-ov prihod u prvom kvartalu ispod očekivanja
ISPOD OČEKIVANJA
BYD-ov prihod u prvom kvartalu ispod očekivanja
PEKING - Najveći kineski proizvođač električnih automobila BYD ostvario je 125 milijardi juana (16,1 milijardu eura) operativnih prihoda u prvom ovogodišnjem tromjesečju, što je četiri posto više nego u istom razdoblju prošle godine, ali ispod očekivanja analitičara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE