GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kia i Canoo razvijaju platformu za električne automobile

Kia i Canoo razvijaju platformu za električne automobile
PLATFORME
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.05.2020 / 08:48
Autor: SEEbiz / vidi.hra
ZAGREB - Kia i Canoo zajednički razvijaju potpuno novu platformu za električna vozila koja se temelji na Canoo-ovom prilagodljivom dizajnu "skateboarda", a na kojoj će biti zasnovana buduća Kijina i Hyundaijeva električna vozila.

Kia Motors će kao dio grupacije Hyundai Motor Group, zajedno s tvrtkom Canoo, razvijati platformu za električna vozila koja će se temeljiti na Canoo-ovom vlastitom dizajnu nalik skateboardu. Sukladno dogovoru Canoo će pružati inženjerske usluge koje će pomoći u razvoju ove prilagodljive platforme, namijenjene isključivo električnim automobilima, i to po specifikacijama Kije i Hyundaija. Platforma će grupaciji omogućiti proizvodnju cjenovno konkurentskih električnih vozila – u rasponu od malih EV-ova do vozila specifičnih namjena.

Canoo je tvrtka iz Los Angelesa koja izrađuje EV-ove samo po narudžbi i izrđuje skateboard platformu na koju se montira većina ključnih komponenata vozila s naglaskom na funkcionalnoj integraciji. Takvo inženjersko rješenje smanjuje dimenzije, masu i broj dijelova skateboarda, što posljedično pruža više prostora u kabini i omogućava cjenovno učinkovitije električno vozilo.

Kia očekuje da će joj Canoo-ova prilagodljiva platforma sa skateboard konstrukcijom omogućiti pojednostavljen i standardiziran razvojni proces električnih vozila koja bi tako postala i cjenovno konkurentnija. Također je za očekivati pojednostavljenje proizvodne linije tih vozila, što bi omogućilo brže odazivanje na potrebe tržišta i želje klijenata.

Ovom suradnjom grupacija HMG će udvostručiti svoja ulaganja, pa će u narednih pet godina investirati 87 milijardi dolara u razvoj električnih vozila. Sukladno tome Hyundai će do 2025. investirati 52 milijarde, dok će Kia u istom razdoblju investirati 25 milijardi u elektrifikaciju i tehnologije mobilnosti. Na taj način će do 2025. godine ekološki prihvatljivija vozila predstavljati čak četvrtinu Kijine prodaje.

“Oduševljavaju nas brzina i učinkovitost Canoo-ovog razvoja EV konstrukcije, zbog čega su za nas idealan inženjerski partner u razdoblju kada želimo postati jedna od vodećih tvrtki na području industrije mobilnosti,” rekao je Albert Biermann, voditelj istraživanja i razvoja u grupaciji. “S Canoo-ovim inženjerima ćemo surađivati u razvoju cjenovno pristupačne platforme za autonomna vozila i koja je primjerena za masovnu upotrebu.”

Tagovi: električni automobili, Kia Motors, Kia, Canoo, Hyundai
PROČITAJ I OVO
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
PODRŠKA
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
BERLIN - Njemački kancelar Olaf Scholz podržao je proširenje tvornice Tesla u blizini Berlina. U Greenheideu je jedina europska tvornica američkog proizvođača električnih automobila.
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
KARIJERE
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
BEOGRAD - Darko Lukić će od 1. jula ove godine biti novi izvršni direktor Nelt grupe, saopštila je danas ta kompanija.
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
AFERE
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
BERLIN - Proizvođač automobila Mercedes-Benz svjesno je ugrađivao softver koji dovodi u zabludu u dizelska vozila, zaključio je danas njemački sud, otvarajući vrata vlasnicima vozila da tuže za naknadu štete.
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
RAT CIJENAMA
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
PEKING - Kineska tvrtka za pametne telefone Xiaomi priopćila je u četvrtak da će prodavati svoj prvi automobil za puno manje od Teslinog Modela 3, dok se ratovi cijena zahuktavaju na kineskom žestoko konkurentnom tržištu električnih automobila.
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
ODLAZE U POVIJEST
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
STOKCHOLM - Volvo Cars se oprostio od dizelskih automobila nakon što je SUV XC90 sišao s proizvodne trake u tvornici Torslanda u Švedskoj u utorak navečer kao posljednji dizelski model švedskog proizvođača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE