GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

KIA Sorento u najluksuznijoj varijanti

KIA Sorento u najluksuznijoj varijanti
LUKSUZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.06.2021 / 10:16
Autor: SEEbiz/Autonet
ZAGREB - Pored hibridnog benzinca i dizelskog modela sada je moguć odabir i plug-in hibrida. Cijene kreću od 357.999 kn koliko stoji 2,2-litreni turbodizelaš 202 K

Kia je prije 19 godina skužila kako može napraviti dobar posao u SAD-u. Odlučili su pripremiti terenac koji će imati poveznica s uspješnim Mercedesovim modelom ML. Uspjeh nije izostao niti na globalnom tržištu, a što potvrđuje brojka o više od 3 milijuna prodanih primjeraka. Sada je na red stigla četvrta generacija najvećeg modela ovog korejskog proizvođača, a koji je upravo pristigao u domaće prodajne salone. To je bio i povod za održavanje domaće prezentacije, a na kojoj smo novi model imali priliku i isprobati, piše autonet.

Nema sumnje kako su Kijini stručnjaci ponovno napravili jako dobar posao i pripremili model koji će zadovoljiti potrebe, ukuse i želje i klijenata kojima nije problem jače zagurati ruku u džep te platiti veći iznos za svog metalnog ljubimca. Dakako, time plaćaju i centimetre, ali i tehnologiju koja dolazi uz samo vozilo. O nekim smo stvarima poput višestupanjskog kočionog sistema već i pisali.

Tu je recimo i Blind-spot View Monitor (BVM) koji prikazuje video sliku mrtvog kuta na strani aktiviranog pokazivača smjera i to na instrumentnoj ploči. Naime, kad se uključi lijevi pokazivač smjera prikazuje se slika na lijevom dijelu mjerača, a kad se uključi desni pokazivač smjera prikazuje se slika na desnom dijelu mjerača.

Nadalje, Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) prepoznaje vozila, pješake, bicikliste i raskrižja. Osim što prepoznaje opasnosti, ima mogućnost i samostalnog kočenja. Nova je funkcija prepoznavanje dolazećeg vozila (30-70 km/h) sa suprotne strane kod skretanja ulijevo na raskrižju. Dakako, za tu je radnju bitno da je uključen i lijevi pokazivač smjera. O brojnim bi sigurnosnim funkcijama i pomagalima mogli pisati još na dugački i široko, no dio toga ostavit ćemo i za doba kad nam Sorento stigne na test.

Novi Sorento ne donosi nikakvu veliku revoluciju u odnosu na dosadašnji model, no svakako je riječ o evoluciji. Evoluirao je dizajn, ali i dimenzije. Uz 218,5 centimetra međuosovinskog razmaka novi je Sorento dobio dodatna 3,5 cm, a od kojih će najviše profitirati putnici u drugom redu sjedala. Istovremeno je za 1,5, odnosno 1 cm smanjen prednji i stražnji prevjes, a po centimetar je Sorento dobio na ukupnoj duljini, visini i širini. Sada je dugačak 481, visok 169,5 te širok 190 cm.

Tagovi: kia sorento, kia motors, autoindustrija,mercedes hibridni automobili
PROČITAJ I OVO
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
TESTIRANJE
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
BERLIN - Njemački proizvođač teških vozila MAN u četvrtak će početi testirati kamione bez vozača na njemačkim autocestama.
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
REZOVI
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
BERLIN - Tesla kaže da smanjuje broj privremenih radnika u svojoj jedinoj europskoj tvornici u blizini Berlina, nakon što je najavio planove za smanjenje 10% globalne radne snage.
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
PLAĆA
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
NEW YORK - Tesla je u srijedu zatražio od svojih dioničara da još jednom odobre rekordnu plaću izvršnog direktora Elona Muska od 56 milijardi dolara koja je određena 2018., ali ju je sutkinja u Delawareu odbila u siječnju.
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
SOLIDNO
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
STOCKHOLM - Švedski proizvođač kamiona, autobusa i hardvera Volvo Group u prvom je ovogodišnjem kvartalu zabilježio 14,1 milijardu švedskih kruna (120,4 milijuna eura) neto dobiti, što je 9,9 posto više nego u istom razdoblju lani.
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
AUTO TRŽIŠTE
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
ZAGREB - U Hrvatskoj je prošle godine bilo 2.554.524 registriranih cestovnih vozila što je četiri posto više u odnosu na 2022., podaci su Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE