GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kina pregovara o produžavanju subvencioniranja električnih vozila

Kina pregovara o produžavanju subvencioniranja električnih vozila
SUBVENCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.05.2022 / 13:12
Autor: SEEbiz / H
ŠANGAJ - Kina pregovara s proizvođačima automobila o produžavanju programa subvencioniranja električnih vozila, s ciljem poticanja kupnje u snažno usporavajućem kineskom gospodarstvu, rekli su Reutersu izvori upućeni u temu.

Pregovori o subvencijama koje su trebale isteći tijekom ove godine dolaze u trenutku kada je drugo najveće svjetsko gospodarstvo naglo usporilo, a s njime i prodaja automobila. Usporavanje je nastupilo nakon što su gradovi predvođeni Šangajem od ožujka uveli stroge mjere zatvaranja ne bi li spriječili širenje covida. Zbog blokade su zatvorene trgovine, poremećeni lanci opskrbe a smanjenja je i potrošnja.

Kineska vlada stoga razmatra nastavak subvencioniranja kupovine električnih vozila u 2023. godini, rekli su izvori

Kineski skupi program poticaja zaslužan je za stvaranje najvećeg svjetskog tržišta električnih vozila. Otkako je subvencioniranje uvedeno 2009. godine, kupcima je do kraja 2021. dano oko 13,81 milijarda dolara, procjenjuje analitičar China Merchants Bank Internationala Shi Jia.

Uvjeti za produžavanje programa subvencioniranja, uključujući iznos subvencija i popis vozila koji bi se za njih kvalificirali, nisu dovršeni, rekli su izvori.

Dosad su subvencije bile dostupne za automobile svih proizvođača, uključujući strane poput američkog Tesle koji ima tvornicu u Šangaju.

Prvotno je planirano da se program subvencioniranja električnih vozila postupno ukine do kraja 2020. godine, no Peking ga je produžio na još dvije godine kako bi potaknuo potražnju nakon pandemije covida-19.

Vlada je također smanjivala iznos subvencija po vozilu tijekom godina kako je potražnja rasla, a troškovi proizvodnje padali.

Tagovi: električni automobili, kinesko tržište, NR Kina
PROČITAJ I OVO
Radnici Fiata imaju dve opcije za rad u Slovačkoj
OPCIJE
Radnici Fiata imaju dve opcije za rad u Slovačkoj
KRAGUJEVAC - Fiatovim radnicima je do narednog petka produžen rok za prijavljivanje za odlazak na rad u Slovačkoj po novim uslovima.
Ducati konstruirao prvi električni motocikl za utrke
MOTOCIKL
Ducati konstruirao prvi električni motocikl za utrke
MILANO - Ducati je predstavio svoj prvi električni motocikl koji će sudjelovati u utrkama MotoE e-motocikla 2023. godine.
Prodaja General Motorsa pala 15 posto u drugom kvartalu
PAD
Prodaja General Motorsa pala 15 posto u drugom kvartalu
DETROIT - Američki General Motors (GM) izvijestio je danas da je njegova prodaja automobila pala za 15 posto u drugom tromjesečju jer su globalna nestašica čipova i prekidi u opskrbnom lancu pogodili proizvodnju i ostavili gotovo 100.000 vozila koji još uvijek čekaju na dovršetak dijelova.
Stellantis upozorava na mogući kolaps auto tržišta
UPOZORENJE
Stellantis upozorava na mogući kolaps auto tržišta
TORINO - Jedan od najvećih europskih proizvođača automobila Stellantis upozorio je na potencijalni kolaps tržišta automobila ako električni automobili značajno ne pojeftine.
Volvo Cars gradi tvornicu električnih automobila u Slovačkoj
INVESTICIJE
Volvo Cars gradi tvornicu električnih automobila u Slovačkoj
OSLO - Švedski Volvo Cars objavio je u petak da će uložiti 1,2 milijarde eura u gradnju novog proizvodnog pogona u Slovačkoj u kojem će proizvoditi električne automobile.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE