GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kinesko električno dostavno vozilo na hrvatskom tržištu

Kinesko električno dostavno vozilo na hrvatskom tržištu
DOSTAVNO VOZILO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.07.2022 / 12:43
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Na domaće tržište i ceste nedavno je stigao iznimno zanimljivi model dostavnog vozila kineskog proizvođača CHONGQING SOKON MOTOR COMPANY.

Riječ je o vodećem kineskom proizvođaču osobnih i lakih komercijalnih vozila čiji su modeli zahvaljujući grupaciji Auto Hrvatska od nedavno dostupni domaćim vozačima i tvrtkama. Danas predstavljamo električno dostavno vozila DFSK EC35.

Riječ je o vozilu koje bi se zbog svojih performansi i iznimno povoljne cijene trebalo pokazati kao idealna solucija obrtnicima i malim poduzetnicima koji svoje proizvode i usluge nude u gradskim sredinama. Prvenstveno što ovaj model svojim gabaritima i voznim osobinama predstavlja idealan odabir lakog dostavnog vozila koje se zahvaljujući kompaktnim dimenzijama odlično snalazi u gužvama i jednostavno provlači uskim uličicama i gradskim središtima. Utovarni volumen od 4,8 kubičnih metara (3,1 m3 s dvostrukom kabinom), odnosno teretni prostor dimenzije 2570 x 1440 x 1270 mm pružaju i više nego dovoljno prostora za smještaj dviju europaleta uz nosivost od čak 1000 kg. Uz podizna stražnja vrata, tu su i široka klizna koja serijski dolaze s obje strane vozila. Tovarni prostor dolazi obložen gumom, a uz ovu serijsku opciju Auto Hrvatska nudi i korisnu opciju otpornih obloga od drva.

Zahvaljujući kombiniranom dosegu u gradskoj vožnji od 268 km po WLTP normi, kapacitet baterije dovoljan je za isporuke i radne zadatke u trajanju od nekoliko radnih dana. EC35 dolazi s litij-željezo-fosfatnom baterijom koja ne sadrži opasne metale i jedna je od najmodernijih na tržištu. Zahvaljujući spomenutom kemijskom sastavu baterije njezin je vijek, s otprilike 4000 ciklusa punjenja, dvostruko dulji od uobičajenog kod litijum-ionskih baterija. Iako je energetska gustoća LFP-baterija nešto manja od litij-ionskih, njezin neto kapacitet od 38,7 kWh dovoljan je za ukupan doseg gradske vožnje od 268 km prema WLTP-normi. Model koristi poseban PTC-grijač koji pomaže bržem zagrijavanju, odnosno posljedično manjem trošenju baterije zimi ili pri niskim temperaturama. Punjenje baterije brzo je i jednostavno uz pomoć jednofaznog on-board AC-punjača (izmjenična struja) snage 6,6 kW što podrazumijeva da je nakon noćnog punjenja povoljnijom tarifom EC35 ujutro pun i spreman za rad. Ako radni zadaci zahtijevaju veću dnevnu kilometražu, odnosno nadopunjavanje tijekom radnog vremena, tu je i klasični CCS-priključak za brze DC-punjače (istosmjerna struja) koji za samo pola sata puni bateriju od 20 do 80 posto.

Kompaktne dimenzije s relativno malom širinom (168 cm bez retrovizora) značajno olakšavaju manevriranje u skučenim prostorima, pa je EC35 savršen izbor u uskim i skučenim gradskim ulicama. Sama vožnja je vrlo ugodna i jednostavna jer model nudi adekvatnu prostranost i podesiva sjedala uz fiksni upravljač te bogatu serijsku opremu. U serijskoj opremi se nalaze ABS i ESP, centralno daljinsko zaključavanje, električni servoupravljač, kamera za vožnju unatrag, manualni klima-uređaj, električno pokretanje prozora, parkirni senzori straga te multimedijalni sustav sa 10,25-inčnim dodirnim zaslonom i Bluetooth povezivošću s pametnim telefonima.

Tagovi: električno dostavno vozilo, CHONGQING SOKON MOTOR COMPANY, Auto Hrvatska,
PROČITAJ I OVO
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
FRANKFURT - Njemački automobilski div Volkswagen (VW) očekuje da će sljedeće dvije godine na visoko konkurentnom kineskom tržištu automobila biti teške.
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
BOLJE OD OČEKIVANJA
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
PEKING — Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi prodaje svoje nove električno vozilo bolje od očekivanog, što ga dovodi bliže rentabilnosti unatoč nižim cijenama od Tesle Model 3.
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
UZLET
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
NEW YORK - Tesla je u utorak izvijestila o padu prihoda od 9% u prvom tromjesečju, najvećem padu od 2012. godine, što je iznevjerilo procjene analitičara, dok se tvrtka za električna vozila suočava s posljedicama stalnih rezova cijena.
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
RAST
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
STOCKHOLM - Švedski proizvođač automobila Volvo Cars u srijedu je izvijestio o porastu osnovne operativne dobiti u prvom tromjesečju potaknutom snažnom prodajom na malo.
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
REZOVI
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
BERLIN - Val otpuštanja u pogonima američkog proizvođača električnih automobila Tesla zahvatit će i jedinu tvornicu u Europi, u blizini Berlina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE