GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lamborghini stopirao razvoj električnih vozila

Lamborghini stopirao razvoj električnih vozila
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.11.2023 / 12:11
Autor: SEEbiz
MILANO - Unatoč tome što se već obvezao na potpuno elektrificirane modele u svojoj floti, Lamborghini će se posvetit električnim automobilima tek kada bude poznata budućnost sintetičkih goriva.

Predsjednik i izvršni direktor Lamborghinija Stephan Winkelmann rekao je za britanski Autocar da si njegova tvrtka “može priuštiti da ostavi otvorene opcije još nekoliko godina”.

“Sportski automobili na sintetičko gorivo bili bi lakši korak za nas, ali moramo pričekati i vidjeti što će zakonodavci odlučiti o njima i možemo li postići globalni dogovor o njihovoj održivosti”, rekao je Winkelmann.

“Mi smo globalna tvrtka, tako da nije dobro ako su dopušteni samo u jednom području. Moraju biti stvarni i letjeti posvuda… Plan je da naši svakodnevni automobili (SUV Urus i novi Lanzador GT) budu oboje potpuno električni do kraja desetljeća. Za super sportske automobile, bit ćemo hibridizirani. I tako, s obzirom da je tipičan razvojni ciklus za novi sportski automobil je četiri godine, imamo još malo vremena za promatranje i čekanje dok slika ne postane jasnija”, naveo je.

“Sigurno vidimo jasan trend naših mlađih kupaca prema održivosti. Ukupni otisak naše marke u smislu emisija po volumenu naših automobila je zanemariv; ali naš je osjećaj društvene odgovornosti za brend puno veći i to moramo poštovati”, nastavio je Winkelmann.

Winkelmann kaže da ga ne plaši ideja da Lamborghini postane potpuno električan, čak ni na svojim najjačim modelima. “Kad pogledam unatrag pet do šest godina, kada smo donijeli odluku o hibridnom pogonu, bila je to teška odluka. Nitko nije mislio da će to biti prihvaćeno. Dakle, o javnom mnijenju morate razmišljati kao o filmu, a ne kao o snimci”, dodao je.

“Jasno je da će doći trenutak u kojem sportski električni automobili biti još emotivniji od automobila s konvencionalnim motorima. Izlazna snaga je već tako nevjerojatna. Ono što moramo dokazati nisu performanse, već dinamika upravljanja i uzbuđenje”, rekao je.

“Moja sumnja u sintetička goriva odnosi se samo na skalabilnost. Do 2035. i dalje će na cestama biti milijarde automobila s motorima s unutarnjim izgaranjem, a ako želimo napraviti najveću razliku u globalnim emisijama, najbolji način da to učinimo, u teoriji, je e-gorivo. Ali nisam uvjeren da je to izvedivo je trenutno cijela industrija ulaže u tehnologiju baterija” zaključio je.

Tagovi: Lamborghini, električna vozila
PROČITAJ I OVO
I Finci se pridružili skandinavskom ratu protiv Tesle
UDAR
I Finci se pridružili skandinavskom ratu protiv Tesle
HELSINKI - Nekoliko tjedana nakon što su svoja radna mjesta napustili mehaničari koji su radili za Teslu u Švedskoj - štrajku su se u znak solidarnosti pridružili i drugi sindikati diljem Skandinavije.
Norveški mirovinski fond: Tesla mora poštovati radnička prava
JASNA PORUKA
Norveški mirovinski fond: Tesla mora poštovati radnička prava
ZAGREB . Američki proizvođač automobila Tesla mora poštovati radnička prava, uključujući kolektivno pregovaranje, objavio je norveški mirovinski fond koji drži Tesline dionice nakon vala radničkog nezadovoljstva u Švedskoj,
Amsterdam u većini ulica uvodi ograničenje brzine na 30 km/h
POTEZI
Amsterdam u većini ulica uvodi ograničenje brzine na 30 km/h
AMSTERDAM - Amsterdam je prvi grad u Nizozemskoj koji uvodi ograničenje brzine do 30 kilometara na sat na većini svojih ulica kako bi grad bio sigurniji i manje bučan, a mjera stupa na snagu.
Danski mirovinski fond prodaje dionice Tesle zbog spora sa sindikatima u Švedskoj
PRODAJA
Danski mirovinski fond prodaje dionice Tesle zbog spora sa sindikatima u Švedskoj
KOPENHAGEN - Danski mirovinski fond PensionDanmark odlučio je prodati vlasničke udjele u Tesli zbog sukoba američkog proizvođača električnih automobila sa sindikatima u Švedskoj.
Danci se pridružili Šveđanima u pobuni protiv Tesle i Muska
POBUNA
Danci se pridružili Šveđanima u pobuni protiv Tesle i Muska
KOPENHAGEN - Tesla se suočava s rastućim buntom u Skandinaviji nakon što su se danski lučki radnici pridružili štrajku sućuti sa švedskim mehaničarima, vršeći pritisak na diva za električna vozila da zaposlenicima odobri prava na kolektivno pregovaranje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE