GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lokalne vlasti u Šangaju pomažu Tesli

  Lokalne vlasti u Šangaju pomažu Tesli
POMOĆ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.02.2020 / 08:36
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ŠANGAJ - Američka tvornica proizvođača električnih automobila Tesla  u kineskom financijskom središtu Šangaju nastavit će proizvodnju 10. veljače uz pomoć lokalnih vlasti kako bi se lakše nosila s raširenom epidemijom koronavirusa, izjavio je u subotu šangajski vladin dužnosnik.

Mnoge tvornice u Kini zatvorile su se krajem siječnja za praznik kineske nove godine, koji je prvobitno trebao završiti 30. siječnja, ali koji je produljen u nastojanju da spriječi širenje koronavirusa koji je dosad ubio više od 700 ljudi.

Tesla je 30. siječnja upozorio da će doći do kašnjenja od jednog do jednog i pol tjedna u proizvodnji Modela 3 u šangajskom pogonu, kao posljedica koronavirusa.

Teslin potpredsjednik Tao Lin rekao je ovaj tjedan da će se proizvodnja ponovo pokrenuti 10. veljače.

"S obzirom na praktične poteškoće s kojima su se ključne proizvodne tvrtke, uključujući Teslu, suočile u obnavljanju proizvodnje, mi ćemo se koordinirati  kako bismo pomogli kompanijama da nastave proizvodnju što je prije moguće", rekao je glasnogovornik gradske vlade Šangaja Xu Wei.

Šangajska tvornica u vrijednosti dvije milijarde dolara Teslina je prva izvan Sjedinjenih Država, a izgrađena je uz podršku lokalnih vlasti. Počela je s proizvodnjom u listopadu, a isporuke su počele prošlog mjeseca.

Tagovi: Tesla, Šangaj, Tesla Model 3, Tao Lin, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
ODLAZE U POVIJEST
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
STOKCHOLM - Volvo Cars se oprostio od dizelskih automobila nakon što je SUV XC90 sišao s proizvodne trake u tvornici Torslanda u Švedskoj u utorak navečer kao posljednji dizelski model švedskog proizvođača.
Slovačka tehnologija letećih automobila prodana kineskoj kompaniji
PRODAJA
Slovačka tehnologija letećih automobila prodana kineskoj kompaniji
ZAGREB - Slovačku tehnologiju koja stoji iza AirCara, letećeg automobila koji je izvorno razvijen i uspješno testiran u Europi, kupila je kineska tvrtka.
Kineski BYD prošle godine s rekordnom dobiti
REKORDI
Kineski BYD prošle godine s rekordnom dobiti
PEKING - Kineski proizvođač električnih vozila BYD lani je zabilježio rekordnih 30 milijardi juana (3,8 milijardi eura) neto dobiti, što je gotovo 81 posto više nego prethodne godine.
Audi zaustavio proizvodnju još jednog poznatog modela
POTEZI
Audi zaustavio proizvodnju još jednog poznatog modela
INGOLSTADT - Audi je zaustavio proizvodnju TT-a 10. studenog prošle godine, dok je R8 trebao biti umirovljen ubrzo nakon toga. Međutim, tada se to nije dogodilo.
Razgovori o spašavanju Fiskera propali, zaustavljeno trgovanje dionicama
AGONIJA
Razgovori o spašavanju Fiskera propali, zaustavljeno trgovanje dionicama
NEW YORK - Fiskerovi pregovori s velikim proizvođačem automobila o potencijalnom dogovoru propali su, rečeno je u ponedjeljak usred rastuće neizvjesnosti za novoosnovano poduzeće koje je prošlog tjedna pauziralo proizvodnju električnih vozila.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE