GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Martin Sinković suvozač WRC zvijezde Adriena Fourmauxa

Martin Sinković suvozač WRC zvijezde Adriena Fourmauxa
NOVI IZAZOV
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.04.2021 / 16:41
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Samo nekoliko dana nakon osvojene pete titule veslačkog prvaka Europe, pred Martinom Sinkovićem novi je izazov, vožnja u WRC automobilu pokraj jednog od najvećih reli talenata današnjice.

Zlatni olimpijac i šesterostruki veslački prvak svijeta, Martin Sinković u talijanskom je Vareseu s bratom Valentom prošlog vikenda osvojio zlato na Europskom prvenstvu.

Sad ga čeka novo uzbuđenje. Naime, legendarni hrvatski veslač imat će priliku provozati se u WRC verziji Ford Fieste i okušati u ulozi suvozača juniorskom prvaku svijeta, Francuzu Adrienu Fourmauxu.

"Puno ljudi nam je reklo da smo na Europskom prvenstvu veslali kao da imamo motor u čamcu, a ja ću sada napokon iskusiti kako izgleda sport koji stvarno pokreću motori," kaže mlađi brat Sinković koji je s oduševljenjem prihvatio ovaj izazov.

Uloga suvozača izuzetno je bitna, jer on je taj koji vozača uz pomoć svojih bilješki vodi kroz zahtjevne brzinske ispite, s prosječno više od 300 različitih zavoja.

"Ako uspijem izdržati vožnju u njegovom autu bez da pozelenim, volio bih da se Fourmaux okuša sa mnom u čamcu," poslao je Sinković izazov 25-godišnjem automobilistu za kojeg se vjeruje da bi u budućnosti mogao nastaviti francusku dominaciju u WRC-u, u kojem već gotovo dva desetljeća dominiraju Sebastien Loeb i Sebastien Ogier.

Za Fourmauxa će zajednička vožnja s Martinom Sinkovićem biti odlično zagrijavanje za ono što slijedi od 22. do 25. travnja, kad se u Hrvatskoj po prvi put vozi Svjetsko reli prvenstvo.

Najbolji relijaši svijeta odmjerit će snage na 20 atraktivnih brzinaca, sa startom i ciljem u Zagrebu, a upravo Fourmauxu će naša zemlja ostati u posebno lijepom sjećanju, jer će sa svojom momčadi M-Sport Ford po prvi put imati prilike natjecati se u najjačoj kategoriji WRC-a.

Tagovi: Martin Sinković, Adrien Fourmaux, Sebastien Loeb, Sebastien Ogier
PROČITAJ I OVO
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
PODRŠKA
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
BERLIN - Njemački kancelar Olaf Scholz podržao je proširenje tvornice Tesla u blizini Berlina. U Greenheideu je jedina europska tvornica američkog proizvođača električnih automobila.
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
KARIJERE
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
BEOGRAD - Darko Lukić će od 1. jula ove godine biti novi izvršni direktor Nelt grupe, saopštila je danas ta kompanija.
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
AFERE
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
BERLIN - Proizvođač automobila Mercedes-Benz svjesno je ugrađivao softver koji dovodi u zabludu u dizelska vozila, zaključio je danas njemački sud, otvarajući vrata vlasnicima vozila da tuže za naknadu štete.
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
RAT CIJENAMA
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
PEKING - Kineska tvrtka za pametne telefone Xiaomi priopćila je u četvrtak da će prodavati svoj prvi automobil za puno manje od Teslinog Modela 3, dok se ratovi cijena zahuktavaju na kineskom žestoko konkurentnom tržištu električnih automobila.
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
ODLAZE U POVIJEST
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
STOKCHOLM - Volvo Cars se oprostio od dizelskih automobila nakon što je SUV XC90 sišao s proizvodne trake u tvornici Torslanda u Švedskoj u utorak navečer kao posljednji dizelski model švedskog proizvođača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE