GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Maserati testira električni pogon, ali i zvuk

Maserati testira električni pogon, ali i zvuk
TESTIRANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.01.2020 / 09:50
Autor: SEEbiz / autonet
MILANO - Talijanski proizvođač luksuznih automobila Maserati je objavio da kreće s testiranjem prvog 100% električnog pogonskog sustava za nova vozila, kao i karakterističnog novog zvuka koji će iza njih ostajati

U okviru programa primjene svojih planova za elektrifikaciju proizvodnog programa, tvrtka Maserati započela je s fazom testiranja svojih potpuno novih električnih pogonskih sustava kojima će u budućnosti biti opremljeni modeli ove marke, priopćili su iz legendarnog talijanskog proizvođača luksuznih vozila.

Izrađena su, kažu, eksperimentalna vozila opremljena novim 100% električnim i inovativnim pogonskim sustavom sa 100% Maserati tehnologijom. Sve to događa se u novom centru inovacija "Innovation Lab" u Modeni, piše Autonet.

Novi potpuno električni modeli automobila imat će prepoznatljiv zvuk, koji je već jedinstvena odlika svih automobila Maserati opremljenih klasičnim motorima s unutarnjim izgaranjem. Kupci će tako moći uživati u vozilima na 100% električni pogon koja pružaju užitak pri vožnji, udobnost, snažne performanse, ali također imaju i jedinstven i prepoznatljiv zvuk.

Putem cestovnih ispitivanja i testiranja na trkaćim stazama prikupit će se važni podaci za razvoj i daljnje usavršavanje novih električnih pogonskih sustava koji će se rabiti na budućim modelima iz proizvodnog programa Maserati.

Kad je riječ o modelima koje će Talijani prve elektrificirati, tu nema mnogo iznenađenja: novi Maserati GranTurismo i GranCabrio bit će prvi automobili marke sa 100% električnim pogonom, a izrađivat će se u tvornici u Torinu. Svjetlo dana bi trebali ugledati 2021. godine.

Tagovi: Maserati, električni automobili
PROČITAJ I OVO
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
KARIJERE
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
BEOGRAD - Darko Lukić će od 1. jula ove godine biti novi izvršni direktor Nelt grupe, saopštila je danas ta kompanija.
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
AFERE
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
BERLIN - Proizvođač automobila Mercedes-Benz svjesno je ugrađivao softver koji dovodi u zabludu u dizelska vozila, zaključio je danas njemački sud, otvarajući vrata vlasnicima vozila da tuže za naknadu štete.
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
RAT CIJENAMA
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
PEKING - Kineska tvrtka za pametne telefone Xiaomi priopćila je u četvrtak da će prodavati svoj prvi automobil za puno manje od Teslinog Modela 3, dok se ratovi cijena zahuktavaju na kineskom žestoko konkurentnom tržištu električnih automobila.
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
ODLAZE U POVIJEST
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
STOKCHOLM - Volvo Cars se oprostio od dizelskih automobila nakon što je SUV XC90 sišao s proizvodne trake u tvornici Torslanda u Švedskoj u utorak navečer kao posljednji dizelski model švedskog proizvođača.
Slovačka tehnologija letećih automobila prodana kineskoj kompaniji
PRODAJA
Slovačka tehnologija letećih automobila prodana kineskoj kompaniji
ZAGREB - Slovačku tehnologiju koja stoji iza AirCara, letećeg automobila koji je izvorno razvijen i uspješno testiran u Europi, kupila je kineska tvrtka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE