GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mazda se okreće hibridima i električnim automobilima danas

Mazda se okreće hibridima i električnim automobilima danas
ZAOKRET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.06.2021 / 08:55
Autor: SEEbiz/Bug
TOKIO - Mazda je objavila svoju novu kompanijsku politiku prema kojoj će postati "zelenija" i održiva marka vozila, a do 2050. godine trebala bi postati potpuno ugljično neutralna.

U skladu s općim trendom elektrifikacije i ekoloških nastojanja u proizvodnji vozila, i Mazda se priključila rastućem popisu proizvođača koji su najavili zaokret u poslovnoj strategiji prema električnim i hibridnim vozilima te održivom razvoju. Prema inicijativi “Održivi Zoom-Zoom 2030.”, kompanija će do kraja ovog desetljeća implementirati nekoliko novih principa.

Prije svega, to će biti nastavak razvoja ekoloških SKYACTIV benzinskih motora u koje se postupno uvodi hibridna opcija, a s vremenom će biti razvijena i kompatibilna potpuno električna pogonska tehnologija. Skalabilan SKYACTIV tehnologija za električna vozila bit će uvedena do 2025. godine, a poslužit će kao osnova za veći broj novih modela raznih veličina.

Istodobno je najavljeno da će do 2025. godine Mazda na tržište pustiti pet novih hibridnih modela automobila, pet plug-in hibrida te tri 100% električna modela. Do kraja desetljeća tako će baš svaka nova Mazda biti elektrificirana, a oko četvrtine prodaje trebali bi činiti potpuno električni modeli.

Još jedan cilj ove strategije jest postupno uvoditi sustave aktivne sigurnosti koji imaju za cilj potpuno eliminirati pojam prometnih nesreća iz društva. Dugoročno, Mazda također vidi autoindustriju koja se razvija u smjeru “mobilnosti kao usluge”, odnosno budućnost u kojoj će prevladavati vozila namijenjena dijeljenju prijevoza.

Do 2050. godine Mazda također planira biti potpuno ugljično neutralna kompanija. Najavili su i kako će s još četiri japanska proizvođača (Suzuku, Daihatsu, Subaru i Toyota) razviti zajednički standard za komunikaciju među vozilima – a sve zbog veće sigurnosti i manje stresa pri vožnji.

Tagovi: mazda, ugljično neutralna kompanija, električna vozila, hibridna vozila
PROČITAJ I OVO
Panasonic predstavio prototip baterije za Teslu s pet puta većim kapacitetom
BATERIJA
Panasonic predstavio prototip baterije za Teslu s pet puta većim kapacitetom
TOKIO - Japanski Panasonic u ponedjeljak je predstavio prototip baterije s pet puta većim kapacitetom od trenutnih, a direktor odjela proizvodnje baterija Kazuo Tadanobu rekao je da će to pomoći u produbljivanju poslovnih veza s američkim proizvođačem električnih automobila Teslom.
London proširuje područje naplate ulaska automobila
NAPLATA
London proširuje područje naplate ulaska automobila
LONDON - London je u ponedjeljak proširio područje naplate ulaska starijih vozila s većom emisijom štetnih plinova kako bi poboljšao kvalitetu zraka.
Tesla ugodno iznenadila brojkama
IZNENAĐENJE
Tesla ugodno iznenadila brojkama
DALLAS - Tesla je pozitivno izennadila rezultatima za treći kvartal ove godine.
Liječnici: Ne želimo glumiti policajce i oduzimati pacijentima vozačke
NEZADOVOLJSTVO
Liječnici: Ne želimo glumiti policajce i oduzimati pacijentima vozačke
ZAGREB - Liječnici obiteljske medicine ponovno su nezadovoljni Vladom – uz sve probleme oko korone, sad su još i odbijeni svi njihovi prigovori na zakon po kojem bi svojim pacijentima trebali oduzimati vozačke dozvole zbog zdravstvenog stanja.
Njemački proizvođač solarnih vozila Sono izlazi na Wall Street
IPO
Njemački proizvođač solarnih vozila Sono izlazi na Wall Street
MUENCHEN - Njemačka kompanija za proizvodnju vozila na solarni pogon Sono Motors podnijela je zahtjev za odobrenje inicijalne ponude dionica (IPO) na Wall Streetu, u nastojanju da prikupi kapital od investitora dok vlade diljem svijeta potiču tranziciju ka zelenom transportu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE