GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Međunarodna financijska korporacija uložila 20 milijuna u Bolt

Međunarodna financijska korporacija uložila 20 milijuna u Bolt
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.03.2021 / 11:26
Autor: SEEbiz
ZAGREB – U suradnji s Međunarodnom financijskom korporacijom (IFC) Bolt dodatno promiče pristup uslugama urbanog prijevoza na zahtjev na tržištima u nastajanju.

IFC-ove investicije i savjetodavne usluge u iznosu od 20 milijuna eura pomoći će Boltu proširiti ponudu prijevoznih rješenja koja stvaraju mogućnosti zarade, stimuliraju malo poduzetništvo i poboljšavaju pristup prijevozu na istočnoeuropskom i afričkom tržištu.

Financiranje IFC-a bit će usmjereno prema istočnoeuropskom tržištu, uključujući i Hrvatsku, te Africi.

Prvo afričko tržište otvoreno je 2016. u Južnoj Africi, a Bolt trenutno posluje u sedam afričkih zemalja, pružajući mogućnosti zarade za više od 400.000 vozača u 70 gradova diljem kontinenta. U Južnoj Africi Bolt provodi pilot kategoriju Samo za žene kako bi odgovorio na sigurnosne potrebe i poboljšao mobilnost žena povezivanjem vozačica i putnica.

Markus Villig, CEO i osnivač Bolta, ističe: „Veseli nas suradnja s IFC-om. Njome nastavljamo podržavati poduzetništvo, osnaživanje položaja žena u društvu i povećanje pristupa uslugama mobilnosti u Africi i istočnoj Europi. Zajedno s prošlogodišnjim ulaganjem Europske investicijske banke, ponosni smo što značajne i strateški važne institucije podržavaju naš rad i prepoznaju stratešku vrijednost koju Bolt pruža gospodarstvima zemalja s tržištima u nastajanju.“

Stephanie von Friedeburg, viša potpredsjednica za poslovanje IFC-a, dodaje: „Tehnologija može i treba otvoriti nove putove održivog razvoja i osnaživanja žena. Svojim ulaganjem u Bolt želimo doprinijeti implementaciji tehnologije u transportni sektor i smanjenju štetnog utjecaja na okoliš, stvoriti fleksibilnije mogućnosti rada za žene i osigurati sigurniji i pristupačniji pristup prijevozu na tržištima u nastajanju.“
IFC će podržati kontinuirani Boltov rad na osnaživanju mreže vozačica poboljšavajući im pristup sigurnom i pristupačnom prijevozu te stvarajući nove ekonomske mogućnosti u svim zemljama članicama, uključujući i Hrvatsku.

Tagovi: Međunarodna financijska korporacija, Bolt
PROČITAJ I OVO
BMW u prvom kvartalu poslovao bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
BMW u prvom kvartalu poslovao bolje od očekivanja
MUNCHEN - BMW grupa zabilježila je rast prodaje u svim glavnim regijama svijeta u prvom tromjesečju. To se također odražava u postignutim rezultatima.
Daimler ponovo skraćuje radno vrijeme zbog nestašice čipova
PROBLEMI
Daimler ponovo skraćuje radno vrijeme zbog nestašice čipova

STUTTGART - Njemački proizvođač automobila Daimler ponovo je odlučio skratiti radno vrijeme za tisuće radnika zbog nestašice čipova koja je teško pogodila automobilsku industriju.

Stellantis se zbog nestašice čipova vraća analognim brzinomjerima
POTEZI
Stellantis se zbog nestašice čipova vraća analognim brzinomjerima

TORINO - Proizvođač automobila Stellantis najavio je u srijedu da će na jednom modelu Peugeota zamijeniti digitalne brzinomjere analognima zbog globalne nestašice poluvodičkih čipova koja je teško pogodila automobilsku industriju.

Volkswagen ID.4 proglašen svjetskim automobilom godine
PRIZNANJA
Volkswagen ID.4 proglašen svjetskim automobilom godine
NEW YORK - Električni terenac Volkswagen ID.4 proglašen je svjetskim automobilom godine, pobijedivši ispred Honde e i Toyote Yaris.
Huawei u razvoj komponenti za inteligentna vozila investira milijardu dolara
INVESTICIJE
Huawei u razvoj komponenti za inteligentna vozila investira milijardu dolara
ZAGREB - U protekle dvije godine Huawei je uspostavio suradnju s glavnim svjetskim proizvođačima automobila, a ove će godine dolaze vozila opremljena Huaweijevom tehnologijom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE