GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mercedes EQB, jedan od bisera elektrifikacije

Mercedes EQB, jedan od bisera elektrifikacije
NOVITETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.09.2021 / 21:01
Autor: SEEbiz / jutarnji.hr
ZAGREB - Na IAA događaju u Münchenu upravo je debitirao Mercedes EQB-a u izvedbama 300 4MATIC i 350 4MATIC.

Pogon na sva četiri kotača bit će standardan kod oba modela zahvaljujući elektromotorima sprijeda i straga, a pokretat će ih litij-ionska baterija od 66,5 kWh. Ista će omogućavati električni domet od 419 kilometara prema WLTP-u kod oba modela.

Izvedba EQB 300 proizvodit će 228 KS (168 kW) i 390 Nm okretnog momenta, a riječ je o brojevima koji nadmašuju benzinskog GLB-a 250 s 224 KS (165 kW) i 350 Nm momenta. Električnog EQB-u 300 do stotke će biti potrebno 8 sekundi, na putu do elektronički ograničene maksimalne brzine od 160 km/h.

Ako vam to nije dovoljno, snažniji EQB 350 bit će sposoban za 292 KS (215 kW) i 521 Nm okretnog momenta. Za hvatanje 100 km/h potrebno mu je oko 2 sekunde manje (6,2 sekunde), a maksimalna brzina ostaje ista na 160 km/h. Iz Mercedesa javljaju kako će kasnije uslijediti i izvedba s pogonom na prednje kotače, kao i veći domet.

Kao i njegov benzinski brat GLB, EQB nudi sjedala za do sedam putnika dostupnim paketom sjedala u trećem redu. Stražnja klupa podijeljena je 50/50 za koju Mercedes navodi kako može primiti osobe do 163 centimetara visine. Kratko dno sjedala znači da će putnici u stražnjem redu patiti od ograničene potpore za bedra, ali bilo kako bilo, Mercedes dobiva zasluge za izgradnju sedmerosjeda dugog samo 4,7 metra.

Što se tiče različitosti od GLB-a, električni crossover ima jedinstvenu prednju masku s LED svjetlosnom trakom pune širine, ukombiniranu sa sjajnom crnom linijom koja je postala simbol EQ obitelji. Umjetna rešetka EQB-a razlikuje se od one na EQS-u po dvostrukim šipkama koje presijecaju veliki Mercedesov amblem, a treba spomenuti i kromirani obrub koji više liči na konvencionalni Mercedesov model s motorom s unutarnjim izgaranjem. Opcije kotača uključuju 2 20-inčna dizajna s ružičasto-zlatnim ili plavim naglascima.

I unutrašnjost dobiva detalje u tim nijansama – blijedo ružičasta ili električno plava boja pojavljuje se u otvorima za ventilaciju i duž armaturne ploče. Tu je i 10,3-inčna digitalna instrument tabla i infotainment zaslon s opcijom proširene stvarnosti, što je standard u EQ obitelji. Sustav pokreće najnoviji MBUX softver, koji bi trebao biti još 'intuitivniji' od onog u GLB-u.

Tagovi: Mercedes EQB, Mercedes
PROČITAJ I OVO
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
TESTIRANJE
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
BERLIN - Njemački proizvođač teških vozila MAN u četvrtak će početi testirati kamione bez vozača na njemačkim autocestama.
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
REZOVI
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
BERLIN - Tesla kaže da smanjuje broj privremenih radnika u svojoj jedinoj europskoj tvornici u blizini Berlina, nakon što je najavio planove za smanjenje 10% globalne radne snage.
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
PLAĆA
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
NEW YORK - Tesla je u srijedu zatražio od svojih dioničara da još jednom odobre rekordnu plaću izvršnog direktora Elona Muska od 56 milijardi dolara koja je određena 2018., ali ju je sutkinja u Delawareu odbila u siječnju.
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
SOLIDNO
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
STOCKHOLM - Švedski proizvođač kamiona, autobusa i hardvera Volvo Group u prvom je ovogodišnjem kvartalu zabilježio 14,1 milijardu švedskih kruna (120,4 milijuna eura) neto dobiti, što je 9,9 posto više nego u istom razdoblju lani.
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
AUTO TRŽIŠTE
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
ZAGREB - U Hrvatskoj je prošle godine bilo 2.554.524 registriranih cestovnih vozila što je četiri posto više u odnosu na 2022., podaci su Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE