GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mercedes predstavio novu generaciju C-klase (VIDEO)

Mercedes predstavio novu generaciju C-klase (VIDEO)
NOVITETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.02.2021 / 16:29
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakon sedam godina na tržištu Mercedes je danas pokazao potpuno novu generaciju C-klase.

Kod izgleda nema previše iznenađenja: nova C-klasa ide u korak s kućnim dizajnerskim smjernicama koje smo vidjeli na većim modelima poput redizajnirane E-klase i nove S-klase.

Straga se sad i kod C-klase odustalo od okomitih svjetala u rubovima i prešlo se na vodoravna. Zato je unutrašnjost potpuno modernizirana s velikim ekranom na središnjem dijelu kokpita kao S -klase.

Ostale promjene uključuju nove otvore ventilacije i tipke osjetljive na dodir na volanu. U motornoj ponudi nalaze se elektrificirani benzinci i dizelaši kao i plug in hibrid.

Nova C-Klasa je 65 mm duža i 10 mm šira u odnosu na prethodnu, a također izgleda niže zahvaljujući spuštenoj liniji krova. Putnici imaju više prostora za glavu, ramena i laktove.

Što se tiče praktičnosti, zapremnina prtljažnika iznosi 455 litara, odnosno 490 litara u slučaju karavana. Obaranjem stražnjih sjedišta se zapremina povećava na 1.510 litara, što također predstavlja povećanje za 30 litara u oba slučaja u odnosu na ranije.

Svi motori su elektrificirani i upareni sa devetostupanjskim automatskim mjenjačem. U ponudi su modeli C200 i C200 4Matic sa 1,5-litarskim motorom koji razvija 201 KS i 300 Nm obrtnog momenta, Model s pogonom na sva četiri kotača od 0 do 100 km/h ubrzava za 7,1 sekundu neovisno o karoserijskoj izvedbi, dok model sa stražnjim pogonom to čini za 7,3 sekunde u slučaju sedana, odnosno 7,5 sekundi u slučaju karavana.

Maksimalna brzina C200 sedana s 4Matic pogonom iznosi 241 km/h, sedan sa stražnjim pogonom dostiže 246 km/h, a karavan sa stražnjim pogonom 240 km/h.

U ponudi motora će biti i C200d (161 KS, 380 Nm), C220d 4Matic (197 KS, 440 Nm i C300d (261 KS, 550 Nm)s 2,0-litarskim dizelskim motorom opremljenim blagom hibridnom tehnologijom. Najsnažnija verzija ubrzava od 0 do 100 km/h za 5,7 sekundi i dostiže maksimalnu ograničenu brzinu od 250 km/h.

C300e će biti plug-in hibrid sa 2,0-litarskim benzinskim motorom i električnim motorom, a ukupna snaga iznosi 308 KS i 550 Nm obrtnog momenta. Ovaj model ima 25,4kWh bateriju koja omogućava domet od 100 km korištenjem samo električnog pogona.

Plug-in hibrid je jedini član porodice sa zračnim ovjesom, a ima i nešto veću zapremninu prtljažnika.

Mercedes opciono nudi i sistem upravljanja stražnjim točkovima koji čini C-Klasu okretnijom pri brzinama do 37 km/h.

C-Klasa je naslijedila MBUX sistem od S-Klase, ali i sistem Digital Lightning. Ova opcija projektira upute i simbole upozorenja na cestu ispred automobila, nudi bolju osvjetljenost podjelom svjetlosnog snopa pomoću čak 1,3 milijuna mikro ogledala.

Narudžbe u Evropi Mercedes prima od kraja ožujka.

U narednom periodu se očekuje robusnija C-Klasa All-Terrain, kao i snažniji modeli AMG C43 i C63 sa hibridiziranim četverocilindričnim motorima.


Tagovi: Mercedes C-klasa, Mercedes
PROČITAJ I OVO
Dionice Tesle potonule nakon informacije da će otpustiti više od 10% globalne radne snage
POTONUĆE
Dionice Tesle potonule nakon informacije da će otpustiti više od 10% globalne radne snage
SAN FRANCISCO - Dionice Tesla pale su za više od 1% u pretprodaji u ponedjeljak zbog medijskih izvješća da će proizvođač automobila otpustiti više od 10% svoje globalne radne snage.
Njemački proizvođači automobila protive se kaznenim carinama na kineske e-automobile
PROTIVLJENJE
Njemački proizvođači automobila protive se kaznenim carinama na kineske e-automobile
BERLIN - Njemački proizvođači automobila protive se mogućim europskim kaznenim carinama na uvoz električnih automobila iz Kine.
German carmakers oppose punitive tariffs on Chinese e-cars
OPPOSITION
German carmakers oppose punitive tariffs on Chinese e-cars
BERLIN - German car manufacturers are against the possible European punitive tariffs on the import of electric cars from China.
Mercedes-Benz povukao 341.000 vozila zbog opasnosti od požara
POVLAČENJE
Mercedes-Benz povukao 341.000 vozila zbog opasnosti od požara
LJUBLJANA - Njemački proizvođač automobila i kamiona Mercedes-Benz opozvao je 341.000 vozila modela GLE i GLS, proizvedenih od 2017. do 2023. godine, zbog opasnosti od požara. Opoziv se odnosi i na 109 njihovih vozila u Sloveniji.
Stellantis na meti kritika talijanske vlade
KRITIKE
Stellantis na meti kritika talijanske vlade
MILANO - Stellantis je odlukom o proizvodnji prvog potpuno električnog Alfa Romea u inozemstvu prekršio talijanske zakone, ustvrdio je ministar industrije Adolfo Urso.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE