" />

"> Mercedes priprema novitet za 2022. godinu | SEEbiz.eu

Mercedes priprema novitet za 2022. godinu

Mercedes priprema novitet za 2022. godinu
NOVITETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.07.2021 / 14:04
Autor: SEEbiz/Nova.rs

STUTTGART - Opisana kao "simbol ambicije za stvaranjem najučinkovitijeg automobila", nova studija dizajna njemačke tvrtke nudi uvid u budućnost električnih vozila Mercedes. Sada prvi put možemo vidjeti kako će izgledati električni model koji njemačka tvrtka opisuje kao "najučinkovitiji ikad".

Ovih se dana u Stuttgartu puno događa, jer je Mercedes-Benz, osim što je otkrio svoju strategiju elektrifikacije, najavio i da će sljedeće godine predstaviti koncept Vision EQXX, što će biti istinski pokazatelj trenutnih mogućnosti tvrtke.

Uz najavnu fotografiju novog koncepta, Mercedes je najavio da ciljaju domet s jednim punjenjem baterije od oko 1.030 kilometara u stvarnim uvjetima. Također, prema prvim procjenama, Vision EQXX moći će preći 10 kilometara po kilovat satu potrošene energije, što ga čini najučinkovitijim električnim automobilom ikad.
Taj se koncept spominjao i prošle godine, kada je najavljeno da će s jednim punjenjem baterije moći prijeći cestu od Pekinga do Šangaja (oko 1200 km).

Prema Autocaru, Mercedes je želio naglasiti da taj raspon nije postignut samo korištenjem većeg paketa baterija, već da su inženjeri zaduženi za razvoj ovog koncepta surađivali s kolegama iz Mercedes-AMG Petronas tima Formule 1. To u osnovi znači da je mnogo pažnje posvećeno aerodinamiki, ali i da će performanse Vision EQXX biti impresivne.

Osim detalja o Visionu EQXX, Mercedes je prije nekoliko dana najavio svoju strategiju elektrifikacije, a poznato je da će širom svijeta izgraditi čak osam tvornica baterija, od kojih će četiri biti u Europi. Ubrzana elektrifikacija također znači da se SUS motori bliže kraju, a Mercedes će smanjiti ulaganja u konvencionalne jedinice za 80% do 2026. u odnosu na 2019. godinu.

Tagovi: mercedes, Vision EQXX, autocar, električni automobil, baterije
PROČITAJ I OVO
Radnici Fiata u Kragujevcu ponovo na odmoru
ODMOR
Radnici Fiata u Kragujevcu ponovo na odmoru
KRAGUJEVAC - Zaposleni u kragujevačkoj fabrici Fiat Chrysler automobili Srbija ponovo su upućeni na plaćeno odsustvo, do ponedeljka, 4.oktobra.
Mercedes preuzima udio u proizvođaču baterija
ŠIRENJE
Mercedes preuzima udio u proizvođaču baterija
BERLIN - Mercedes-Benz objavio je u petak da će preuzeti trećinu udjela u proizvođaču baterijskih ćelija Automotive Cells Company (ACC), zajedničkom poduhvatu čiji su osnivači francuske tvrtke Stellantis i TotalEnergies.
Češka predlaže reviziju europskog plana smanjena štetnih emisija iz automobila
EMISIJE
Češka predlaže reviziju europskog plana smanjena štetnih emisija iz automobila
ZAGREB - Češke vlasti obratile su se Europskoj komisiji s prijedlogom revizije plana za smanjenje emisije ispušnih plinova u Europskoj uniji, iz motora automobila koji rade na tradicionalna goriva.
Automobili koji se prodaju u Sloveniji morat će progovoriti slovenski
REGULATIVA
Automobili koji se prodaju u Sloveniji morat će progovoriti slovenski
LJUBLJANA - Korisnička sučelja u elektroničkim uređajima u automobilima morat će biti prilagođena za slovensko tržište, a korisničke upute na svim vozilima na slovenskom jeziku, što uvoznici automobila moraju provesti u roku od šest mjeseci.
Hrvatska: Solidan broj punjača, ali malo električnih automobila
STATISTIKA
Hrvatska: Solidan broj punjača, ali malo električnih automobila
ZAGREB - Najnoviji podaci Europskog udruženja proizvođača automobila (ACEA) pokazuje kako se Hrvatska smjestila otprilike na sredinu europske ljestvice kad je riječ o količini punionica za električna vozila, a kad je riječ o udjelu električnih vozila na cestama, tu smo pri dnu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE