GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mercedes razvija novi električni crossover EQB

Mercedes razvija novi električni crossover EQB
NOVITETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.05.2020 / 18:07
Autor: SEEbiz / Klix.ba
STUTTGART - Mercedes je u završnoj fazi razvoja potpuno novog električnog crossovera EQB.

Kako javlja Auto Express, EQB će dijeliti platformu s modelom GLB, a u prodaji se očekuje 2021. godine nakon modela Mercedes EQA. Ovim modelom će Mercedesova ponuda električnih modela biti povećana na četiri.

Spomenuti magazin je objavio i rendere koji nagovještavaju izgled električnog crossovera EQB, a vidljivo je da je posudio neke karakteristike modela EQA i EQC poput tankih prednjih svjetala, redizajnirane prednje rešetke i aerodinamičnog prednjeg branika.

"Vjerujemo da svaki Mercedes mora imati lice. Ovo je nešto što uvodimo s modelom EQC i što će imati drugi modeli. Postojat će različite varijacije izgleda naprijed i nazad u EQ obitelji, ali će dijeliti sličan dizajnerski jezik", rekao je direktor dizajna eksterijera Robert Lesnik.

Novi EQB će dijeliti platformu s modelom GLB koji ima konvencionalni pogon. Bit će baziran na modificiranoj verziji Mercedesove postojeće MFA2 platforme koju koriste i najnovija A-Klasa, B-Klasa i CLA. Očekuje se i sličan električni pogon kao i u slučaju novog EQA modela s motorom na obje osovine i baterijom postavljenom na "kičmu" automobila.

Standarni GLB je dostupan sa sedam sjedišta s tim da se dva dodatna sklopiva sjedišta nalaze ispod dna prtljažnika. Teško je vjerovati da će EQB biti ponuđen u ovoj konfiguraciji jer je potreban dodatni prostor za električne motore i bateriju.

Precizni detalji o električnom crossoveru zasad nisu poznati, ali bi prema specifikacijama modela EQA trebao razvijati oko 270 KS i 500 Nm obrtnog momenta. Također, očekuje se domet oko 480 kilometara.

Lesnik je najavio da će za dvije godine Mercedes imati čak deset električnih modela, a kompanija je dosad potvrdila pet. Među njima će biti nekoliko sedana.

Nadolazeća EQS limuzina je najavljena konceptom prošle godine na Sajmu u Frankfurtu, a u prodaji se očekuje 2022. godine kao rival Teslinom Modelu S.

Tagovi: Mercedes EQB, električni automobili, Mercedes, Tesla Model S,
PROČITAJ I OVO
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
TESTIRANJE
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
BERLIN - Njemački proizvođač teških vozila MAN u četvrtak će početi testirati kamione bez vozača na njemačkim autocestama.
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
REZOVI
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
BERLIN - Tesla kaže da smanjuje broj privremenih radnika u svojoj jedinoj europskoj tvornici u blizini Berlina, nakon što je najavio planove za smanjenje 10% globalne radne snage.
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
PLAĆA
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
NEW YORK - Tesla je u srijedu zatražio od svojih dioničara da još jednom odobre rekordnu plaću izvršnog direktora Elona Muska od 56 milijardi dolara koja je određena 2018., ali ju je sutkinja u Delawareu odbila u siječnju.
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
SOLIDNO
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
STOCKHOLM - Švedski proizvođač kamiona, autobusa i hardvera Volvo Group u prvom je ovogodišnjem kvartalu zabilježio 14,1 milijardu švedskih kruna (120,4 milijuna eura) neto dobiti, što je 9,9 posto više nego u istom razdoblju lani.
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
AUTO TRŽIŠTE
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
ZAGREB - U Hrvatskoj je prošle godine bilo 2.554.524 registriranih cestovnih vozila što je četiri posto više u odnosu na 2022., podaci su Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE