GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mercedes se okreće kineskom tržištu

Mercedes se okreće kineskom tržištu
STRATEŠKI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.10.2020 / 17:04
Autor: SEEbiz / Tanjug
STUTTGART - Izvršni direktor Mercedesa, Ola Källenius, potvrdio je da će Kina i u narednom desetljeću biti najveće tržište za njihova luksuzna vozila, i najavio da kompanija planira  revidirati listu svojih proizvodnih postrojenja u drugim dijelovima svijeta.

Njemački div mora se „uskladiti s globalnom potražnjom u vrijeme rastućih globalnih ekonomskih tenzija“, rečeno je iz vrha ovog proizvođača.

Nakon vrlo uspješnog desetljećae za njemačkog diva, izvržni direktor Mercedesa je intervju u frankfurtskom udruženju novinara ICFW ukazao da se kompanija mora prilagoditi sve napetijim ekonomskim odnosima na relacijia SAD – Kina – EU.

– Situacija je postala značajno teža, pregovori su sve teži, ekonomski konflikti sve češći. Mi moramo preispitati naše poslovanje i proizvodnju prilagoditi situaciji. Naše analize ukazuju da će Kina i u narednih deset godina imati najveći ekonomski rast na svijetu – rekao je Kelenius i izrazio nadu da će EU i Velika Britanija uspeti da se dogovore oko uvjeta Brexita pre isteka postavljenog roka.

“U slučaju tzv. teškog Brexita primjenjivat će se pravila Svjetske trgovinske organizacije (STO), a to znači bit će uveden tarifni sustav. U takvim okolnostima mi nećemo otvarati nove tvornice u Velikoj Britaniji jer to jednostavno neće biti isplativo. Morat ćemo svi naučiti živjeti po pravilima STO”, upozorio je izvršni direktor Mercedesa.

Tagovi: Mercedes, kinesko tržište, Brexit, Ola Källenius, Velika Britanija
PROČITAJ I OVO
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
TESTIRANJE
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
BERLIN - Njemački proizvođač teških vozila MAN u četvrtak će početi testirati kamione bez vozača na njemačkim autocestama.
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
REZOVI
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
BERLIN - Tesla kaže da smanjuje broj privremenih radnika u svojoj jedinoj europskoj tvornici u blizini Berlina, nakon što je najavio planove za smanjenje 10% globalne radne snage.
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
PLAĆA
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
NEW YORK - Tesla je u srijedu zatražio od svojih dioničara da još jednom odobre rekordnu plaću izvršnog direktora Elona Muska od 56 milijardi dolara koja je određena 2018., ali ju je sutkinja u Delawareu odbila u siječnju.
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
SOLIDNO
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
STOCKHOLM - Švedski proizvođač kamiona, autobusa i hardvera Volvo Group u prvom je ovogodišnjem kvartalu zabilježio 14,1 milijardu švedskih kruna (120,4 milijuna eura) neto dobiti, što je 9,9 posto više nego u istom razdoblju lani.
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
AUTO TRŽIŠTE
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
ZAGREB - U Hrvatskoj je prošle godine bilo 2.554.524 registriranih cestovnih vozila što je četiri posto više u odnosu na 2022., podaci su Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE