GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Musk oslobođen optužbi za prijevaru investitora

Musk oslobođen optužbi za prijevaru investitora
EPILOG
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.02.2023 / 09:11
Autor: SEEbiz
SAN FRANCISCO - Porota u San Franciscu utvrdila je u petak da Elon Musk nije prevario ulagače svojim tweetovima iz 2018. o privatizaciji proizvođača električnih automobila Tesla uz pomoć saudijskih ulagača. Posao nije realiziran, a investitori su tužili Muska za prijevaru.

Porota je odluku donijela nakon manje od dva sata vijećanja nakon trotjednog suđenja u kojem je Musk ispitivan ukupno osam sati. 51-godišnji Musk nije nazočio inače kratkom čitanju presude, ali se na nju oglasio na Twitteru čiji je vlasnik od prošle godine. “Hvala Bogu da je mudrost naroda prevladala”, tvitao je.

Odvjetnik oštećenih investitora, Nicholas Porritt, izrazio je razočaranje presudom nakon što je u završnoj riječi zatražio od porote da Musku izrekne opomenu, jer bi u protivnom nastavak sličnog bezobzirnog ponašanja doveo do anarhije.

Porotnici su Muskova uvjeravanja da vjeruje da je novac iz Saudijskog fonda za javna ulaganja zajamčeno vjerodostojnim. Također su postavili pitanje je li Muskovo tweetanje jedini razlog fluktuacije Teslinih dionica tijekom 10-dnevnog razdoblja u kolovozu 2018. obuhvaćenog slučajem.

Investitori Tesle optužili su Muska da ih je doveo u zabludu tweetom 7. kolovoza 2018., u kojem je tvrdio da je osigurao financiranje za privatizaciju Tesle, iako se pokazalo da se radi o poslu koji bi koštao između 20 i 70 milijardi dolara. nije dobio novac.

Žiri je morao odlučiti je li Musk koristio svoje tweetove nepromišljeno i na način koji je oštetio dioničare Tesle. Ako bude proglašen krivim, Musk će možda morati platiti milijarde dolara odštete.

Muskov odvjetnik Alex Spiro priznao je da su tweetovi iz 2018. tehnički netočni. "Ali samo zato što je tweet loš ne znači da je prijevara", naglasio je.

Musk je na sudu objasnio kako vjeruje da su sredstva za privatizaciju, odnosno povlačenje dionica s burze, zajamčena. Svoj prvi tweet iz kolovoza 2018. branio je kao dobronamjeran. “Nisam imao loše namjere. Moja je namjera bila učiniti pravu stvar za sve dioničare”, istaknuo je.

Tagovi: Elon Musk, Tesla, Twitter
PROČITAJ I OVO
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
PODRŠKA
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
BERLIN - Njemački kancelar Olaf Scholz podržao je proširenje tvornice Tesla u blizini Berlina. U Greenheideu je jedina europska tvornica američkog proizvođača električnih automobila.
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
KARIJERE
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
BEOGRAD - Darko Lukić će od 1. jula ove godine biti novi izvršni direktor Nelt grupe, saopštila je danas ta kompanija.
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
AFERE
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
BERLIN - Proizvođač automobila Mercedes-Benz svjesno je ugrađivao softver koji dovodi u zabludu u dizelska vozila, zaključio je danas njemački sud, otvarajući vrata vlasnicima vozila da tuže za naknadu štete.
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
RAT CIJENAMA
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
PEKING - Kineska tvrtka za pametne telefone Xiaomi priopćila je u četvrtak da će prodavati svoj prvi automobil za puno manje od Teslinog Modela 3, dok se ratovi cijena zahuktavaju na kineskom žestoko konkurentnom tržištu električnih automobila.
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
ODLAZE U POVIJEST
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
STOKCHOLM - Volvo Cars se oprostio od dizelskih automobila nakon što je SUV XC90 sišao s proizvodne trake u tvornici Torslanda u Švedskoj u utorak navečer kao posljednji dizelski model švedskog proizvođača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE