GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nissan u gubitku, ali poboljšao godišnje prognoze

Nissan u gubitku, ali poboljšao godišnje prognoze
IZNENAĐENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.11.2020 / 19:11
Autor: Siniša Malus
TOKYO - Japanski proizvođač automobila Nissan ostvario je 44,4 milijarde jena (357 milijuna eura) neto gubitka u drugom tromjesečju fiskalne godine - od srpnja do rujna.

Istodobno je poboljšao svoje cjelogodišnje prognoze, jer se očekuje da će financijsku godinu koja završava u ožuju 2021. godine zaključiti s gubitkom od 615 milijardi jena, javlja francuska novinska agencija AFP.

Nissan, partner francuskog Renaulta, ostvario je gubitak od 285,6 milijardi jena (2,3 milijarde eura) u prvom poslovnom kvartalu ove godine. U drugom tromjesečju deficit je smanjen. U drugom poslovnom kvartalu prošle godine poslovao je s dobiti od 59 milijardi jena (470 milijuna eura).

Očekuje se da će godinu završiti s 7940 milijardi jena (63,8 milijardi eura) prihoda od prodaje, nakon što je u početku prognozirao 7,8 milijardi jena (62,7 milijardi eura). Očekuje se da će neto gubitak iznositi 615 milijardi jena (4,9 milijardi eura), a ne 670 milijardi jena (5,4 milijarde eura), kako je navedeno u prethodnoj prognozi.

Mjere za smanjenje fiksnih troškova, troškova zaliha i poticaja trebale bi pridonijeti boljem ishodu.

Izvršni direktor Nissana Makoto Uchida naglasio je da se program poslovne transformacije koji je koncern pokrenuo u svibnju provodi unatoč pandemiji covida-19.

"Drago mi je objaviti da je Nissan postigao napredak u posljednjih šest mjeseci", napisao je.

Međutim, rezultati svjedoče o velikom udaru koji je Nissanu zadala pandemija covida-19. Tvrtka se i prije suočavala s problemima, posebno nakon uhićenja bivšeg prvog supruga Carlosa Ghosna, koji je trenutno međunarodni bjegunac.

Tagovi: Nissan, Renault, poslovni rezultati, Makoto Uchida, Carlos Ghosn
PROČITAJ I OVO
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
TESTIRANJE
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
BERLIN - Njemački proizvođač teških vozila MAN u četvrtak će početi testirati kamione bez vozača na njemačkim autocestama.
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
REZOVI
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
BERLIN - Tesla kaže da smanjuje broj privremenih radnika u svojoj jedinoj europskoj tvornici u blizini Berlina, nakon što je najavio planove za smanjenje 10% globalne radne snage.
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
PLAĆA
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
NEW YORK - Tesla je u srijedu zatražio od svojih dioničara da još jednom odobre rekordnu plaću izvršnog direktora Elona Muska od 56 milijardi dolara koja je određena 2018., ali ju je sutkinja u Delawareu odbila u siječnju.
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
SOLIDNO
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
STOCKHOLM - Švedski proizvođač kamiona, autobusa i hardvera Volvo Group u prvom je ovogodišnjem kvartalu zabilježio 14,1 milijardu švedskih kruna (120,4 milijuna eura) neto dobiti, što je 9,9 posto više nego u istom razdoblju lani.
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
AUTO TRŽIŠTE
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
ZAGREB - U Hrvatskoj je prošle godine bilo 2.554.524 registriranih cestovnih vozila što je četiri posto više u odnosu na 2022., podaci su Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE