GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Njemačka auto industrija polako se oporavlja

Njemačka auto industrija polako se oporavlja
OPORAVAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.09.2020 / 11:29
Autor: SEEbiz
BERLIN - U njemačkoj automobilskoj industriji raspoloženje se postupno popravlja, kako među proizvođačima automobila, tako i među njihovim dobavljačima.

Iako je raspoloženje njemačke automobilske industrije, mjereno Ekonomskim institutom Ifo u Münchenu, u srpnju iznosilo -68,3 boda, u kolovozu se popravilo na -34,8 boda. Za osjećaj kada je kriza bila najgora, ona je u travnju iznosila - 87,2 boda, što je bilo čak i malo gore nego u travnju 2009., na vrhuncu prethodne financijske krize. Kao što je sada živo slikovito rekao voditelj njihovog istraživanja Klaus Wolhrabe, "jače je osvjetljavala svjetlost u mračnom podrumu."

Neki drugi pokazatelji u ovoj industriji daju inače pomalo pomiješane znakove. Buduća poslovna očekivanja neznatno su se pogoršala, pavši sa +40,9 bodova u srpnju na +37,4 boda, slično očekivanjima izvoza, i nešto nižim planovima proizvodnje. Ifo, s druge strane, govori o nešto poboljšanoj knjizi narudžbi, gdje je odgovarajući pokazatelj porastao s +25,9 u srpnju na +37,9 bodova.

Wolhrabe je komentirao da je došlo do smanjenja poreza na dodanu vrijednost, da su postavljene prethodno odgođene narudžbe, što je sve iz prethodnih zaliha. Dodao je da je situacija s zapošljavanjem i dalje izazovna i da tvrtke koje su ranije planirale otkaze nastavljaju razmišljati u tom smjeru.

Kao što je poznato, dobar dio njemačkog gospodarstva posljednjih je mjeseci pribjegao radu s nepunim radnim vremenom.

Prodaja automobila u Europi gotovo se zaustavila u travnju i svibnju zbog pandemije, a zatim se počela poboljšavati, ali na polugodišnjoj je razini, prema ACEA, u zemljama članicama EU-a i EFTA-e, i dalje bila 38 posto niža nego u prvoj polovici 2019.

Brže se prodaja oporavlja u Kini, koja je vrlo važno tržište za njemačku automobilsku industriju, gdje je polugodišnji pad bio znatno manji. Naravno, očekuje se da će godišnji prosjek biti malo manje crven sa svakim mjesecom, ali na godišnjoj razini, barem je europski deficit još uvijek oko petine.

Tagovi: njemačka auto industrija, Njemačka, njemačka ekonomija, Volkswagen, BMW, Mercedes, Audi, Daimler, Opel
PROČITAJ I OVO
Continental kupuje udjel u startupu Aeye
KUPNJA
Continental kupuje udjel u startupu Aeye
DETROIT - Njemački Continental potvrdio je kako kupuje manjinski udjel u kalifornijskom startupu Aeye Inc kako bi ojačao svoju poziciju na tržištu automatiziranih sustava vožnje.
Aston Martin širi suradnju s Mercedesom u zamjenu za udjel
PARTNERI
Aston Martin širi suradnju s Mercedesom u zamjenu za udjel
LONDON - Aston Martin u utorak je proširio ugovor s Daimler AG-om kako bi pristupio tehnologiji njemačkog proizvođača automobila, uključujući hibridne i električne pogonske sustave, u zamjenu za nove dionice.
Moderni automobili su u sve većoj mjeri meta hakera
HAKERI
Moderni automobili su u sve većoj mjeri meta hakera
ZAGREB – Stručnjaci u GlobalLogicu Hrvatska, između ostalog, razvijaju inovativna rješenja koja se koriste u domeni sigurnosti, komunikacije i optimizacije algoritama u automobilskoj industriji.
Audi preuzima kontrolu nad Bentleyem
LUKSUZ
Audi preuzima kontrolu nad Bentleyem
INGOLSTADT - Audi se posljednjih godina dokazao kao emotivnija i tehnološki zrelija strana Volkswagena, a sada će svoju moć pokušati pokazati na britanskoj aristokraciji.
Irena Trifunović: Mokka će promeniti percepciju o našem brendu
INTERVJU
Irena Trifunović: Mokka će promeniti percepciju o našem brendu
INTERVJU - "Opelov tim je osmislio i stavio na raspolaganje našim kupcima čitavu paletu integrisanih usluga: od kontakt centra za električna vozila, preko pomoći na putu 24/7, do edukacije o e – mobilnosti."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE