GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Njemačka: Snažan rast prodaje automobila

Njemačka: Snažan rast prodaje automobila
TRENDOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.06.2023 / 16:44
Autor: SEEbiz / STA
BERLIN - U Njemačkoj je u svibnju prodano gotovo 247.000 novih automobila, što je 19,2 posto više nego u svibnju prošle godine, objavio je danas Savezni ured za motorna vozila KBA, prenosi francuska novinska agencija AFP.

Analitičari upozoravaju da bi recesija u najvećem europskom gospodarstvu mogla oslabiti automobilski sektor.

Prema podacima savezne uprave za promet KBA, prošlog je mjeseca u Njemačkoj novoregistrirano 246.966 automobila, što je 19,2 posto više nego godinu dana ranije. Prije toga je u travnju zabilježen godišnji rast prodaje automobila u Njemačkoj od 12,6 posto, a u ožujku od 16,6 posto.

Prodaja potpuno električnih vozila prošlog je mjeseca porasla za 46,6 posto. S druge strane, potražnja za plug-in hibridima smanjena je za 40,5 posto.

Kako se nedostatak računalnih čipova koji je utjecao na proizvodnju vozila i dalje smanjuje, proizvođači automobila moći će povećati proizvodnju kako bi zadovoljili potražnju, procjenjuje Peter Fuss iz analitičke tvrtke EY, prenosi AFP.

Iako će se trend rasta vjerojatno nastaviti, slaba gospodarska slika u kombinaciji s visokom inflacijom mogla bi uzrokovati usporavanje, rekao je. Njemačko gospodarstvo je na prijelazu godine ušlo u recesiju.

U isto vrijeme, Fuss je naglasio da je prodaja automobila još uvijek znatno ispod razine prije pandemije.

Tagovi: prodaja automobila u njemačkoj, Audi, Mercedes, Volkswagen, BMW
PROČITAJ I OVO
Volkswagen gubi bitku na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen gubi bitku na kineskom tržištu
BERLIN - Njemački koncern Volkswagen, inače i dalje najveći strani proizvođač automobila u Kini, polako gubi bitku za ogromno kinesko tržište s tamošnjim domaćim proizvođačima. Valjda i zato što su mu Kinezi ukrali dio tehnologije.
Aston Martin udvostručio gubitak, dionice potonule
SVE GORE
Aston Martin udvostručio gubitak, dionice potonule
LONDON - Proizvođač luksuznih automobila Aston Martin u srijedu je izvijestio o znatno većim gubicima u prvom tromjesečju, budući da je kompanija zaustavila proizvodnju svojih osnovnih modela prije lansiranja nove serije vozila kasnije ove godine.
Mercedes-Benz ispod očekivanja na početku godine
ISPOD OČEKIVANJA
Mercedes-Benz ispod očekivanja na početku godine
STUTTGART - Njemački proizvođač automobila Mercedes-Benz u prvom je kvartalu ostvario 35,9 milijardi eura prihoda, što je 4,4 posto manje nego u istom razdoblju lani.
Prihodi Stellantisa u prvom kvartalu pali 12% zbog tranzicije portfelja
PAD
Prihodi Stellantisa u prvom kvartalu pali 12% zbog tranzicije portfelja
MILANO - Stellantis je u utorak priopćio da su njegovi prihodi pali 12% u prvom tromjesečju godine zbog nižih količina, nepovoljnog asortimana proizvoda i dinamike tečaja, djelomično uravnotežene "čvrstom" cjenovnom moći.
Tesla svladala ključnu prepreku za uvođenje napredne tehnologije za pomoć vozaču u Kini
BLIZU USPJEHA
Tesla svladala ključnu prepreku za uvođenje napredne tehnologije za pomoć vozaču u Kini
NEW YORK - Dionice Tesle snažno su porasle u ponedjeljak, u ritmu svog najboljeg dana od ožujka 2021., nakon što je proizvođač električnih automobila prošao značajnu prekretnicu za uvođenje svoje napredne tehnologije za pomoć vozaču u Kini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE