GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Peticija protiv ograničenja brzine od 30 km/h u Bruxellesu

Peticija protiv ograničenja brzine od 30 km/h u Bruxellesu
REGULATIVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.01.2021 / 08:44
Autor: SEEbiz / H
BRUXELLES - Preko 50 tisuća ljudi potpisalo je peticiju protiv ograničenja brzine od 30 kilometara na sat u Bruxellesu, koje je na snazi od 1. siječnja.

Od početka ove godine na području regije glavnog grada Bruxellesa na snazi je ograničenje brzine od 30 kilometara na sat, kao opće pravilo, a na nekim važnijim prometnicama dopuštena je iznimka od 50 km/h ili vrlo rijetko 70 km/h.

Općim ograničenjem od 30 km/h sada je pokriveno 85 posto ulica, a ranije je to pravilo vrijedilo za 60 posto gradskih prometnica.

No, s takvim ograničenjima nisu svi zadovoljni.

Pokrenuta je peticija pod nazivom "Protiv zone 30 u cijelom Bruxellesu i ograničenja na 100 km/h na našim auto-cestama", koju je dosad potpisalo preko 50 tisuća ljudi, a taj broj će vjerojatno nastaviti rasti.

Ograničenje brzine sa sadašnjih 120 km/h na 100 km/h nije uvedeno, iako se pojavljuju takve ideje.

Predviđene su vrlo visoke kazne za prekoračenje dopuštene brzine. One koji u zoni 30 prekorače brzinu za 1 do 10 km/h očekuje kazna od 53 eura.

Vozači koji u toj zoni voze preko 40 km/h na sat plaćat će dodatnih 11 eura za svaki kilometar preko 40 na sat. One koji dopuštenu brzinu prekorače za 30 km/h ili više, to jest koji voze preko 60 km/h očekuje sudski poziv.

Organizatori peticije ističu da je riječ o "potpuno suludom projektu, koji će paralizirati grad, već paraliziran brojnim radovima, i u kojem javni prijevoz nije učinkovit".

Vlasti u Bruxellesu uvele su dodatna ograničenja kako bi poboljšali kvalitetu zraka, smanjili buku i broj nesreća.

Vlasti se pozivaju na primjere nekoliko gradova koji su uveli takva ograničenja, poput Grenoblea, Osla i Bilbaoa u kojima je smanjen broj smrtnih slučajeva i broj ozlijeđenih na gradskim prometnicama.

U Helsinkiju je broj poginulih i teže ozlijeđenih pao za dvije trećine nakon uvođenja ograničenje od 30 km/h.

Tagovi: ograničenje brzine u Bruxellesu
PROČITAJ I OVO
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
TESTIRANJE
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
BERLIN - Njemački proizvođač teških vozila MAN u četvrtak će početi testirati kamione bez vozača na njemačkim autocestama.
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
REZOVI
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
BERLIN - Tesla kaže da smanjuje broj privremenih radnika u svojoj jedinoj europskoj tvornici u blizini Berlina, nakon što je najavio planove za smanjenje 10% globalne radne snage.
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
PLAĆA
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
NEW YORK - Tesla je u srijedu zatražio od svojih dioničara da još jednom odobre rekordnu plaću izvršnog direktora Elona Muska od 56 milijardi dolara koja je određena 2018., ali ju je sutkinja u Delawareu odbila u siječnju.
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
SOLIDNO
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
STOCKHOLM - Švedski proizvođač kamiona, autobusa i hardvera Volvo Group u prvom je ovogodišnjem kvartalu zabilježio 14,1 milijardu švedskih kruna (120,4 milijuna eura) neto dobiti, što je 9,9 posto više nego u istom razdoblju lani.
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
AUTO TRŽIŠTE
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
ZAGREB - U Hrvatskoj je prošle godine bilo 2.554.524 registriranih cestovnih vozila što je četiri posto više u odnosu na 2022., podaci su Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE