GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Polovni automobili u Srbiji poskupljuju i do 50 odsto

Polovni automobili u Srbiji poskupljuju i do 50 odsto
POSKUPLJENJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.04.2021 / 11:28
Autor: SEEbiz / NOVA.rs

BEOGRAD - Nakon što Nemačka bude promenila svoj Zakon o garancijama, koji se između ostalog tiče polovnih automobila, posledica će biti povećanje cene polovnih automobila i u Srbiji za oko 30 odsto, a za pojedina vozila će ići do 50 odsto.

Nemačka je najavila da će promeniti svoj zakon kako bi ga uskladila sa direktivama EU, što će značiti da će cene automobila porasti za 10 do 20 odsto u ovoj zemlji EU. To znači, da će posredno, nakon što prođe kroz carinu Republike Srbije, cena automobila otići za 30, a negde I 50 odsto, u zavisnosti od tipa vozila, specifikacija, godina starosti…

S obzirom na to da veliki broj građana nabavlja automobile iz Nemačke, ovo informacija će ih sigunro pogoditi.

Najavljeno poskupljenje najavili su I sami špediteri, koji se bave ovom aktivnošću. Dejan Milijanović rekao je za Nova.rs da će doći do povećanja cena automobila budući da su carine povećane u odnosu na pre sedam dana.

“Ako to posmatramo kroz neki primer, to znači da ako ste neki automobil platili 500 evra, sada ćete ga plaćati otrplike 850 evra, što je negde poskupljenje od oko 50 odsto”, govori Dejan za Nova.

On dodaje da će najveći problem imati automobili koji su stari otpriike otprlike oko pet godina.

“Na cenu automobila od 15, 20 hiljada evra to je ogromna razlika. Da budem još jasniji: ako ste plaćali državi ranije 2.000 evra carinu, sada ćete minimum 3.700 ili 3.800 evra. To se odnosi na teretna, motorna I sva druga vozila”, rekao je Dejan I dodaje da će biti mnogo manje kupaca.

“Očekujte mnogo manje kupaca, pogotovo za automobile koji su 2015, 2016, 2017. godište. Biće to osetno veća razlika na tržištu”, zaključio je Dejan Miljanović.

Naš portal kontaktirao je Auto-moto savez Srbije, ali oni nisu mogli da nam daju podatke jer to do njih još uvek nije zvanično došlo, pa su naveli da se ne bi služili spekulacijama.

Takođe, nismo dobili ni odgovor Carine Republike Srbije, a do objavljivanja ovog teksta nismo dobili precizniji odgovor na pitanje kolika će zaista biti povećanja.

Tagovi: polovni automobili u Srbiji, Dejan Milijanović, Zakon o garancijama
PROČITAJ I OVO
Mercedes priprema novitet za 2022. godinu
NOVITETI
Mercedes priprema novitet za 2022. godinu

STUTTGART - Opisana kao "simbol ambicije za stvaranjem najučinkovitijeg automobila", nova studija dizajna njemačke tvrtke nudi uvid u budućnost električnih vozila Mercedes. Sada prvi put možemo vidjeti kako će izgledati električni model koji njemačka tvrtka opisuje kao "najučinkovitiji ikad".

Revoz u velikim problemima zbog nedostatka dijelova
PROBLEMI
Revoz u velikim problemima zbog nedostatka dijelova
NOVO MESTO - Zbog nedostatka elektroničkih dijelova koji se ugrađuju u modele automobila, novomeški Revoz morao je zaustaviti proizvodnju u srpnju na tri tjedna nakon nekoliko zaustavljanja u prvoj polovici godine.
Daimler najavljuje više od 40 mlrd eura ulaganja u električna vozila
ULAGANJA
Daimler najavljuje više od 40 mlrd eura ulaganja u električna vozila
BERLIN - Njemački proizvođač automobila Daimler objavio je da će od iduće godine do kraja desetljeća uložiti više od 40 milijardi eura u električna vozila kako bi u potpunosti "elektrizirao" proizvodnju Mercedes Benza.
EU: Tržišni udjel električnih automobila i dalje raste
TREND
EU: Tržišni udjel električnih automobila i dalje raste
BRUXELLES - U EU-u je udio električnih vozila nastavio rasti u drugom tromjesečju.
Jaguar će proizvoditi potpuno električnu Formulu E
NAJAVE
Jaguar će proizvoditi potpuno električnu Formulu E
LONDON - Britanski proizvođač automobila Jaguar potvrdio je danas svoju dugoročnu budućnost potpuno električnom serijom Formule E, s novom erom s proizvodnjom 3. generacije koja bi trebala započeti sljedeće godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE